Witaj ! Anonimowy

Jak wyjąć nagrzewnicę z MR'a ?

Jak wyjąć nagrzewnicę z MR'a ?

Postprzez IMPORT » 22 lut 2012, o 16:50

Macfly napisał(a):Witam . Mam problem z nagrzewnicą z MR'a zdjąłem deskę rozdzielczą od spodu po bokach odkręciłem śruby (10 o ile się nie mylę ) Próbuję nagrzewnicę wyjąć a tu lipa góra lekko mi puściła ale dalej trzyma . Próbowałem też lekko popchnąć rurki od niej i nie idzie . Prosił bym o opis demontażu bo nie chcę nic pourywać przy wyjmowaniu jej .

kapsel napisał(a):mam nadzieje ze odkręciłeś wszystkie 4 śruby M6. tzn na klucz 10. sprawdz czy wszystkie klapki masz zamknięte bo może ta górna blokowac i mocniej pociągnij ją w dół. musi wyjśc. jak juś ci całkowicie zejdzie ze śrub to wyciągnij ja z prawej trony. i uważaj na wyciekający płyn z nagrzewnicy bo go jeszcze troche tam zostało.

zycze miłej pracy.

Macfly napisał(a):No odkręciłem te 4 10 ale dalej ja coś od góry trzyma . Jeszcze popróbuje może jeszcze coś ją trzyma .

kapsel napisał(a):a klapkę od zimnego powietrza masz zamknięta? pociągnij ją mocniej. jak pierwszy raz demontowałem w swoim to tez z oporami wyszła.

Macfly napisał(a):Zdjąłem dół z tą małą chłodniczkę i (bo dolna obudowa była na 3 metalowych zaczepach ) i Właśnie góry nie mogę wyjąć bo cholerstwo ma otwartą klapkę powietrza a sterowanie od linek mam już dawno odkręcone a linki odpięte od niego .

kapsel napisał(a):to trochę źle zrobiłeś odłączając linki. ale ogólnie nagrzewnica wyszła?

Macfly napisał(a):Góra nie chce puścić :( . Ta cholerna klapka . Dół z wiatrakiem i z chłodniczką mam ale góra trzyma ;/

bodzio333 napisał(a):Witam. Odświeżam temat gdyż zabrałem się dzisiaj za składanie mojego kanta i stanołem na problemie z poskładaniem nagrzewnicy a dokłaniej z podłączeniem linki zaworu. Problem jest taki że śruba przy zaworze ma jeden otwór http://img585.imageshack.us/img585/4448/dscf9061.jpg w ten otwór podłaczam ciegno klapy przysłony nagrzewnicy a jak podłączyc linke?

-skiba- napisał(a):linka ma na końcu oczko która nakładasz na ta nakrętke z otworem co masz na zdjęciu, a w otwór wkladasz drut który po pociągnieciu linki jednocześnie ciągnie ciegno od klapki powietrza

bodzio333 napisał(a):Dzieki za odpowiedz. Nie wiedziałem jak to podłączyc bo poprzedni własciciel oczko linki wyprostował i z tego co pamiętam /rozbierałem tą nagrzwnice w styczniu/ linke przykręcił w miejsce tego druta sterującego przysłoną
IMPORT
Forumowicz

Ranga: Najmądrzejszy

Powrót do WNĘTRZE