Witaj ! Anonimowy

Kaziula:)

Re: Kaziula:)

Postprzez BORYS » 2 gru 2012, o 18:04

No to jednak jest spora roznica miedzy tym zdjeciem :

thunder_pit napisał(a):Obrazek

A tym zdjeciem :

thunder_pit napisał(a):Obrazek

I wedlug tego drugiego zdjecia faktycznie wychodzi na to iz kolor to 675 ciemny szary. Co do zapisow na stronach, sa one bazowane na obserwacjach i nie zawsze odzwierciedlaja najprawdziwsza prawde.

Mam kombi z 1973 roku i wydaje mi sie ze jest to lakier 625 stalowo niebieski ale zdecydowanie nie jest to kolor jaki pokazal Wioorek jako przyklad. Ale moze po prostu jestem kiepski w kolorach i jestem w bledzie i moje kombi to wlasnie kolor 675 ciemno szary ;)

Kiedys dojde prawdy. W kazdym razie bardzo Ci dziekuje i za info z dokumentow i za foty !
Stad moje dochodzenie.
BORYS
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 2 gru 2012, o 18:18

Witaj. Cieszę się, ze pokazał się fiat na wałbrzyskiej ziemi. Mój brat mieszka w Jedlinie Zdroju a ja często bywam u rodziny mojej kobitki pod Nową Rudą także możemy zorganizować wiosna jakiś spocik. Fiat pochodzi z Wałbrzycha czy jakiejś innej miejscowości dawnego wałbrzyskiego? Wiem, że kilka lat temu w okolicach Nowej Rudy śmigał klasyk w takich barwach. Jeśli chcesz zmieniać błotniki to nie baw się w rzemiocho bo wyjdzie lipa. Jeśli te są zdrowe to proponuję przeróbkę. Tylny pas oczywiście w oryginał. Ten kolor w niektórych ujęciach wygląda na stalowo niebieski a w innych na ciemno szary chociaż rocznikowo by się zgadzało.
P.S.
Piękny dywan. Ciesz się, ze dziadek zasłonił go tym skajowym kondomem bo w przeciwnym razie wyglądałby raczej mało ciekawie i zapewne mocno by spłowiał. Ja bym tego pokrowca nie wywalał
Red West_77
Forumowicz

Postprzez thunder_pit » 2 gru 2012, o 18:40

Jestem otwarty na propozycje spotkania:)
A ten fiacik to chyba ten, o którym piszesz bo kupiłem go w Nowej Rudzie:) Trochę pracy przy nim będę miał ale liczę że uda się doprowadzić go do stanu "menniczego":) Skaj z podłogi już na wysypisku leży - nie pomyślałem o tym żeby go zostawić:/ Błotniki zdrowe:):)
thunder_pit
Forumowicz

Postprzez hrumek » 2 gru 2012, o 18:47

jak zdrowe to przerabiaj, wyjdzie najtaniej. No chyba że chcesz wyrzucić 1500 tysiąca na nowe.
Zawsze jak słyszę opowieści o wyciągnięciu takich perełek z czyjegos garażu troche mu zazdroszczę. Adrenalina przed ogledzinami takiego samochodu jest nie do opisania.
hrumek

Postprzez mariusz-neo » 2 gru 2012, o 19:20

Fajny Kazik, czekamy na postępy w renowacji i dokumentacji fotograficznej, a na wiosnę musowo spocik!
mariusz-neo
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 2 gru 2012, o 21:01

Nie ukrywam, że troszkę zazdroszczę. Szwager opowiadał mi nieraz o tym fiacie a ja nie mogłem go nigdy namierzyć. Dużo za niego dałeś jesli można zapytać. Podobno wcześniej gość nie chciał nawet słyszeć o sprzedaży tego fiata a krążą ploty, że proponowano mu niezłą kasę za to autko. Gratuluję tak zdrowego fiacika o niebanalnym kolorze. Przywracaj do oryginału i ciesz się na maxa.
Red West_77
Forumowicz

Postprzez thunder_pit » 3 gru 2012, o 22:37

Odpowiem dyplomatycznie:): niemało, patrząc na to co trzeba jeszcze w nim zrobić ale wystarczająco skoro tyle zapłaciłem:)
Dzisiaj spędziłem ponad 2godziny na renowacji przednich wąskich lamp. Myślałem że nic z nich nie będzie ale jako tako się udało:)
Obrazek
thunder_pit
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 3 gru 2012, o 22:42

bomba. Czym czyściłeś?
Red West_77
Forumowicz

Postprzez thunder_pit » 3 gru 2012, o 22:42

Pasta G3:)
thunder_pit
Forumowicz

Postprzez thunder_pit » 3 gru 2012, o 22:44

Walczyłem też z Tempo ale nie dawała rady:)
thunder_pit
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA