Witaj ! Anonimowy

"Kojot" 85r.

Re: "Kojot" 85r.

Postprzez Rost » 17 lut 2014, o 18:33

Taki mały up ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wydech jest w 80% gotowy, i tutaj mam do was pytanie, potrzebuje pomysłu na łączenie wydechu (bez niego będę musiał wyciągać tylny zawias, żeby dopiero wyciągnąć wydech :? ), kumpel podrzucił mi pomysł "v-band", ja sam jeszcze myślałem o złączce elastycznej, jednak, ze finanse się kończą, a kolejny ich przypływ będzie dopiero w połowie marca to szukam tańszego rozwiązania, podsuniecie coś? ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rost
Forumowicz

Postprzez Rost » 19 kwi 2014, o 11:40

Lewa strona prawie wyspawana, tuleje w przednim lewym zawiasie wymienione, zostało ogarnąć tył lewego błotnika co akurat wygodniej się będzie robić na kołach. Wyciągnąłem Luja na dwór i przymierzyłem ósemki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na dniach wpadnie gleba na tył i przewracam go na drugą stroną żeby obspawać resztę ;)
Obrazek
Rost
Forumowicz

Postprzez OTRO » 19 kwi 2014, o 12:27

Widzę że remontujesz jak ja . Jak dostaniesz trochę funduszy to od razu w fiata pakujesz a dokładnie w części . U ciebie mało roboty jest przy blacharce , jak swojemu ojcu powiedziałem co jest do roboty to mi powiedział że jakby teraz zaczął by dopiero skoczył by za miesiąc ;)
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz

Postprzez Lampart » 19 kwi 2014, o 13:26

Rost, te amorki przednie cofap kupiłes z allegro?
bo takie same sa na allegro na pudełku i na amorku napisane ze gazowe a w aukcji napis olejowe.
też się zastanawiałem nad kupnem takich .
STOP forumowym napinaczom
Lampart
Forumowicz

Postprzez Rost » 19 kwi 2014, o 15:28

OTRO, u mnie też trochę było, na szczęście progi były w 99% zdrowe i zewnętrzne i wewnętrzne, przy zewnętrznych trzeba było tylko lekko końcówki poprawić ;) Za to łączenie tylnego pasa z podłogą zniknęło, nie było tam żadnego odpływu wody, jest to już w połowie zrobione, drugą połowę zrobię jak auto będzie na drugim boku :)
Było jeszcze do zrobienia podproże i łączenia błotników z progiem, no i oczywiście mocowania lewarka ;) Zawsze jak mam coś kasy to leci w części bo potem jeszcze przypadkowo wydałbym na coś niepotrzebnego i byłoby źle :P

Lampart, amorki ściągnęła mi znajoma z jakiejś hurtowni i są na 100% gazowe, bo po ściągnięciu tego plastiku same sie otwierają, a szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że są na allegro, teraz szukałem i też nie znalazłem, w jakiej cenie były?
Obrazek
Rost
Forumowicz

Postprzez Lampart » 19 kwi 2014, o 16:26

po 50zł mógłbys dac nr oznaczenie tych amorków przód
Lampart
Forumowicz

Postprzez Rost » 19 kwi 2014, o 16:50

Obrazek
Ja dałem 42zł/szt
Obrazek
Rost
Forumowicz

Postprzez Lampart » 19 kwi 2014, o 17:26

dzieki napisane na pudełku fiat polski mam nadzieje ze są dwustronnego działania,a poduszki górne mają byc fiatowskie czy polonezowskie

Rost a możesz dać namiar na tą hurtownie gdzie kupiłeś je? te z aukcji sa jakieś lewe.
Lampart
Forumowicz

Postprzez Rost » 19 kwi 2014, o 17:52

Poduszki górne są w zestawie, hurtowni nie jestem w stanie podać, ale mogę popytać kumpele czy może je jeszcze załatwić ;)
Obrazek
Rost
Forumowicz

Postprzez ppfso » 19 kwi 2014, o 18:11

http://www.polparts.com.pl/amortyzator- ... -1192.html
Lampart ,tu masz te amory w dobrej cenie,patrząc na górne mocowanie są to polonezowskie,i po mimo że dają poduszki ,to chyba lepiej dać je na kolumienkach.
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
ppfso
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA