125p '88 "Majonez"
Re: 125p '88 "Majonez"
Pomysł jak najbardziej popieram, dyskusje na temat profesjonalnej renowacji 125p to jest nieliczna rzecz jakiej brakuje na tym forum.
-
bing17 - Forumowicz
Witam po dłuższej przerwie. Latem generalnie nic się przy Fiacie nie działo, więc nie było o czym pisać. Tak jak wspominałem, prace były zaplanowane na jesień no to zaczynamy 
W sobotę miałem troszkę czasu, więc zajrzałem do bagażnika i wnętrza.

Widać, że przede mną chyba nikt tam nie zaglądał. Znalazłem kilka śrubek, podkładkę, końcówki nitów, stare bilety gustowną pętelkę i dwa złote
Na liczniku oryginalna plomba.
Te okrągłe skorodowane dziury w podłodze to są otwory technologiczne, że tak równo wyżarło?

W sobotę miałem troszkę czasu, więc zajrzałem do bagażnika i wnętrza.

Widać, że przede mną chyba nikt tam nie zaglądał. Znalazłem kilka śrubek, podkładkę, końcówki nitów, stare bilety gustowną pętelkę i dwa złote

Te okrągłe skorodowane dziury w podłodze to są otwory technologiczne, że tak równo wyżarło?
-
dominiq - Forumowicz
nie, to są kwadraty z otworem zgrzane do podłogi, tylko u ciebie podłoga wyszła.
prawdopodobnie w fabryce służyły do przenoszenia nadwozia na taśmie.

-
maciejowski - Maruda
Rozkręcam dalej 

Przy okazji mam pytanie.
Jedno mocowanie klapy jest wyrwane. Bawić się w naprawę i łatanie? Jest sens? W sumie klapa jest ideał, bez rdzy.
Mam nową klapę do klasyka. Może ktoś chce się zamienić? A może da się ją przerobić na MRową bez zamka?

Przy okazji mam pytanie.
Jedno mocowanie klapy jest wyrwane. Bawić się w naprawę i łatanie? Jest sens? W sumie klapa jest ideał, bez rdzy.
Mam nową klapę do klasyka. Może ktoś chce się zamienić? A może da się ją przerobić na MRową bez zamka?

-
dominiq - Forumowicz
nie psuj klapy od klasyka. Napraw tę klapę albo kup od późnego fso. Ja mam taką prawie idealną klapę w kości słoniowej. Zdrowiutka tylko trzeba poprawić lakier bo lekko zmatowiały i kilka rysek się znajdzie.
Akurat miałem ją wystawiać
Akurat miałem ją wystawiać
-
Red West_77 - Forumowicz
Masz rację, szkoda psuć klapę. Spróbuję poreperować moją. W razie czego, za swoją ile byś chciał? 

-
dominiq - Forumowicz
Myślałem, że gorzej będzie z tym autem. Nie jest tak tragicznie. Na jesień mówisz? Zima już blisko...
-
overdriver - Forumowicz
overdriver napisał(a):Myślałem, że gorzej będzie z tym autem. Nie jest tak tragicznie. Na jesień mówisz? Zima już blisko...
Smoła, wszędzie smoła...

Ale pewnie dlatego trzyma się jeszcze w kupie.
Nie mogłem wytargać wewnętrznych nadkoli, tak było wszystko zaszmajsowane.
Aż się boję co pod tym "zabezpieczeniem" znajdę. Oby się nie okazało, że ktoś rdzę konserwował

A czy nie jest źle? Okaże się. Kolorowo też nie jest

-
dominiq - Forumowicz