Witaj ! Anonimowy

horse - Nowy Stroczyk w klubie 1983r.

Re: horse - Nowy Stroczyk w klubie 1983r.

Postprzez kanty i ranty » 26 kwi 2012, o 18:19

Och mam sentyment do storczyów ;)
Fiaty nie jeżdżą one się toczą.
kanty i ranty
Forumowicz

Postprzez bcgarage » 14 lip 2012, o 20:09

Przeczytałem temat właśnie i chciałbym się odnieść do kwestii konserwacji podwozia.. A mianowicie była mowa o produkcje wurth, a widać na którymś zdjęciu produkt pokroju bolla firmy APP - baranek z dodatkiem "bitumitu" - zwał jak zwał - dziadosto. Do zrobienia dobrej konserwacji używa się np. pistoletu WURTH i mas takich jak w aukcji poniżej:

http://allegro.pl/pistolet-do-masy-natryskowej-wurth-i2484891442.html

Obrazek

Oczywiście oczyszczone całość bo "0" na początek, zmatowane, odtłuszczone, zapodkładowane np epoksydem z R-M, matowanie bordówką, masa z pistoletu na to, później lakierowanie. W podłużnice, otwory, drzwi itp (różne firmy produkują ten preparat) za pomocą pistoletu itp "wlewamy" to:
Obrazek

Dopiero wtedy, po takich zabiegach można spać spokojnie i co rok kontrolować stan zabezpieczenia woskowego czy też konserwacji z masy wurtha (elastycznej dodam)
Kupię - 4 poszycia drzwi do fiata z 89r i podszybie tylne
bcgarage
Forumowicz

Postprzez JaSTRZaB » 14 lip 2012, o 22:44

ten sam preparaty woskowy mam wlany w profile
Moje Fenomenalne Auto Osobowe FSO http://forum125p.pl/viewtopic.php?f=3&t=429
JaSTRZaB
Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Ranga: On tu mieszka!

Postprzez zygiscott » 16 lip 2012, o 07:28

Horse - piekny Fiat. Podobnie jak ty staram się dążyć do oryginalności i chcę mieć autko takie jak wyszło z fabryki. Nie dodawaj listew bo to juz nie będzie to autko z duszą jaką obecnie posiada.

Dziwi mnie jednak fakt że zdemontowałeś hak. Moim zdaniem to bład. Podobnie jak ty obecnie tez kiedyś chcialem to zrobić ale jeden znajomy powiedzial mi wówczas - "Zostaw, kiedyś kupisz sobie motor i będziesz go ciagał na przyczepce" Tak mnie tym pomysłem zaraził że mam teraz własnie taki tandem i jeżdzę sobie a ludzie biją mi brawa, nie wspominając o kciuku skierowanym do góry kiedy stoję niemal na każdych światłach:))

Co do zabezpieczeń to bezapelacyjne polecam srodki APP ale nic nie przebije preparatów Valvoline Tectyl ML ( do profili zamkniętych ) i Tectyl BodySafe ( masa bitumiczna)

Zrobiłem tym autko i wiem że nasi zachodni sąsiedzi stosują głównie takie preparaty
Pasja zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek...

..:: Zastava 1100 P - ' 77 ::..
..:: Fiat 125p - ' 83 ::..
..:: Jawa 50 Mustang - ' 78 ::..
..:: Komar MR 232 - ' 65 ::..
..:: Romet Ogar 205 - ' 86 ::..
zygiscott
Forumowicz

Poprzednia strona

Powrót do NASZE AUTA