Witam, ma ktoś może sposób na stukającą dwururkę.
Więc wymieniłem dwururke i po dociągnięciu do kolektora jest ona tak blisko podłużnicy że o nią stuka.
Stukająca dwururka
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Stukająca dwururka
A jest wciśnięta mocno w rurę wydechową? Jak tak to baw się tzw. samolotem przy skrzyni. Wszystkie wieszaki są zaczepione?
-
Popielaty - Forumowicz
- Ranga: Pogromca mitów
Dwururka jest wsadzona w rure tylko na tyle żeby nie (furczała), samolotu nie ruszałem ale wymieniałem cały układ wydechowy.
Wszędzie jest ok, tylko ta dwurura jest za blisko podłużnicy...
Wszędzie jest ok, tylko ta dwurura jest za blisko podłużnicy...
-
SCREE - Forumowicz
Młotek gumowy, koło skręć i pukaj aż się wsunie do końca. Ja miałem podobnie. Troche zabawy i będzie dobrze 
Z tym że zobacz jak z tyłem, bo u mnie tłumik jak walił o pas tylny, tak teraz nie wali. Za to rąbie o resor!

Z tym że zobacz jak z tyłem, bo u mnie tłumik jak walił o pas tylny, tak teraz nie wali. Za to rąbie o resor!

-
Popielaty - Forumowicz
- Ranga: Pogromca mitów
Chyba będzie trzeba założyć dźwignię i podgiąć ją trochę 

-
arnold - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Król Spamu!
arnold napisał(a):Chyba będzie trzeba założyć dźwignię i podgiąć ją trochę
Troche?
jak ją odginałem to się silnik podnosił, a dwurura dalej stuka.
Myślę że ona jest za bardzo wygięta

-
SCREE - Forumowicz
Popielaty napisał(a):Młotek gumowy, koło skręć i pukaj aż się wsunie do końca. Ja miałem podobnie. Troche zabawy i będzie dobrze
Z tym że zobacz jak z tyłem, bo u mnie tłumik jak walił o pas tylny, tak teraz nie wali. Za to rąbie o resor!![]()
Ja poluzowałem środkowy i ostatni tłumik, między resor a ostatni tłumik wsadziłem deske i zkręciłem.
problem był tylko żeby trzymać ostatni jedną ręką, a drugą trafić w ten otwór przez gume

-
SCREE - Forumowicz
SCREE napisał(a):arnold napisał(a):Chyba będzie trzeba założyć dźwignię i podgiąć ją trochę
Troche?
jak ją odginałem to się silnik podnosił, a dwurura dalej stuka.
Myślę że ona jest za bardzo wygięta
Trzeba klinować i blokować silnik. Może trapezem się oprzeć o miskę i spróbować odepchnąć trochę ten wydech.
Musisz uważać żeby z drugiej strony nie spotkał się z stabilizatorem.
-
Panowie pozwolę się przyłączyć do tematu.
Też mam problem z dwururką tyle że u mnie przechodząc przez otwór w karoserii, wali o budę gdyż znajduje się za blisko krawędzi otworu i jedyne rozwiązanie widzę w popchnięciu trochę silnika do przodu i teraz rodzi się pytanie JAK?
Też mam problem z dwururką tyle że u mnie przechodząc przez otwór w karoserii, wali o budę gdyż znajduje się za blisko krawędzi otworu i jedyne rozwiązanie widzę w popchnięciu trochę silnika do przodu i teraz rodzi się pytanie JAK?
-
MateuszCOMPANY - Forumowicz
No właśnie średnio to idzie bo silnik góra dół idzie wyregulować, ale przód tył już nie ma gdzie. Odkręć śruby mocującą poduszki silnika do belki i zobacz jak leżą w tych szczelinach.
A te problemy z dwurukami to składowa różnić między montażem samego silnika i tolerancji wykonania tych dwururek (z reguły to one problem stwarzają).
A te problemy z dwurukami to składowa różnić między montażem samego silnika i tolerancji wykonania tych dwururek (z reguły to one problem stwarzają).
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2