Gwint do fiata :)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Gwint do fiata :)
Zgadzam się z Wujem, róbmy oldschoolowo, gwint w 125p to na tyle wydumka, że myślę że nie ma sensu aż takiej rzeźby uskuteczniać.
-
bing17 - Forumowicz
Pytanie tylko "po co"? Jeżeli poprawie właściwości jezdnych to lepiej zastosować standardowe rozwiązania (sprężyna Truck+Hipol w amor lub Bilstein). Jeżeli regulacji wysokości samochodu w dowolnym momencie, to (trudno mi to przez palce przechodzi
)to chyba lepsza powietrzna jazda. Chyba że for fun, wtedy kombinuj 

125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO
Wszystkie zestawy jakie widziałem miałby mniejszą średnicę wewnętrzna tulei gwintowanej jak amora. Chyba że dorabiać gwinty ekstra pod fiata.
-
arnold - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Król Spamu!
Według mnie gwint nie ma racji bytu w 125pe
Air wychodzi w kosztach podobnie a masz mega zabawe z tego
Bo widzisz, gwintu nigdzie nie dostaniesz do 125p więc trzeba drutować z tego co jest dostępne na rynku.
Tylko żeby zakupić odpowiedni gwint weź pod uwagę z jakiego auta on pochodzi, tu chodzi o mase pojazdu i tutaj musisz brać coś od cięzszych/większych aut
Air wychodzi w kosztach podobnie a masz mega zabawe z tego
Bo widzisz, gwintu nigdzie nie dostaniesz do 125p więc trzeba drutować z tego co jest dostępne na rynku.
Tylko żeby zakupić odpowiedni gwint weź pod uwagę z jakiego auta on pochodzi, tu chodzi o mase pojazdu i tutaj musisz brać coś od cięzszych/większych aut
-
Ujban - Forumowicz
Sprężyna z samochodu o podobnej masie nie wydoli. Musi być os sporo cięższego. Przy "macpersonach" amortyzator montuje się w kielichu i przy zwrotnicy, chyli kąt jest spory. We fiacie sprężyna opiera się na ok połowie wahacza więc i siła działająca na sprężynę jest większa.
Gwint, jako zabicie czasu by go ogarnąć, fajna sprawa ale jako praktyczne rozwiązanie, do fiata, to raczej mija się z celem.
Gwint, jako zabicie czasu by go ogarnąć, fajna sprawa ale jako praktyczne rozwiązanie, do fiata, to raczej mija się z celem.
-
tomek27 - Forumowicz
• Strona 2 z 2 • 1, 2