Witaj ! Anonimowy

"Kojot" 85r.

Re: "Kojot" 85r.

Postprzez Popielaty » 19 sty 2013, o 22:05

Ja się kiedyś ścigałem z ciągnikiem marki Ursus, bo załadowany 5 ludźmi Fiat i do tego bagażem średnio dawał rade wyprzedzić na wąskiej drodze 8-)
Popielaty
Forumowicz

Ranga: Pogromca mitów

Postprzez zeflo » 19 sty 2013, o 22:23

Redukowałeś do jedynki? :D
zeflo
Forumowicz

Postprzez Popielaty » 19 sty 2013, o 22:36

No się śmiejesz, a tam taki lód był że strach było wyprzedzić żeby sie na letnich oponach do rowu nie w.. paść.

A propo tematu! To Rover troche oklepany, jeszcze troche a powstanie teoria że Rovery montowali pod koniec produkcji :lol: Ale trzymam kciuki za projekt, żebyś go dobrze poskładał i "poswapał" ;) PZDR.
Popielaty
Forumowicz

Ranga: Pogromca mitów

Postprzez Rost » 19 sty 2013, o 22:57

Dzięki :) Według mnie póki k16 nie będzie tak oklepane jak vr6 w VW to będzie okej ;) Myślałem jeszcze nad silnikiem ford 2.0i DOHC, który jest imo zbyt ciężki do 125p do tego rzeźba tunelu pod skrzynię n9 mnie przeraża. Wszystkie "mody" jakie chcę wprowadzić będą się charakteryzowały tym, że gdy zechce mi się kiedyś wrócić do pełnego oryginału to po prostu wrócę :) Oraz SOHC, na którego niekorzyść przemówiła cena, flansza pod skrzynie i mała ilość dobrych dawców. W najbliższym czasu będę obchodził 17 urodziny, więc myślę, że znajdzie się kasa na resztę części, które za niewielkie pieniądze (500zł razem z drugim silnikiem po hgf'ie) są zaklepane na pobliskim szrocie :)
Obrazek
Rost
Forumowicz

Postprzez OTRO » 19 sty 2013, o 23:21

Myślałem że jestem jednym młodym fiatciarzem który nie mam prawka ale się myliłem :P
Widzę że szroty regularnie odwiedzasz :P , ja zazwyczaj mam pecha bo jak nie mam pieniędzy to piękne rzeczy stoją np 3lat temu stał zadbany 125p z org lakierem z przebiegiem 50tyś i bagażnikiem części do niego
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz

Postprzez mily24 » 20 sty 2013, o 15:22

nie jesteście jedyni :D ja zmądrzałem w czas, sprzedałem mojego fiata i zakupiłem poloneza w bdb stanie :) powodzenie w swapie :) biorąc od uwagę że skrzynie i silnik ohv później puścisz dalej to swap wyjdzie cie jakieś 400-600 zeta :)
był: 125p 1989 Vanilla szuracz
jest: caro swap ulep ?.? GTI
mily24
Forumowicz

Postprzez paragraf1973 » 20 sty 2013, o 15:54

mily24 napisał(a): ja zmądrzałem w czas, sprzedałem mojego fiata i zakupiłem poloneza

Dość odważna teoria... :evil: Rozwiń temat, bo moim zdaniem "zamienił stryjek siekierkę na kijek" :lol:

EDIT:
Dobra, nie rozwijaj i tak nic sensownego nie napiszesz...
Już na "drugim forum" zmieszali Cię za to Luger z błotem, więc szkoda bić pianę...
125p x 3, WSK 125 M06B3 x 2, n126 x 1, Ogar 205 x 1
viewtopic.php?f=3&t=1784
paragraf1973
Forumowicz

Postprzez mily24 » 20 sty 2013, o 19:18

paragraf1973 napisał(a):
mily24 napisał(a): ja zmądrzałem w czas, sprzedałem mojego fiata i zakupiłem poloneza

Dość odważna teoria... :evil: Rozwiń temat, bo moim zdaniem "zamienił stryjek siekierkę na kijek" :lol:

EDIT:
Już na "drugim forum" zmieszali Cię za to Luger z błotem, więc szkoda bić pianę...

