Co a może inaczej jak należy przespawać mocowanie górnego wahacza ? Jakiś schemat, rysunek ?
I jeszcze jedno pytanie.
Jeżeli tył będzie szeroki od Caro a przód zostanie wąski to jakoś strasznie będzie wyglądało ? I jak się będzie prowadziło ??
klamoty do poszerzenia
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
- labik
- Forumowicz
Re: klamoty do poszerzenia
Od dawna cisza w temacie, a mam pytanie. Mianowicie mam kompletnego Poloneza Plusa i chcę przełożyć z niego zawieszenie do Fiata. Czy muszę tylko przespawać mocowanie górnego wahacza tak jak to wyczytałem wcześniej?
Chcę też przełożyć wspomaganie. Proszę o podpowiedzi.
Chcę też przełożyć wspomaganie. Proszę o podpowiedzi.
- Mariusz131
- Forumowicz
Jak masz budę to wytnij mocowanie i wspawaj. Będziesz miał 100% zgodności.
Z zwykłe mocowanie da się włożyć górny wahacz. Kąt wyprzedzenia zwrotnicy może się zmniejszyć, ale ludzie jeżdżą tak i nic sie nie dzieje. Nie kwalifikowałbym tego jako druciarstwa jak np jazda na 4x100 na normalnych śrubach.
Możesz mieć problem z rozstawem kołków ustalających w poprzeczce zawieszenia. Pamietam że w 2 poł. '90 cos tam zmienili.
Ale wspoma siada bez problemów. Jak masz przekładnię JKC to możesz zaryzykować wycięcie otworu na sam wałek (ew wałek z główką) bez chlastania wielkiego prostokąta. Nawet gume można zrobić z dętki. JKC jest mniejsza i możę się udać.
Z zwykłe mocowanie da się włożyć górny wahacz. Kąt wyprzedzenia zwrotnicy może się zmniejszyć, ale ludzie jeżdżą tak i nic sie nie dzieje. Nie kwalifikowałbym tego jako druciarstwa jak np jazda na 4x100 na normalnych śrubach.
Możesz mieć problem z rozstawem kołków ustalających w poprzeczce zawieszenia. Pamietam że w 2 poł. '90 cos tam zmienili.
Ale wspoma siada bez problemów. Jak masz przekładnię JKC to możesz zaryzykować wycięcie otworu na sam wałek (ew wałek z główką) bez chlastania wielkiego prostokąta. Nawet gume można zrobić z dętki. JKC jest mniejsza i możę się udać.
-
OLO - Forumowicz
Dzięki OLO za odpowiedź. Jak już wezmę się za tą robotę to się odezwę. W sumie to mam w planach sporo poprzekładać z tego Plusa. Nie jestem jeszcze obeznany w temacie Fiata, ale się uczę. Widzę że jesteś z Wawy to może kiedyś się spotkamy i wymienimy doświadczenia. Ale to w innym temacie.
- Mariusz131
- Forumowicz
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4