Witaj ! Anonimowy

Dziadek

Re: Dziadek

Postprzez Marcin » 25 lut 2013, o 15:34

Witam Cie przyjacielu.
Pewnie miałeś świadomość, że nabyłeś unikalnego klasyka w wersji eksportowej i to za 1800 zł!!?
To zwykła ruina... [sory ale szczerze!], którą ktoś próbował zrobić na "rajdka"
Co do skórzanej kierownicy.....?@#$!^&%..... taką skórę można nabyć na alledrogo za kilka dyszek :D
Obrotomierz.....hmmmm. chyba nie w tym roczniku, bo pochodzi on z MR-a (taki młodszy brat twojego :) :) :) :) )
Halogeny.... chyba też z dwie dekady młodsze.
Idąc tym trupe...tfu tfu tfu [wróć] TROPEM! - silnik też pewnie zajął miejsce oryginalnego 1300 (o piwo, że może nawet masz polonezowski... :roll: ).
Tak czy inaczej ja i zapewne wszyscy koledzy na tym podwórku trzymamy kciuki za odrodzenie Feniksa!
Powodzenia i sorki za ten kubeł zimnej wody..
Pozdrawiam!
Marcin
Forumowicz

Postprzez bleki » 25 lut 2013, o 15:54

Witamy na forum . A ja życzę Ci wytrwałości i grubego portfela w dążeniu do odbudowy tego fiacia . auto fajne ale dużo pracy Cię czeka zanim ktoś tu zacznie pisać pozytywnie bo jak na razie dostajesz kubły zimnej wody na ostudzenie emocji . Ale głowa do góry zrobisz jak uważasz to Twoje auto i to Tobie ma się podobać . Panowie powinniśmy cieszyć się z kolejnego uratowanego dfa i wspierać kolegę a nie na dzień dobry wyśmiać i odbierać mu dobre chęci .
bleki
Forumowicz

Postprzez bred » 25 lut 2013, o 16:00

Uratowany to on jeszcze nie jest, na razie tylko kupiony. Schody się zaczną jak już będzie rozebrany.
Ja też trzymam kciuki , w mój projekt też raczej nikt nie wierzył , mimo to idzie dobrze
pzdr
bred
Członek Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez Motorniczy » 25 lut 2013, o 16:17

Witam
Auto warte 1800pln, ja też bym kupił w takim stanie za taką cenę. Lepiej samemu zrobić uczciwy remont niż kupić za 6 tysiaki po liftingu!!! I drugie tyle wsadzić.
Motorniczy
Forumowicz

Postprzez krol1313 » 25 lut 2013, o 16:29

1800 za kupę żelastwa on warty jest raptem 900zł , tyle co dają na skupie złomu.
Według mnie to porywasz się z motyką na księżyc, ale życzę Ci wytrwałości i samozaparcia i kasy na doprowadzenie tego rzęcha do świetności i oryginalnego stanu. Daruj sobie te bajeczki o eksporcie........bo są śmieszne jak i zaczerpnięte z alledrogo.
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
krol1313
Forumowicz

Postprzez hodkins » 25 lut 2013, o 16:43

Do początku wiedziałem co kupuje i jakie są koszty. Mój pierwszy fiacik kosztował podobnie i jest dużo młodszy i koszt jego naprawy już pochłonął 7000 i jeszcze jest dużo do zrobienia, a powoli i tą perełkę się zrobi choć nie będzie łatwo. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za szczerość

Edit:
Ok. Po czym można poznać wersję eksportową... Naprawdę nie jestem znawcą ale wydał mi się ciekawy i na pewno nie trafi na złom i kiedyś będę się cieszył z jazy nim...

Nie pisz posta pod własnym postem. Używaj funkcji "edytuj". Marcin125p
hodkins
Forumowicz

Postprzez zeflo » 25 lut 2013, o 16:44

Ostatnio coś bardzo nadużywa się słowa eksportowy. Jeszcze trochę i wersje na kraj będą rarytasem :mrgreen:

Odnośnie twojego fiata. Czeka Cię naprawdę dużo pracy. Ważne żeby projekt nie umarł w połowie. Weź przykład z kolegi bred. Jeśli potrafisz sam ogarnąć blachę to pół biedy, jeśli zaprowadzisz do fachowca... Szykuj worek pieniędzy.

Wytrwałości! ;)
zeflo
Forumowicz

Postprzez Marcin125p » 25 lut 2013, o 16:44

Ja tam trzymam kciuki! Jeżeli wiesz co cię czeka, a mimo to się masz chęć na jego reanimację, znaczy że dasz radę. Powodzenia!!!
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Ranga: ORMO

Postprzez HUBERT » 25 lut 2013, o 17:05

Ciśniecie chłopaka bo kupił takiego Fiata,dla mnie nie ważne jaki czy eksportowy czy hujow... ważne że chce go zrobić i tyle.Skoro jednego już ogarnia to wiedział na co się porywa i jakie są koszta odbudowy auta w takim stanie.Najlepiej kupić fure za 2500zł zrobić polerke renowacje felg i jarać się odbudową?Takie tematy zadko się zdarzają.Ja tam wierze że dobrze będzie,trzym sie kolego i działaj.Pozdro
Fiat 125p czerwoniak
Fiat125p pickup kabanos
HUBERT
Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez przemo1974 » 25 lut 2013, o 17:33

Dokładnie,ja tak samo kupe kasy ładuje w swojego fiata i tez zobaczymy co z tego bedzie,aczkolwiek opinią warto sie podzielic :D zobaczymy ile wad u mnie wypatrzą :lol:
przemo1974
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA