Witaj ! Anonimowy

Nowe tylne amortyzatory

Nowe tylne amortyzatory

Postprzez Tomasz181 » 12 cze 2020, o 15:44

Zakupiłem nowe tylne amortyzatory firmy kyb, są one krótsze od tych oryginalnych i małą krótszy skok , załozyłem je, najpierw przekładając tą podkładkę gumową że starego do nowgo tu na górze gdzie splka jest, i je załozyłem, wszystko było by dobrze tylko koło ma berdzo ograniczony ruch do dołu (np jak się podnosi samochód to 3cm około i dźwiga się koło) zastanawiam jak będzie to wybierało nierówności szczególnie dziury, daje link to tych amortyzatorów https://allegro.pl/oferta/amortyzator-t ... 7886414906, z góry dziękuję za odpowiedź, bo nie wiem czy tak ma być, czy raczej nie, bo do góry koło podskoczy, ale w dól kiepsko, i mam obawy czy podszas ostrego skrętu przechyli się nadwozie i koło może oderwać się od asfaldu, pozdrawiam was serdecznie.
Tomasz181
Forumowicz

Re: Nowe tylne amortyzatory

Postprzez Marauder » 14 cze 2020, o 20:21

Też mam te amortyzatory z tyłu.
Jest jak piszesz, ale nie mam żadnych problemów w zakrętach. Auto się super trzyma drogi!
Polski Fiat 125p 1500 - 1973r.
http://forum125p.pl/viewtopic.php?f=3&t=7202
Instagram: @PRLclassics
Marauder
Forumowicz

Postprzez Lampart » 15 cze 2020, o 17:08

Mówicie że na nowych kyb z tylu lepiej się prowadzi auto niż na nowym Krosno z epoki ? 7 lat temu wymieniłem tylne krosno na Krosno i nie czułem różnicy. Z przodu mną Monroe gazowki są spoko
STOP forumowym napinaczom
Lampart
Forumowicz

Postprzez Tomasz181 » 16 cze 2020, o 21:49

Dzięki za odpowiedź, tak myślałem że ktoś ma takie amortyzatory założone i się wypowie, jak to u niego to wygląda. Mają one bardzo dużo gwintu wystającego w bagazniku, myślę że podłoże po dwie te gumowe podkładki dystansowe od spodu przez co gwint się trochę schowa i mnimimalnie skok koła w dół się zwiększy.
Tomasz181
Forumowicz

Powrót do ZAWIESZENIE