Momok 1970r 1300
Re: Momok 1970r 1300
W ramach gwarancji te poprawki?
-
Red West_77 - Forumowicz
Nie, olałem ten zakład w Jelczu, we Wrocławiu mam lakiernika i blacharza. Ale trzeba już to zrobić bo na następny rok będą dziury, gnije przy kratce na słupku C co ciekawe tylko od strony kierowcy, przy tylnym błotniku koło mocowania zderzaka też od strony kierowcy. Jeszcze kilka miejsc się znajdzie. Założyłem po 3 miesiącach polowania drugie lusterko Cromodora.
Ubezpieczenia i finanse
-
momok - Forumowicz
U mnie słupek C też zgnił tylko po stronie kierowcy, lepiej szybko przeciwdziałać jak jest możliwość, bo u mnie to już pozostał tylko przeszczep
-
PiotrBoguta - Forumowicz
Do roboty jeszcze fragment podłogi, wymiana progów bo też je ruda atakuje i są za głęboko wspawane, ogólnie pierdole takie remonty, uwalone bitexem czy inny gównem, a pod spodem ruda aż mlaszcze, jak sobie nie dopilnujesz to tak masz, nauczka na przyszłość jak wóz robiony to jeździć, sprawdzać, marudzić. No ale ciągle się człowiek uczy, trzeba gdzieś frajerskie zapłacić. Po nowym roku fiat grat idzie do roboty, do tego czasu mam zamiar śmigać by jak najwięcej parchli wyszło. Jak było z tymi progami, ponoć nie ma fabrycznych bo tłocznia wypuszczała całe poszycia boczne, a inna informacja to że były ale w kolorze czarnym i to są oryginały.
Ubezpieczenia i finanse
-
momok - Forumowicz
Cześć Miłosz.
Znowu go rozbierasz?
OŁ DŻIZAS...
Znowu go rozbierasz?
OŁ DŻIZAS...
-
Canonman - Forumowicz
Nie całkiem, ale dywany i fotele trzeba usunąć, tak to jest jak się nie dopilnuje roboty, a i gdy zaczynałem to byłem dyletantem w sprawach fiatów gratów.
Ubezpieczenia i finanse
-
momok - Forumowicz
Nie ma tego złego jak to się mawia...
Teraz to wiesz czego chcesz i wiesz jak tego przypilnować.
Powodzenia i do zobaczenia wiosną...
Teraz to wiesz czego chcesz i wiesz jak tego przypilnować.
Powodzenia i do zobaczenia wiosną...
-
Canonman - Forumowicz
Kurde szkoda Miłosz. Pamiętam jak opowiadałeś mi na Retro-traktorowym zlocie w Obornikach o tych kilku ogniskach ale progi???
Śledziłem wątek remontu Twojego fiata na forum i wyglądało to na profi-grubszy i dokładny projekt a tu takie chochliki wredne napsociły. Ja sam nie wiem czy nie będę musiał zlecić poprawy progu w swoim fiacie bo moim zdaniem nie do końca dobrze wspawany a ku...wa blacharz nie mało zainkasował. Oczywiście pier...lił, że taki próg rzemieślniczy. Masakra. Mógł przyłożyć i dać mi znać, że coś nie hallo to bym wymienił w sklepie przy pl. Macieja na inny.
Pozdrawiam.
Śledziłem wątek remontu Twojego fiata na forum i wyglądało to na profi-grubszy i dokładny projekt a tu takie chochliki wredne napsociły. Ja sam nie wiem czy nie będę musiał zlecić poprawy progu w swoim fiacie bo moim zdaniem nie do końca dobrze wspawany a ku...wa blacharz nie mało zainkasował. Oczywiście pier...lił, że taki próg rzemieślniczy. Masakra. Mógł przyłożyć i dać mi znać, że coś nie hallo to bym wymienił w sklepie przy pl. Macieja na inny.
Pozdrawiam.
-
Red West_77 - Forumowicz
No a ponoć progów nie było fabrycznych bo ja już zgłupiałem, ponoć fabryka dawała całe boczne poszycia. A jak jest z progami.
Ubezpieczenia i finanse
-
momok - Forumowicz
Ja też słyszałem różne opinie tak jak z obudową chromowaną pozycjo kierunków do wczesnego mr'a. Podobno były też metalowe te obudowy tzn. ramki tak jak w klasykach. Jak to jest z tymi progami oraz kierunko-pozycją?
-
Red West_77 - Forumowicz