Fiata zakupiłem 4 dni temu, można powiedzieć, że od rodziny. Kupiony od pierwszego właściciela, który to kupił go w POLMOZBYCIE i jeździł nim aż do śmierci. Całe swoje życie samochód był garażowany i co najważniejsze zabezpieczony antykorozyjnie ! W wyniku czego nie ma ani grama RDZY !!
Jedynym mankamentem samochodu jest przetarcie błotnika i drzwi prawych, które zrobił były właściciel w ostatniej podróży fiatem...
Wnętrze w stanie idealnym, wszystko jak mniemam oryginalne. Jest to wersja C z tym, ze ma lampkę w podsufitce oraz przełącznik czasowy wycieraczek.
Do zrobienia jest trochę rzeczy głównie mechanicznych.
- regulacja zaworów
-regulacja gaźnika
- regulacja aparatu zapłonowego
- wymiana wszystkich filtrów oraz olei
- uszczelnienie silnika i skrzyni biegów bo są upaćkane olejem
-regulacja wiatraka bo chodzi na stałe
- wymiana węża łączącego wlew paliwa z bakiem (zalałem go po korek a rana zdziwienie, że lekka plama jest pod samochodem)
- wymiana świec, kabli, kopułki , palca
- diody wzbudzenia są do wymiany bo chyba, któraś zwiera w wyniku czego lekko pali się lampka ładowania
- do wymiany pompka spryskiwaczy, buczy tylko i nie pompuje ...
To tyle z tego co pamiętam, jak na razie to musiałem pobawić się elektryką bo ktoś jakieś mostki porobił z czujnika ciśnienia oleju z regulatorem, zapewne chciał zgasić lampkę ładowania.
Wywaliłem alarm z lat 90

Podłączyłem czujnik temperatury bo odłączony był
Ogólnie powoli do celu ...
Fiat ma być oryginalny, żadnego wieśniactwa itp.
Silnik fiatowski ze skrzynią 4 więc rewelacji nie ma jeżeli chodzi o osiągi, ale przecież nie o to chodzi w tym .
Samochód typowy jako klasyk tylko na ciepłe dni wiosną i latem.
Szczerze powiem, że miałem zamiar go sprzedać, ale w trakcie powrotu do domu można powiedzieć, że się zakochałem

Jako mechanik mam zaplecze techniczne, żeby to wszystko ogarnąć, problem raczej mam z doborem części do niego ... w nowszych nie ma problemu podaje nr OEM w katalog i mi wyskakuje a tutaj widzę trzeba szaleć na allegro i innych tego typu portalach.
No nic rozpisałem się trochę, w miarę możliwości będę uaktualniał temat.
Trochę zdjęć samochodu :