Swap na Lukasy ktos robil?
Re: Swap na Lukasy ktos robil?
nie mam możliwości założenia zwrotnic bo są uszkodzone, muszą zostać moje
-
Junak - Forumowicz
piasty są inne, różnią się wysokością wczoraj sprawdzałem
-
Junak - Forumowicz
Ktoś pisał, że gdyby dać oryginalny dystans z przed tarczy za tarczę, to można to wtedy poskładać. Może mógłbyś to potwierdzić 

fso 125p 89' L87
-
djblack_28 - Forumowicz
oryginalny dystans ma a dużą średnicę żeby go wsadzić pod tarczę, trzeba by go stoczyć na mniejszą średnicę, miedzy piastami ta różnica to jest około 3mm w poniedziałek albo we wtorek jeszcze dokładnie zmierzę
-
Junak - Forumowicz
Czyli dobrze pamiętałem 
Sprawdź na założonych piastac różnice w odległosci osadzenia tarczy od jakiegoś punktu zwrtonicy

Sprawdź na założonych piastac różnice w odległosci osadzenia tarczy od jakiegoś punktu zwrtonicy
-
OLO - Forumowicz
lucasy założone, żeby założyć je bez zmieniania zwrotnic trzeba wszystko rozebrać. Żeby wszystko pasowało potrzebne są tarcze kotwiczne, jarzma, zaciski, śruby które trzymały tarcze kotwiczne (stary układ ma krótsze śruby) no i większe tarcze, robota na upartego na jeden dzień na spokojnie
-
Junak - Forumowicz
Do Junak:
Zalozyles lucasy na stare zwrotnice. Jeśli dobrze zrozumiałem, to oprócz starych zwrotnic piasty też zostały Stare? Pisałeś wcześniej, że piasty są inne i bez dodatkowego dystansu nie obejdzie się. Jak z tym dystansem? Dorabiales coś?
A teraz do.wszystkich.
Jeśli zalozylbym całe zwrotnice od Lucasa, to czy zmienia się coś w geometrii kół przednich? Skoro piasty są inne, to zmieni się rozstaw kół? Na pewno szybciej będzie zmienić całe zwrotnice, ale wolę dopytać
Zalozyles lucasy na stare zwrotnice. Jeśli dobrze zrozumiałem, to oprócz starych zwrotnic piasty też zostały Stare? Pisałeś wcześniej, że piasty są inne i bez dodatkowego dystansu nie obejdzie się. Jak z tym dystansem? Dorabiales coś?
A teraz do.wszystkich.
Jeśli zalozylbym całe zwrotnice od Lucasa, to czy zmienia się coś w geometrii kół przednich? Skoro piasty są inne, to zmieni się rozstaw kół? Na pewno szybciej będzie zmienić całe zwrotnice, ale wolę dopytać
Poszukuję motocykla WSK
-
motorgt - Forumowicz
piasty są dłuższe, trzeba je zmienić bo inaczej tarcza trze o jarzmo, nie mierzyłem ile są szersze. Zwrotnice zostały stare bo te ktore miałem z lucasami były nacięte w miejscu mocowania sworzni. Jeśli założysz całe zwrotnice to wyjdzie na to samo co ja zrobiłem, koła będą minimalnie szerzej.
-
Junak - Forumowicz
Podsumowując, u Ciebie została stara tylko zwrotnica, reszta od Lucasa jest.
W twoim przypadku geometria bez zmian została.
Jeśli coś mieszam to mnie popraw.
P.s. mam taką samą sytucje, bo gościu podczas demontażu palnika używał i stopil jeden was lekko od Lucasa....
W twoim przypadku geometria bez zmian została.
Jeśli coś mieszam to mnie popraw.
P.s. mam taką samą sytucje, bo gościu podczas demontażu palnika używał i stopil jeden was lekko od Lucasa....
Poszukuję motocykla WSK
-
motorgt - Forumowicz
dokładnie, stara zwrotnica tylko została, koła mogą mieć minimalnie szerszy rozstaw
-
Junak - Forumowicz