Witaj ! Anonimowy

Fiat Jamnik Cabrio dyskusja

Fiat Jamnik Cabrio dyskusja

Postprzez Palec » 31 sty 2013, o 12:56

narkee napisał(a):http://cgi.ebay.fr/Fiat-125p-Long-Pope-Mobile-John-Paul-II-Jan-Pawe-Popemobile-/170982079756#ht_500wt_1288

Rozmawialem przed chwilą z właścicielem tego auta no i musze Wam napisać że aukcja ze sprzedażą tego auta jest na serio.
Co do ceny jaką ów właściciel sobie życzy to jest Ona mega duża i myślę że nikogo z Nas nie stać na ten wydatek.
Nawet jakbyśmy się wszyscy złożyli to nie damy rady.
Celowo nie podaję ceny w necie bo nie chcę żeby ten człowiek mial do mnie jakiś żal lub stwierdził że nie jestem godny zaufania.
Moge Wam tylko napisac że myślalem że 100-150tys to jest max, myliłem się.
Trochę mnie zasmucil fakt ze Pan właściciel zdecydował się sprzedać to auto,było ich 7szt, nie wiem gdzie jest pozostale 6,ale wiem że ten może być jednym z ostatnich ktore przetrwały.
Co prawda jak nim jeździliśmy to auto sprawialo wrażenie że jest na prawdę w świetnej formie,widzieliśmy go od spodu jest jak nowy,ale nie wiem kto go kupi za tą olbrzymią sumę.
Muzea nie mają kasy, w Polsce raczej nie znajdzie się taki pasjonat który wyłoży grubą gotówkę za ten egzemplarz, możliwe jest że auto trafi za granicę i jeśli nie w polskie ręce to szkoda.
Z zasady jestem optymistą i uwazam że są duże szanse na to że gdybyśmy chcieli go obejrzeć w tym czy następnym roku to możemy ponownie udać się na wycieczkę do Iwkowej.
125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
Palec
Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Re: Ciekawostki z ogłoszeń Styczeń 2013

Postprzez Anatol 125p » 31 sty 2013, o 13:02

W Classicauto było ostatnio o samochodach Jana Pawła. Wszystkie były bezcenne....
Ile to aut z legend prl-u było "bezcennych" ,not for sale etc.
Dziwnym trafem po emisji znalazły się na Alle.. :lol:

Sprawdzanie rynku ?? Hmm myślę ,że to raczej oferta skierowana do zachodnich kolekcjonerów (polskiego pochodzenia) U nas to auto by się nie sprzedało za miliony euro ... na zachodzie kto wie ...
Obrazek
Anatol 125p
Członek Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez mardom89 » 31 sty 2013, o 13:42

Palec napisał(a):Moge Wam tylko napisac że myślalem że 100-150tys to jest max, myliłem się.

To mowisz ze napad na bank i sprzedanie nerki na czarnym rynku moze nie byc wystarczojaco duzym zastrzykiem gotówki ;) No cóż, szkoda by było gdyby trafił za granice i licze na to że tak się nie stanie gdyby doszło do sprzedaży.

conrado napisał(a):Na zachodzie to myslicie ze tak znowu wyłoza kase w jakis polski wynalazek jak 125p wersja long kabrio.

Wiesz, jest na świecie wielu naprawde bogatych ludzi ktorzy maja hopla na jakims punkcie. Gdyby ktoś okazał się fanem motoryzacji a przy okazji fanatycznie wielbi Jana Pawła II ( wkoncu to papież wszystkich wierzących, nie tylko polaków) to sądzę że mogłby sie zainteresować takim autem, jedynym w swoim rodzaju, szczególnie że autentycznosc tego auta jest potwierdzona stosownymi dokumentami.
FSO Polonez C 83' L54 1500OHV"Władek"
Niewiadów N126e 84'
FSO 125p 88' L87 1608DOHC "Kulfon"
index.php forum fiat 125p forum fso 125p klub 125p
mardom89
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez Palec » 31 sty 2013, o 13:50

mardom89 napisał(a):
Palec napisał(a):Moge Wam tylko napisac że myślalem że 100-150tys to jest max, myliłem się.

