Czerwony kredens wiek 25 lat
- labik
- Forumowicz
Re: Czerwony kredens wiek 25 lat
Dziś mierzyłem rezystancje czujnik , na pracującym wentylatorze chłodnicy było 747ohm (było pod koniec literki M )
Mierzyłeś spod maski , prosto z czujnika ?
Wiem jak miałem fiatowski czujnik tmp to wentylator sie załączał na czerwonej skali , a przy czujniku z poloneza kombi to pod koniec litery M
Wiem jak miałem fiatowski czujnik tmp to wentylator sie załączał na czerwonej skali , a przy czujniku z poloneza kombi to pod koniec litery M
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
- OTRO
- Forumowicz
OTRO napisał(a):Dziś mierzyłem rezystancje czujnik , na pracującym wentylatorze chłodnicy było 747ohm (było pod koniec literki M )
Mierzylem bezpośrednio na czujniku. Kupię jakiś inny czujnik i sprawdzę, nie są drogie. Choć jak patrzę na allegro to do Fiata i Poloneza to takie same są. Mój jest taki z czerwonym kołnierzem a są jeszcze bez niego.
labik napisał(a):http://forum125p.pl/viewtopic.php?f=39&t=251
Korzystałem z tych schematów i nic nowego nie wymyśliłem. Nadal plus się nie pojawia na szarym przewodzie po zapaleniu silnika i włączeniu świateł. Póki co się poddałem. Nie wiem co blokuje. Wewnątrz instalacja wygląda ok.
-
Michał.U - Forumowicz
OTRO napisał(a):Dziś mierzyłem rezystancje czujnik , na pracującym wentylatorze chłodnicy było 747ohm (było pod koniec literki M )
No i rzeczywiście wentylator uruchomił się dopiero na czerwonym polu. Nie podoba mi się takie jego działanie. Chyba zamontuje dodatkowy włącznik we wnętrzu aby wentylator był bardziej sterowalny. Czujnik wentylatora wymienię przy następnej okazji.
-
Michał.U - Forumowicz
Ostatnio zauważyłem że podcieka mi pompka paliwowa przy korpusie. Kupowaliscie może zestawy do regeneracji z allegro? Czy może kupić nowa pompke, myślałem o pompce od Łady aby ułatwić sobie rozruch? Co myślicie? Dodatkowo przewód elastyczny od pompki do przewodu do baku też muszę wymienić, jaki najlepiej kupić? I ostatnie pytanie macie zaufanego mechanika do kredensa? Coś mi wyje podczas jazdy i są obstawianie albo most albo skrzynia chciałbym to wyeliminować.
-
Michał.U - Forumowicz
Możesz zajechać do mnie - robie wszystko prócz blacharki
- labik
- Forumowicz
labik napisał(a):Możesz zajechać do mnie - robie wszystko prócz blacharki
Dzięki ale patrząc na Twoją lokalizację to raczej jest to daleko od Warszawy więc póki co muszę znaleźć kogoś bliżej Warszawy.
-
Michał.U - Forumowicz