Witaj ! Anonimowy

Środki do konserwacji podwozia

Re: Środki do konserwacji podwozia

Postprzez bruns » 16 kwi 2014, o 19:51

OTRO napisał(a):Panowie zakupie ten bodysafe tylko teraz pytanie ile tego kupić ? wydaje mi się że 4l załatwi sprawę ;)

Bez przesady , utopisz go w tej konserwacji . Weź połowę tego , w razie czego możesz dokupić , ale powinno wystarczyć .
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
bruns
Forumowicz

Postprzez OTRO » 16 kwi 2014, o 21:44

bruns napisał(a):
OTRO napisał(a):Panowie zakupie ten bodysafe tylko teraz pytanie ile tego kupić ? wydaje mi się że 4l załatwi sprawę ;)

Bez przesady , utopisz go w tej konserwacji . Weź połowę tego , w razie czego możesz dokupić , ale powinno wystarczyć .

Tylko taki kłopot jest że sklepach mają baranki który każdy tak odpadnie bo on tam się nie nadaje jedynie progi , masa bitumicznę co w sklepie mają są nie znanej firmy . Jak pytałem Bodysafe to powiedzieli że nie ma zainteresowania tym środkiem .Jak chciałem aby zamówili to powiedzieli na jednej osoby nie zamawiają .
Wiedzy zostaje mi allegro , jeszcze planuje w nadkolach starą konserwacje poprawić . Nie chce zbytnio później dwa razy za przesyłkę płacić .
Ostatnio edytowano 16 kwi 2014, o 21:46 przez OTRO, łącznie edytowano 2 razy
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz

Postprzez bing17 » 16 kwi 2014, o 21:45

Od czego masz internet ? Możesz wszystko zamówić, nawet Mike Sandersa do profili. Świat nie kończy się na okolicznych sklepach.
bing17
Forumowicz

Postprzez Ziółek » 1 wrz 2014, o 22:23

Polecam przeczytanie poniższego artykułu. Myślę, że wielu z was rozwieje wątpliwości jakie podkłady stosować.

http://www.lakiernik.com.pl/poradnik/17.html
Ziółek
Forumowicz

Postprzez blue » 18 mar 2018, o 18:19

Odświeżam temat
Zabieramy się do zakonserwowania swojego fiaciora i mamy kilka pytań do bardziej doświadczonych kolegów. Egzemplarz trafił nam się b.dobry kilka ognisk rdzy i chcemy to zrobić porządnie. Jeśli dobrze zrozumiałem to powinniśmy:

-oczyścić/zerwać stary baranek, smar, piach etc
Niestety nie mamy dostępu do piaskarki i czym proponujecie to zrobić? Papier ścierny?
-czy ściągać koła i zabezpieczyć hamulce wydech? Aby zabezpieczyć nadkola
-potem wszystko przelecieć papierem 320 i odtłuścić benzyną
-podkład epoksydowy
-baranek 3 warstwy po odczekaniu między kolejnymi warstwami.
Jaki podkład i baranek użyć najlepiej? Proszę o konkretnego producenta i produkt

Kwestia druga to czym zabezpieczyć profile wewnętrzne? Kolega wyżej pisał o tzn miodku. Możecie coś więcej na ten temat? Jaki produkt polecacie ile go kupić i gdzie najlepiej rozpylać?

Jeśli chodzi o karoserie to jest tam kilka ognisk rdzy, m.in na słupkach przy łączeniu dachu czy pod uszczelką tylnej klapy. Jak zabrać się do tego problemu aby to się nie pogłębiało? Trochę przeglądałem youtuba ale 125p rządzi się swoimi prawami. Wszelkie porady mile widziane
Pozdrawiam
Blue
blue
Forumowicz

Postprzez m_tronik » 24 lut 2019, o 08:04

Witam, mam pytanie muszę zakonserwować profile zamknięte w moim aucie, jaki środek wybrać? zastanawiam się nad Polskim fluidolem lub blachogum do profili, może ktoś z was podpowie co wybrać? a może inny sprawdzony preparat, nie chcę się polegać na tym co zapewnia producent danego preparatu tylko na waszym praktycznym doświadczeniu, co się sprawdziło i można stosować a czego nie.
m_tronik
Forumowicz

Postprzez bing17 » 24 lut 2019, o 16:48

Mike Sanders Korrisionsschutz
bing17
Forumowicz

Postprzez rolek » 27 lut 2019, o 20:02

Valvoline - Tectyl Ml
rolek
Forumowicz