Skrzypiący fotel przedni
• Strona 1 z 1
Skrzypiący fotel przedni
Mam pytanko odnośnie foteli. Skrzypi mi fotel przedni praktycznie przy każdym ruchu. Czy da go się jakoś naoliwić lub czymś nasmarować
czy to "umarł w butach" i juz nic się nie da zrobić tylko pozostaje wymiana na nowy, chociaż tak za bardzo mi to nie przeszkadza. Mam fotele - tapicerka diagonal czarny, rocznik Fiata 1990. Inaczej zwany welurkiem. Pozdrawiam.

-
125pfan - Forumowicz
Re: Skrzypiący fotel przedni
Da sie. Ale gdzie nasmarować to musisz już poszukać sam.
-
OLO - Forumowicz
Odświeżam temat. U mnie też zaczął niemiłosiernie skrzypić fotel kierowcy a dodatkowo mechanizm rozkładania oparcia zaczyna "zmieniać położenie". Tzn. zawsze jeżdżę z na maksa podniesionymi do pionu oparciami obydwu foteli i od niedawna oparcie fotela kierowcy przechyla się coraz bardziej do tyłu względem oparcia fotela pasażera. Tak jakby powoli łamał się mechanizm i nie da się już podnieść wyżej oparcia. Przerabiał ktoś temat wcześniej? Da się to naprawić samodzielnie bez zdejmowania tapicerki?
-
zibo - Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Temat załatwiony. Zawiozłem fotel do tapicera aby wymienił rozdarty materiał w siedzisku. Przy okazji popracował nad stelażem i sprężynami. Teraz jest cicho
. Polecam gościa. Staszica 13 w Wawie. Zrobił szybko i tanio.

-
zibo - Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
• Strona 1 z 1