Niezły sprzęt
---Za Najbardziej oklepane uchodziły kremowe, szare, białe, kolory najtańsze w produkcji (krajowy pigment) więc nie trzeba było dewiz, czerwone uchodziły raczej za ciężko dostępne i były b. drogie w produkcji, co prawda w 1990r było ich już faktycznie sporo, Co do białego to fabryka stosowała go do samego końca produkcji 125p, bo zrobili sobie kilka lat wcześniej spory zapas tego lakieru u producenta i długo schodzili... w przeciwnym wypadku pewnie by też z niego zrezygnowali tak jak np. w 1990r rezygnowano z kremowego i szarego
VIN - możesz podać na PW - jeśli to nie problem oczywiście
Biało-Czerwony 90''
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Biało-Czerwony 90''
Fiacik w takim stanie stał długo w garażu w międzyczasie zmieniłem progi, podproża, reperaturke błotnika. Do silnika nie miałem zastrzeżeń bo palił bez problemu nawet po dłuższych postojach. Jednak gdy z obecną żoną postanowiliśmy wziąć ślub decyzja padła natychmiastowo jedziemy fiatem. Miesiąc przed ślubem wziąłem się za fiata w miarę możliwości. Efektem jest 

[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/2c82488ede06f985][IMG]http://images76.foto

[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/2c82488ede06f985][IMG]http://images76.foto
FIAT 125P 1500 90''
-
maly1982 - Forumowicz
VIN SUP115DC202468941
W chwili obecnej fiacik nadal jest w garażu walczę z układem hamulcowym, zapłonem itd mam nadzieje że w następnym roku uda mi się zaliczyć jakiś zlot. Proszę o uwagi i sugestie co do wyglądu a będę starał się to poprawić.
Posprzątane - Mlody_ndm
W chwili obecnej fiacik nadal jest w garażu walczę z układem hamulcowym, zapłonem itd mam nadzieje że w następnym roku uda mi się zaliczyć jakiś zlot. Proszę o uwagi i sugestie co do wyglądu a będę starał się to poprawić.
Posprzątane - Mlody_ndm
FIAT 125P 1500 90''
-
maly1982 - Forumowicz
Dzięki za numerek i przepraszam, że tak napastowałem, jeśli dobrze odczytuje swoje notatki to twój fso byłby z czerwca/lipca 1990r, lakier L-80 to był fabryczny jego kolor tak...
- Pietrod140
- Forumowicz
-
maly1982 - Forumowicz
mogło być tak pięknie, a wyszedł kolejny ślubowóz, do tego z fatalnie spasowaną blachą i bez listew bocznych. 

-
maciejowski - Maruda
No niestety...
Do tego różne felgi...
Na szybko, po kosztach, za chwilę będzie pewnie wisiał na olx, a za rok zacznie wychodzić rdza spod szpachli...
Do tego różne felgi...
Na szybko, po kosztach, za chwilę będzie pewnie wisiał na olx, a za rok zacznie wychodzić rdza spod szpachli...
-
klysek1 - Forumowicz
Mnie osobiście cieszy każda sprawna sztuka, wiadomo, ze nie każdy fiat będzie wyglądał jak z fabryki, różne style, upodobania itp
mały1982 - jeśli ja miałbym tego fiata to na pewno zrobiłbym następujące rzeczy:
-felgi jeden wzór (mnie najbardziej pasują te co masz na przodzie i na takich ten fiat na 99% zjechał z fabryki) - okrągłe otwory wentylacyjne
-tylne zawieszenie za nisko - poprawić resor, ja lubię mieć wyżej tył od przodu
-przydałyby się listwy zewnętrzne drzwi, bez nich wygląda jak wersja ''C'' do 1985r
-zderzak z tyłu trochę oklapnięty - może by dało się go trochę podciągnąć
-przydałyby się chlapacze z tyłu - bez nich wygląda trochę łyso
-wnętrze się mi nie podoba i na pewno szukałbym foteli oraz kanapy i boczków tradycyjnych, ale to naturalnie twoje auto i jeśli tak sobie zaplanowałeś to tak powinno zostać

mały1982 - jeśli ja miałbym tego fiata to na pewno zrobiłbym następujące rzeczy:
-felgi jeden wzór (mnie najbardziej pasują te co masz na przodzie i na takich ten fiat na 99% zjechał z fabryki) - okrągłe otwory wentylacyjne
-tylne zawieszenie za nisko - poprawić resor, ja lubię mieć wyżej tył od przodu
-przydałyby się listwy zewnętrzne drzwi, bez nich wygląda jak wersja ''C'' do 1985r
-zderzak z tyłu trochę oklapnięty - może by dało się go trochę podciągnąć
-przydałyby się chlapacze z tyłu - bez nich wygląda trochę łyso
-wnętrze się mi nie podoba i na pewno szukałbym foteli oraz kanapy i boczków tradycyjnych, ale to naturalnie twoje auto i jeśli tak sobie zaplanowałeś to tak powinno zostać

- Pietrod140
- Forumowicz
Fakt, faktem blachy spasowane karygodnie... będziesz coś poprawiał czy to już forma docelowa?
Sprzęty:
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI

forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI

forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
-
Mlody_ndm - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Zbiera złom
Mlody_ndm napisał(a):Fakt, faktem blachy spasowane karygodnie... będziesz coś poprawiał czy to już forma docelowa?
Na pewno będzie poprawiany, wszystko było robione na szybko tylko po to żeby zdążyć przed ślubem. Co do ślubowozu to nim nie będzie i nie jest, co do wystawiania no OLX nigdy nie przeszło mi to na myśl i nie mam takiego zamiaru. Ten fiat jest dla mnie skarbem od 2011 roku i mam nadzieje że moja dwuletnia córka doczeka się czasu i sama wsiądzie za kierownicę. Pozdrawiam forumowiczów.
FIAT 125P 1500 90''
-
maly1982 - Forumowicz
• Strona 2 z 2 • 1, 2