Witaj ! Anonimowy

Skrzypiący fotel przedni

Skrzypiący fotel przedni

Postprzez 125pfan » 5 lip 2014, o 21:09

Mam pytanko odnośnie foteli. Skrzypi mi fotel przedni praktycznie przy każdym ruchu. Czy da go się jakoś naoliwić lub czymś nasmarować :) czy to "umarł w butach" i juz nic się nie da zrobić tylko pozostaje wymiana na nowy, chociaż tak za bardzo mi to nie przeszkadza. Mam fotele - tapicerka diagonal czarny, rocznik Fiata 1990. Inaczej zwany welurkiem. Pozdrawiam.
125pfan
Forumowicz

Re: Skrzypiący fotel przedni

Postprzez OLO » 13 lip 2014, o 09:44

Da sie. Ale gdzie nasmarować to musisz już poszukać sam.
OLO
Forumowicz

Postprzez zibo » 5 mar 2017, o 21:26

Odświeżam temat. U mnie też zaczął niemiłosiernie skrzypić fotel kierowcy a dodatkowo mechanizm rozkładania oparcia zaczyna "zmieniać położenie". Tzn. zawsze jeżdżę z na maksa podniesionymi do pionu oparciami obydwu foteli i od niedawna oparcie fotela kierowcy przechyla się coraz bardziej do tyłu względem oparcia fotela pasażera. Tak jakby powoli łamał się mechanizm i nie da się już podnieść wyżej oparcia. Przerabiał ktoś temat wcześniej? Da się to naprawić samodzielnie bez zdejmowania tapicerki?
zibo
Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez zibo » 24 mar 2017, o 15:59

Temat załatwiony. Zawiozłem fotel do tapicera aby wymienił rozdarty materiał w siedzisku. Przy okazji popracował nad stelażem i sprężynami. Teraz jest cicho :-). Polecam gościa. Staszica 13 w Wawie. Zrobił szybko i tanio.
zibo
Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Powrót do WNĘTRZE