zacznijmy od tego, iż nie chce robić offtopa w temacie koledze, ale stwierdzenie "i tak nic sensownego nie napiszesz.." chyba jest lekko nie na miejscu :roll: nie wiem dlaczego, ale niektórzy na tym i innym forum 125p mają dziwne poczucie wyższości pf125p względem poloneza. Rozumiem że są gusta i guściki, ale stwierdzenia "poloneza caro kupi ten kto jest naprawdę głupi" pokazuje tylko poziom osoby która to piszę. Szanujmy siebie nawzajem, bo chyba ważniejsze jest to że wszyscy kochamy polską motoryzację. ta pasja powinna nas jednoczyć a nie dzielić. brak mi słów na takie słowa i to jeszcze wypowiedziane z ust dorosłych, uważających się za dojrzałych ludzi.
Szkoda bić pianę? wytłumaczę Ci dlaczego zamieniłem fiata na poloneza, bo mam wrażanie ze ani mojego byłego fiata ani poloneza nie widziałeś na żywo. Fiat był skarbonką bez dna. wpakowałem w niego ponad 2,5 tysiąca (wszystko co miałem - nie mam stałego źródła dochodów, ponieważ jestem uczniem, to też powinniście wziąc pod uwagę) a remontowi saochodu nie było końca. Przyznaję, przy zakupie nie spodziewałem się ze remont tlye pochłonie. Do tego trudna sytuacja w domu spotengowała mój kryzys i postanowiłem sprzedać fiata i zakupić coś w stanie co nie będzie skarbonką bez dna. Tak sie złożyło że kupiłem poloneza w bdb stanie. model caro z roku 1992. Wcale nie czuję sie w nim gorszym fanem polskiej motoryzacji...
Haters gonna hate :lol:
był: 125p 1989 Vanilla szuracz
jest: caro swap ulep ?.? GTI
mily24
Forumowicz

Postprzez Palec » 20 sty 2013, o 19:30

Panowie nie idzcie tą drogą bo robicie niepotrzebny syf koledze w wątku.

mily24 napisał(a):
paragraf1973 napisał(a):

EDIT:

zacznijmy od tego, iż nie chce robić offtopa w temacie koledze, ale stwierdzenie "i tak nic sensownego nie napiszesz.." chyba jest lekko nie na miejscu :roll: nie wiem dlaczego, ale niektórzy na tym i innym forum 125p mają dziwne poczucie wyższości pf125p względem poloneza. Rozumiem że są gusta i guściki, ale stwierdzenia "poloneza caro kupi ten kto jest naprawdę głupi" pokazuje tylko poziom osoby która to piszę. Szanujmy siebie nawzajem, bo chyba ważniejsze jest to że wszyscy kochamy polską motoryzację. ta pasja powinna nas jednoczyć a nie dzielić. brak mi słów na takie słowa i to jeszcze wypowiedziane z ust dorosłych, uważających się za dojrzałych ludzi.
Szkoda bić pianę? wytłumaczę Ci dlaczego zamieniłem fiata na poloneza, bo mam wrażanie ze ani mojego byłego fiata ani poloneza nie widziałeś na żywo. Fiat był skarbonką bez dna. wpakowałem w niego ponad 2,5 tysiąca (wszystko co miałem - nie mam stałego źródła dochodów, ponieważ jestem uczniem, to też powinniście wziąc pod uwagę) a remontowi saochodu nie było końca. Przyznaję, przy zakupie nie spodziewałem się ze remont tlye pochłonie. Do tego trudna sytuacja w domu spotengowała mój kryzys i postanowiłem sprzedać fiata i zakupić coś w stanie co nie będzie skarbonką bez dna. Tak sie złożyło że kupiłem poloneza w bdb stanie. model caro z roku 1992. Wcale nie czuję sie w nim gorszym fanem polskiej motoryzacji...
Haters gonna hate :lol:

EOT
125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
Palec
Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez Anatol 125p » 20 sty 2013, o 20:07

mily24 napisał(a):Haters gonna hate :lol:

Czy nasz język jest naprawdę ubogi ???
Obrazek
Anatol 125p