Witaj ! Anonimowy

Gadzinka Cherry :)

Re: Gadzinka Cherry :)

Postprzez Gadzinki » 28 gru 2013, o 14:14

Od lata minęło trochę czasu, Fiaty pochowane w garażach, a My właściciele czekamy na cieplejsze dni aby móc "powozić się" :)
Będąc na urlopie w Polsce, znów wymieniliśmy kilka drobiazgów, żeby wszystko ładnie ze sobą pasowało.

Czarne boczne kierunkowskazy zastąpiliśmy chromowanymi

Obrazek

Konsola środkowa była bardzo popękana, poprzedni właściciel ratował się taśma izolacyjną, znaleźliśmy, jak się wydawało identyczną na portalu aukcyjnym. Niestety ta "nowa" choć ładniejsza, nie do końca spasowała, ale i tak wygląda o niebo lepiej :D Wydawało nam się, że kupiliśmy właściwą, nawet w nazwie aukcji przedział roczników pasował... No cóż :)

Stara
Obrazek

Nowa, trochę odstaje na górze.
Obrazek

Oprócz tego moja żona uparła się, żeby zamalować czarne zaprawki na progach, bo jak powiedziała "Wygląda jak biedronka", kupiłem czerwoną farbę do metalu, była zbyt jaskrawa więc domieszałem z brązową i wyszedł mi prawie L80 :D Wiem, że mnie za to zabijecie, ale to tylko tak na teraz, dopóki nie naskładamy na generalne malowanie :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zafundowaliśmy my również polerkę lakieru... ręczną... się napracowaliśmy :) Kolor odżył, wygląda niesamowicie. Nawet mama zauważyła hehe, kazała parkować Fiata w głównej bramie :D

Obrazek

To by było na tyle :) urlopy szybko się kończą :( teraz czekamy do maja, na kolejny. A to strasznie długo. Mamy za to mnóstwo czasu na pomysły i wypełnianie skarbonki :)

Ps: W oczekiwaniu na maj powstał krótki pokaz slajdów :)
Ps 2: 0:10s Kolega Wuwik to nie ja :P

http://youtu.be/nD8TLVkHoe4
Gadzinki
Forumowicz

Postprzez jacekes » 28 gru 2013, o 14:43

Konsola jest odpowiednia.

A że nie do konca pasuje... no cóż, FSO-jakość.
jacekes
Forumowicz

Postprzez krol1313 » 28 gru 2013, o 14:48

masz namieszane w konsoli środkowej, dlatego odstaje.
Suwaki masz ok, i blachę pod nimi masz przytosowana do włącznika wąskiego, natomiast maskownicę suwaków masz juz po modernizacji na szeroki włącznik.
Załatw sobie maskownice na włącznik dmuchawy wąski, lub wymień blachę wraz z suwakami na tę od MR86 ( szeroki włącznik oraz suwaki takie jak w Polonezie, bardziej kwadratowe-dodam że nie pasują od starszego modelu na ramienia). Ja u siebie męczyłem się ze 3 godziny bo nie chciał się zmieścić włącznik, dopiero potem okazało się że nowo kupiona kompletna nagrzewnica ma suwaki ze starszego rocznika sprzed 86.Wymieniłem blachę i suwaki- od swojego rocznika i wszystko ładnie spasowało:)
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
krol1313
Forumowicz

Poprzednia strona

Powrót do NASZE AUTA