Owijka kierwonicy klasyk
• Strona 1 z 1
Owijka kierwonicy klasyk
Tak oglądam foty klasyków na allegro i często widzę ażurowe skórzane nakładki, owijki czy jak to nazwać na kierownicy. Mam pytanie czy wiecie gdzie można kupić taki gadżet, a może zlecić komuś wykonanie, chciałbym mieć coś takiego u siebie w autku, trochę urozmaicić wnętrze. Macie pomysł skąd to wytrzasnąć.
Ubezpieczenia i finanse
-
momok - Forumowicz
Re: Owijka kierwonicy klasyk
pomysł bardzo dobry, cienkie klasykowe kierownice słabo wygodne, czasem zakładam skórzane rękawice aby łatwiej pokonywać manewry, taka owijka prócz wyglądu powinna też pomóc.
Skórzane owijki widziałem w sklepach motoryzacyjnych ale nie maja one nic wspólnego z tymi z epoki.
Skórzane owijki widziałem w sklepach motoryzacyjnych ale nie maja one nic wspólnego z tymi z epoki.
- hrumek
Też myślałem nad tym. Bardzo dobry pomysł. Jeżeli miałaby to być własna robota to wydaje mi się, że idealna by była dobra owijka kolarska na kierownicę kolarzówki. Są różne wzory więc można coś dobrać co by było podobne do tych z epoki. Są też modele takie bardziej "mięsiste", które zwiększyłyby średnicę i poprawiłoby to znacznie trzymanie kiery. Oczywiście przed montażem trzeba dobrze odtłuścić kierę. Jak będę miał chwilę aby się tym zająć dam znać jak efekty.
-
zibo - Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Można dać owijkę od rakiety tenisowej, faktycznie trzeba eksperymentować. Dajcie znać Panowie jak ktoś popróbuje.
Ubezpieczenia i finanse
-
momok - Forumowicz
-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
Panowie nie przesadzajcie z tą cienkością. Mi sie właśnie lepiej jeździ z cienką kierownicą niż tymi współczesnymi pontonami. Owijka to tylko dla Fiatów po 78 roku, gdzie kierownica polonezowska wygląda jakby była wysmarowana bitexem/plasteliną i innym gównem. Muszę sobie taki pokrowiec właśnie sprawić, tyle że nie pamiętam jaką średnicę miała kiera z Poldka.
-
Popielaty - Forumowicz
- Ranga: Pogromca mitów
Ale klasyk to na prawdę żyletka. Kiera z poloneza przy tym to jest szczyt komfortu. Anatol nie powinieneś dawać linków bezpośrednio do aukcji bo wygasają. Lepiej dać do wyszukiwarki allegro.
-
arnold - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Król Spamu!
-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
No pisze tak ogólnie
Wyniki wyszukiwania w konkretnej kategorii są nieśmiertelne (od pięciu lat mam tą samą zakładkę do wyszukiwania części do fiata) Ale ładnie ta owijka wygląda 

-
arnold - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Król Spamu!
• Strona 1 z 1