To mowisz ze napad na bank i sprzedanie nerki na czarnym rynku moze nie byc wystarczojaco duzym zastrzykiem gotówki ;) No cóż, szkoda by było gdyby trafił za granice i licze na to że tak się nie stanie gdyby doszło do sprzedaży.

conrado napisał(a):Na zachodzie to myslicie ze tak znowu wyłoza kase w jakis polski wynalazek jak 125p wersja long kabrio.

Wiesz, jest na świecie wielu naprawde bogatych ludzi ktorzy maja hopla na jakims punkcie. Gdyby ktoś okazał się fanem motoryzacji a przy okazji fanatycznie wielbi Jana Pawła II ( wkoncu to papież wszystkich wierzących, nie tylko polaków) to sądzę że mogłby sie zainteresować takim autem, jedynym w swoim rodzaju, szczególnie że autentycznosc tego auta jest potwierdzona stosownymi dokumentami.

Co do pierwszej cześci Mardomie to
A ) Nie mamy tyle nerek
B) Nie wiem czy w kasach banków ktoś trzyma tyle forsy

Z tym co piszesz w drugiej cześci zgadzam się w 100%
125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
Palec
Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez BORYS » 31 sty 2013, o 14:30

mardom89 napisał(a):Wiesz, jest na świecie wielu naprawde bogatych ludzi ktorzy maja hopla na jakims punkcie. Gdyby ktoś okazał się fanem motoryzacji a przy okazji fanatycznie wielbi Jana Pawła II ( wkoncu to papież wszystkich wierzących, nie tylko polaków) to sądzę że mogłby sie zainteresować takim autem, jedynym w swoim rodzaju, szczególnie że autentycznosc tego auta jest potwierdzona stosownymi dokumentami.

Mardom, znalezienie jakiegos niepolaka, fana motoryzacji, fanatycznie wielbiacego Jana Pawla II to chyba jak trafienie 5ki z dwoma gwiazdkami w EuroMillions :D
BORYS
Forumowicz

Re: Fiat Jamnik Cabrio dyskusja

Postprzez bing17 » 31 sty 2013, o 14:48

Ale bym nim do ślubów jeździł :lol:
bing17
Forumowicz

Postprzez klakier » 31 sty 2013, o 14:49

BORYS napisał(a):Mardom, znalezienie jakiegos niepolaka, fana motoryzacji, fanatycznie wielbiacego Jana Pawla II to chyba jak trafienie 5ki z dwoma gwiazdkami w EuroMillions :D

No nie koniecznie, dla szybkiego przykładu włosi. Oni mają podobne wspomnienia o Janie Pawle jak i my, dla nich bardzo często był uznawany jako taki ojciec wszystkich. A dodatkowo włosi lubią auta, więc masz już to co było małomożliwe.
Generalnie zgadzam się z Mardomem, że zapewne znajdzie się kilka osób ceniących ten eksponat, ale może nie spełnić aspiracji finansowych właściciela. Generalnie chciałbym aby to auto zostało w kraju i było do oglądania na przykład w jakimś muzeum, ale jestem też realistą i wiem że tak raczej nie będzie.
Polski Fiat 125p rocznik 1971 -> viewtopic.php?f=3&t=1555&p=15877&hilit=klakier#p15748

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
klakier
Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez kicia » 31 sty 2013, o 15:09

A to dopiero wiadomość, no!
Jakby co ja jedną nerkę chętnie dołożę ;)

A tak na serio, to mi się też zdaje, że może się trafić ktoś z kasą i sentymentem do JPII, bo zdaje się że w Hameryce takich trochę mają. Pozostaje mieć nadzieję, że nie przyuważą ogłoszenia i siłą rzeczy Jamnik zostanie w PL.

Ewentualnie mogę się zgłosić do pana właściciela żeby się ze mną ożenił. Wówczas bym mogła po nim auto odziedziczyć :D
1974 Polski Fiat 125p 1500

Ex:
1989 Polonez 1.5 już nie Srebrzysty viewtopic.php?f=64&t=5731
1990 Polonez 1.5 Alize

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
kicia
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez BORYS » 31 sty 2013, o 15:19

Co mnie najbardziej zastanawia w tym wszystkim to to ze do chwili obecnej nie pojawil sie zaden licytant na aukcji.
BORYS
Forumowicz

Następna strona

Powrót do HYDE PARK