Kolej transsyberyjska :)
Re: Kolej transsyberyjska :)
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO
Ja pierdykam...
Faktycznie, tyle niby o tym pociagu wiedzialem czytajac opisy i inne takie ale nigdy nie widzialem jak to wyglada od srodka. Teraz juz wiem ze naprawde chce w zyciu zaliczyc ta podroz, i to lepiej predzej niz pozniej
A swoja szosa jest dodatkowo czego zadrosicic mlodemu autorowi filmu, cos w moich starych kosciach czuje ze rwal chlopaczyna na potege !
No normalnie mniod ! Ciekawym tylko czy to tak bylo z gory zaplanowane czy moze da sie jakos wedlug wieku dostac miejsce w tym pociagu. W ogole ciekawe kto tym pociagiem podrozuje zwykle. Czy tylko turysci czy np rowniez najzwyklejsi mieszkanyc regionow przez ktore jedzie pociag ? Mam na mysli babuszki, dieduszki i tym podobne.
A skoro Marcin podniosl watek to napisze bo chcialem ale nie mialem czasu na szukactwo watka.
Slyszeliscie ze wczoraj czy tam przedwczoraj runal jakis dach nad ktoryms z budynkow elektrowni w Czernobylu ? Nie bedzie to mialo wplywu na wycieczki jakie sie tam odbywaja ?
Faktycznie, tyle niby o tym pociagu wiedzialem czytajac opisy i inne takie ale nigdy nie widzialem jak to wyglada od srodka. Teraz juz wiem ze naprawde chce w zyciu zaliczyc ta podroz, i to lepiej predzej niz pozniej

A swoja szosa jest dodatkowo czego zadrosicic mlodemu autorowi filmu, cos w moich starych kosciach czuje ze rwal chlopaczyna na potege !
No normalnie mniod ! Ciekawym tylko czy to tak bylo z gory zaplanowane czy moze da sie jakos wedlug wieku dostac miejsce w tym pociagu. W ogole ciekawe kto tym pociagiem podrozuje zwykle. Czy tylko turysci czy np rowniez najzwyklejsi mieszkanyc regionow przez ktore jedzie pociag ? Mam na mysli babuszki, dieduszki i tym podobne.
A skoro Marcin podniosl watek to napisze bo chcialem ale nie mialem czasu na szukactwo watka.
Slyszeliscie ze wczoraj czy tam przedwczoraj runal jakis dach nad ktoryms z budynkow elektrowni w Czernobylu ? Nie bedzie to mialo wplywu na wycieczki jakie sie tam odbywaja ?
- BORYS
- Forumowicz
Coś pięknego !!
Trzeba zbierać kasę nie ma innego wyjścia, nie wiem czy w tym roku,może i tak,ale na pewno się wybiorę w taką podróż,wszystko z tego filmiku mi się podobało
najbardziej dziewczyny i warunki do spania, o !! to jest to !
Trzeba zbierać kasę nie ma innego wyjścia, nie wiem czy w tym roku,może i tak,ale na pewno się wybiorę w taką podróż,wszystko z tego filmiku mi się podobało

125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
-
Palec - Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Marcin125p napisał(a):http://www.joemonster.org/filmy/50676/Kolej_transsyberyjska_Spelnione_marzenie_
mnogo ruskich dziewoszek

FSO Polonez C 83' L54 1500OHV"Władek"
Niewiadów N126e 84'
FSO 125p 88' L87 1608DOHC "Kulfon"
index.php forum fiat 125p forum fso 125p klub 125p
Niewiadów N126e 84'
-
mardom89 - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
krasnaja dziewcionka ja też moge cisnąć w taki trip:)
Fiat 125p czerwoniak
Fiat125p pickup kabanos
Fiat125p pickup kabanos
-
HUBERT - Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
chciales powiedziec ladna to powinienes powiedzies "krasiwaja" , poki co powiedziales "czerwona dziewczynka".
- BORYS
- Forumowicz
BORYS napisał(a):.Slyszeliscie ze wczoraj czy tam przedwczoraj runal jakis dach nad ktoryms z budynkow elektrowni w Czernobylu ? Nie bedzie to mialo wplywu na wycieczki jakie sie tam odbywaja ?
Jeśli to było "zgodne ze sztuką" to raczej nie będzie problemów

Tam na każdym cm terenu elektrowni pokazywane są fotki przerdzewiałych elementów konstrukcji sarkofagu. Jest to pewnego rodzaju PR na gości

Elektrownia trochę ,a Pripiat nie jest wogóle konserwowany więc to za jakiś czas się rozpadnie.
To już stoi 27 lat ...
Kasy tam poszło od .... a gdzie dokładnie nikt nie wie

Na pocieszenie macie fotkę ze stołówki zakładowej .. na bogato nas raczyli w elektrowni

-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
BORYS napisał(a):chciales powiedziec ladna to powinienes powiedzies "krasiwaja" , poki co powiedziales "czerwona dziewczynka".

FSO Polonez C 83' L54 1500OHV"Władek"
Niewiadów N126e 84'
Niewiadów N126e 84'
-
mardom89 - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Może nie transyberyjską ale w tym klimacie podróżowalismy z Kijowa do Odessy jak przez 3 miesiące siedzielismy na ukrainskiej edycji " Kak woni spiwajut". W jedną stronę mieliśmy wagony sypialne z przedziałami 4-osobowymi, a w drogę powrotną własnie takimi wagonami jak na filmie, gdzie nie ma drzwi i o 8 rano chodził konduktor i budził wszystkich bo teraz nie są to kuszetki, a zwykłe miejsca siedziace.
Wtedy ręczniczek pod pache i w kolejce pod prysznic. A jak ktoś miał chęć to w części wagonu można skorzystać z ciepłej wody na herbatkę, albo z kuchenki żeby śniadanie przygotować.
Czad, bo ten wyciąga flaszkę, ktoś inny kanapki, a ten ma wino. Nagle jakaś harmoszka i zabawa trwa.
Wróciły wspomnienia. Jak znajdę zdjęcia z podróży pociagiem to wrzuce. Co prawda nie jechaliśmy 12 dni a 12 godzin, ale wrażenia myslę są podobne.

Wróciły wspomnienia. Jak znajdę zdjęcia z podróży pociagiem to wrzuce. Co prawda nie jechaliśmy 12 dni a 12 godzin, ale wrażenia myslę są podobne.
Fiat 125p 1300 73'
Fiat 125p 1600 dohc 75' - historia
Polonez ???? 87'
Fiat 125p 1600 dohc 75' - historia
Polonez ???? 87'
-
brzydki - Forumowicz
Moze i podobne ale 12 h w pociagu to zadne osiagniecie
z Przemysla do Swinoujscia mozna jechac 20 h.
Moj rekord zyciowy do tej pory to 52 h w jedna strone w pociagu, bylo to 23 lata temu i niestety nie pamietam czy byl on relacji Lwow - Adler czy Kijow - Adler, w kazdym razie z Ukrainy do Gruzji. Z tym ze nadal uwazam ze to nie jest to samo co 7 dni w jedna strone, to musi byc po prostu czad !

Moj rekord zyciowy do tej pory to 52 h w jedna strone w pociagu, bylo to 23 lata temu i niestety nie pamietam czy byl on relacji Lwow - Adler czy Kijow - Adler, w kazdym razie z Ukrainy do Gruzji. Z tym ze nadal uwazam ze to nie jest to samo co 7 dni w jedna strone, to musi byc po prostu czad !
- BORYS
- Forumowicz