beny napisał(a):Ja wiem, ze to glupio zabrzmi, zwlaszcza ze robilem juz znacznie bardziej zaawansowane technicznie rzeczy w tym aucie ;D ale...
Powiedzcie mi prosze, jak zalozyc lewarek:scratch:
Zaraz ktos powie, ze chlop 21 lat a ma problem z zalozeniem gumy na drazekale ostatnio, jak to zrobilem, to:
1) zsuwal sie nawet przy lekkim pociagnieciu i latal jak Zyd po pustym sklepie
2) owszem, zsuwal sie, ale... jakis 1,5 cm i dalej za cho... chorobe nie chcial zejsc.
Zeby go zdjac musialem uzyc palnika i bez ogrodek stopilem ten plastikowy pierscien, ktory go trzymal.
Zalaczam foto z pieknie ponumerowanymi czesciami, PROSZE O INSTRUKCJE KROK PO KROKU (np. 4 zakladasz na 3 i wciskasz na krotki drazek wystajacy ze skrzyni):
beny napisał(a):CZY NAPRAWDE NIKT NA FORUM NIE WIE, JAK SIE ZAKLADA DRAZEK ZMIANY BIEGOW![]()
![]()
Tailgunner napisał(a):Ja to robiłem kiedyś, z tym że napchałem do środka kawałek dętki żeby się mocniej trzymał, także kombinuj a na pewno znajdziesz sposób
Co do kolejności elementów to na pewno guma z nr 4 idzie na koniec, 2 chyba na samą góre, 1 i 3 jakoś między nimi, tak bym próbował.
Olo napisał(a):WOW! Ilu chętnych do pomocy. Nie było mnie parę dni a tu takie :flower: .
Hmm. No to tak: 2 na 1. Komplet pakujesz do tego długiego bez numeru. Gumkiem wgłąb.
3 wkładasz do środka na koniec, tym wiankiem na zewnątrz, tak, by oparł się o podtoczenie.
4 Nakładasz na ten drążek co ze skrzynki wystaje.
Pacjent przygotowany, operacje czas zacząć. Robisz wdech, wydech, bierzesz do ręki drążek (ten długi skompletowany) i przykładasz do drążka krótkiego, opierając na gumce. Zakładasz gałkę - będzie wygodniej - otwartą wewnętrzną stroną gałki dopychasz drążek. Przytrzymujesz dłoń drugą otwartą dłonią, jak byś naciskał na klatkę piersiową ratując kogoś. Z tym, że "pukasz" drążek a nie tylko naciskasz. PUK PUK PUKPomocne będzie jeśli zapniesz sobie parzysty bieg. No i co? Pukasz aż się zakleszczy i nie będzie się ruszał. Tyle!
beny napisał(a):jak zwykle podziekowania dla specjalisty Ola
Olo napisał(a):Podziękujesz jak założysz i nie będzie latać.
Frycoo napisał(a):Heh, Olo, a powiedz mi właśnie jak to założyć, żeby nie latało? o_O
Olo napisał(a):Hmm, Dobra: no to tak:
Bierzesz element 2 i nasadzasz na elemencie 1. Wkładasz to do tej rury, gumką, stożkiem wgłąb. Następnie wkładasz 4 i na końcu dopychasz element 3 wiankiem ku wylotowi.
Gdy masz komplet zakładasz gumę na drążek, zakładasz gałę i nasadzasz lekko drążek (duży) na drążek (mały) wystający ze skrzyni. Osadzasz na obudowie tunelu gumę i dopychasz drążek bijąc gałę otwartą dłonią. Co jakiś czas przestajesz i weryfikujesz czy jeszcze lata, czy już wystarczy. Wygodnie się to robi na 2 biegu z perspektywy kierowcy i na 4 z fotela pasażera. Gdy już będzie siedział mocno sztywno itd to nakładasz skórkę czy gumę czy co tam masz i pozamiatane. W duchu sobie myślisz - kurde - jakie to proste.
Dodane po 3 minutach: