na radzę gdy jesteście bezsilni polecam sonar testowałem u siebie na podłodze od wewnątrz spadł się rewelacyjnie. Cena przystępna ok 26-28zł w castoramie i ok 30 w Tesco.
http://www.sonax-polska.pl/p,sonax_odrd ... 32,37.html
Środki do konserwacji podwozia
Re: Środki do konserwacji podwozia
Fiat 125p 1988r Biały
Fiat 125p 1991r Kombi Czerwony
Niewiadów n126 1977r
Trabant 601 1987r Kremowy (córki, w remoncie)
MZ ETZ 250 1986r
Fiat 125p 1991r Kombi Czerwony
Niewiadów n126 1977r
Trabant 601 1987r Kremowy (córki, w remoncie)
MZ ETZ 250 1986r
-
arektrz29 - Forumowicz
Panowie jak prawie skoczyłem podłogę w swoim 125p . była piaskowana w miejscach gdzie rdza wystąpiła i miejscach gdzie ciężko wyczyść i na miejscach wypiaskowanych to pomalowałem ją reaktywnym później całą powierzchnie pokryłem podkładem akrylowym później podkładem epoksydowy. Było klika miejsc gdzie było położone tylko podkład epoksydowy na wypiaskowany i po dwóch tygodniach patrze że rdza kwitnie na elementach gdzie było tylko podkład epoksydowy . Moim zdaniem lepiej kupić podkład reaktywny niż od razu na gołą blachę kłaść podkład epoksydowy 

Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
- OTRO
- Forumowicz
Reaktywny jest super ! Zawsze go używam .
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
-
bruns - Forumowicz
OTRO napisał(a):Panowie jak prawie skoczyłem podłogę w swoim 125p . była piaskowana w miejscach gdzie rdza wystąpiła i miejscach gdzie ciężko wyczyść i na miejscach wypiaskowanych to pomalowałem ją reaktywnym później całą powierzchnie pokryłem podkładem akrylowym później podkładem epoksydowy. Było klika miejsc gdzie było położone tylko podkład epoksydowy na wypiaskowany i po dwóch tygodniach patrze że rdza kwitnie na elementach gdzie było tylko podkład epoksydowy . Moim zdaniem lepiej kupić podkład reaktywny niż od razu na gołą blachę kłaść podkład epoksydowy
Podaj nazwy tych podkładów.
-
bing17 - Forumowicz
Wszystko było z novola oprócz podkładu akrylowego który mam zadanie tylko oddzielać 

Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
- OTRO
- Forumowicz
Pokaż jak wygląda ta blacha po pomalowaniu tylko epoksydem.
-
bing17 - Forumowicz
W sobotę będę w garażu cyknę fotkę . jedynie posiadam fotkę świeżo co pomalowanego
http://postimg.org/image/latfrxpfv/
Zostało mi prawdę mówiąc do zakończenia podłogi to załatać jedną parę dziurek i czymś to zabezpieczyć . Nawet miałem kupować środek 2w1 APP myślicie że będzie odpowiednim ?

http://postimg.org/image/latfrxpfv/
Zostało mi prawdę mówiąc do zakończenia podłogi to załatać jedną parę dziurek i czymś to zabezpieczyć . Nawet miałem kupować środek 2w1 APP myślicie że będzie odpowiednim ?
- OTRO
- Forumowicz
Zrób fotki, ciekaw jestem jak to wygląda.
-
bing17 - Forumowicz
bing17 napisał(a):Zrób fotki, ciekaw jestem jak to wygląda.
To tak wygląda jak rdza na chromowanej feldze , Fiat stał tak przewrócony z miesiąc z kawałkiem podkłady były narażone na : deszcze ,mgły , rosę wiedz na takie warunki jak podczas użytkowania wiosna -jesień .

- OTRO
- Forumowicz
- OTRO
- Forumowicz