Plastik = tandeta . Zawsze plastikowe kołpaki zakrywające całe koło wyglądają tandetnie i fajansiarsko .
Tandetny plastik za cholerę nie pasuje do chromowanych zderzaków , klamek , nakładek na rynienki i ramki drzwi .
Jak już muszą być kołpaki to tylko ori chromowane lub małe czarne plastikowe zakrywające tylko środek ładnie polakierowanej felgi .
Takie jest moje zdanie .
Poprostupolski FSO 125p 1985
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Poprostupolski FSO 125p 1985
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
-
bruns - Forumowicz
Dupa , dupa , dupa i jeszcze raz dupa jak by powiedzial Ferdek , caly PRL to jedna wielka tandeta. Dlaczego wiec proba powrotu do orginalnego tandetnego plastikowego stylu jakim jest Fiat z dostepnymi w epoce tandetnymi plastikowymi dodatkmi spotyka sie z krytyka Panowie? Jak dla mnie wielkie gratulacje za auto i jego stan oraz czas i pieniadze poswiecone , by auto cieszylo oko. Kazdy z nas ma swoja wizje PRL-owskiej legendy i nie dolunmy sie wzajemnie Panowie i Panie
FIREBIRD FORMULA 400 71-Juz jeżdzi w UK
FIAT 125P 73 Byle do czerwca !!!
POLONEZ 81- ROZEBRANY W POCZEKALNI
PF 125 Kombi 80 - Wielka niewiadoma
FIAT 125P 73 Byle do czerwca !!!
POLONEZ 81- ROZEBRANY W POCZEKALNI
PF 125 Kombi 80 - Wielka niewiadoma
-
dlugi - Forumowicz
dlugi napisał(a):Dlaczego wiec proba powrotu do orginalnego tandetnego plastikowego stylu jakim jest Fiat z dostepnymi w epoce tandetnymi plastikowymi dodatkmi spotyka sie z krytyka Panowie?
Bo były z plastikami i bez . Ja wolę Fiata bez plastików bo plastiki do chromów pasują jak świni siodło .
-
bruns - Forumowicz
-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
Daleki jestem od wazeliniarstwa i dupowłaztwa . Wyrażam swoje zdanie i poglądy bez zamiaru obrażania kogokolwiek .
-
bruns - Forumowicz
bruns napisał(a):... Wyrażam swoje zdanie i poglądy bez zamiaru obrażania kogokolwiek .
I o to chodzi! Ja również tak robię

125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat

-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO
bruns napisał(a):dlugi napisał(a):Dlaczego wiec proba powrotu do orginalnego tandetnego plastikowego stylu jakim jest Fiat z dostepnymi w epoce tandetnymi plastikowymi dodatkmi spotyka sie z krytyka Panowie?
Bo były z plastikami i bez . Ja wolę Fiata bez plastików bo plastiki do chromów pasują jak świni siodło .
A ja wolę 125p z końca produkcji z plastikowymi dodatkami niż ociekającym chromem.
Dziekuję.
STOP forumowym napinaczom
-
Lampart - Forumowicz
Ja wolę Fiata bez plastików bo plastiki do chromów pasują jak świni siodło .
Czyli rozumiem że przednia atrapa, listwy boczne i deska rozdzielcza do pieca i wszyscy jeździmy klasykami?

Dobra, tak naprawdę rozumiem twoją opinię i poczytałem twoje posty na forum i już skojarzyłem ten styl pisania, który mi się nie podoba ale przynajmniej jest konsekwentny, ale muszę przyznać że słowa tandeta, fajansiarstwo i "świni siodło" by mnie uraziły gdyby powiedział je ktoś inny, mimo że zostały wypowiedziane "bez zamiaru obrażania kogokolwiek"

Zresztą jak już zauważył Krol
mowa o FSO a nie o Polskim Fiacie
A to daje pole do dyskusji na temat pojęcia tandety

W przyszłości mają dojść jeszcze skrzydełka na wycieraczkach, owiewki na szybach, żółte prostokątne halogeny. Kicz? Pewnie tak, ale może niektórych pocieszy że wszystko jest "odkręcalne"

Pozdrawiam!
Edit:
Czyli masz rzemiosło na 4,5" felgę
Muszę zdementować, albo przynajmniej podważyć opinię, gdyż dekle mają z drugiej strony wytłoczony napis FIAT. Nie wiem czy rzemo było by tak wierną kopią, ale jeśli tak to trudno, nie jestem fanatykiem, ma pasować

Nikt nie mówił że będzie lekko.
-
Poprostupolski - Forumowicz
Nie piszę tego by Tobie wytknąć nieoryginalne kołpaki, tylko w celach informacyjnych, dla potomności. Fiat z FSO w tym czasie nie miał nic wspólnego, a ori FSO były wyłącznie na 5" felgi. A rzemieślnicy generalnie kopiują jak popadnie
Z resztą rzemiosło na 5" było również 

125p...ociech

-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO
Ależ nie czuję się wytknięty
Lubię wiedzieć co mam w samochodzie i chętnie dojdę prawdy, jak się spotkamy na jakimś zlocie to mi powiesz czy ori czy nie
Szczerze to nigdy nie sądziłem że rzemiosło jest złe, zwłaszcza jak dochodzi stosunek cena/jakość bije na głowę ori, jak na przykład te listwy boczne za 800 złotych na allegro 

Nikt nie mówił że będzie lekko.
-
Poprostupolski - Forumowicz
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5