Witaj ! Anonimowy

Duży125p

Re: Duży125p

Postprzez zbyhu » 7 lis 2014, o 09:25

A czemu Ty masz taki, że ktoś wyraża swoją opinię?
Jak się uzewnętrzniasz na forum ze swoimi planami i zdjęciami, to nie oczekuj, że wszyscy będą bić Ci brawo. Wyjście do ludzi zawsze może spotkać się z krytyką, więc jeśli nie umiesz jej przełknąć, to nie opisuj swojego Fiata i tego, co chcesz mu zrobić.

Każdego chyba na tym forum spotykają i ciepłe słowa i słowa krytyki, bo każdy jest inny i ma inne podejście do Fiatów.

Czerp z krytyki wiedzę, a jeśli się z nią nie zgadzasz, to napisz to kulturalnie i rób swoje dalej.

A żeby było też coś w temacie, to dodam, że również uważam, że szkoda psuć zachowane w dobrym stanie auto. Jeśli już będziesz przerabiał coś, to postaraj się robić przeróbki bezinwazyjnie, w sposób, który pozwoli Ci łatwo powrócić do oryginału. Bo jeśli nigdy nie odejdziesz od hobby jakim jest posiadanie Fiata, to w pewnym momencie może Ci się wizja odmienić.
zbyhu
Forumowicz

Postprzez Palec » 7 lis 2014, o 09:32

Nasz nowy kolega też otrzymuję ostrzeżenie za używanie wobec innych słów które są obraźliwe.Jeden z kolegów zgłaszający post ma rację,chamstwo nie może być standardem na forum
125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
Palec
Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez Duży125p » 7 lis 2014, o 09:44

zbyhu ale ja się z tobą zgadzam masz rację w 100% Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie napisać czego by nie robił co mu się nie podoba itp ale w sposób jaki wyraził to przynajmniej jeden kolega no sory ale pozostawia trochę do życzenia.
zbyhu napisał(a):A żeby było też coś w temacie, to dodam, że również uważam, że szkoda psuć zachowane w dobrym stanie auto. Jeśli już będziesz przerabiał coś, to postaraj się robić przeróbki bezinwazyjnie, w sposób, który pozwoli Ci łatwo powrócić do oryginału.

A to sobie zapamiętam dzięki ale tak jak pisałem wcześniej cudów nie widów nie będę z nim wyprawiał bo mnie to nie bawi. Bawi mnie za to jazda tym autem i klimat i to daje mi radość.

Dlatego wszyscy się śmieją że Lancer X brata i moja Vectra C stoją na dworze a duży fiat i mały fiat stoją w garażach :)
Duży125p
Forumowicz

Postprzez narkee » 7 lis 2014, o 10:15

Kolejny raz skutecznie zrażacie do forum nowego zapaleńca. Brawo!

Proponuje wykupić wszystkie 125p, żeby przypadkiem ktoś z poza forum nie złapał zajawki na Kanta i nie założył do niego innych felg niż ori stalówki :)
Obecnie:
http://facebook.com/bmwe30gdynia

Ex:
Popiół - Polski Fiat 125p 1975
Aniou - Polski Fiat 125p 1975
Diabeu - Polski Fiat 125p 1981
Władysław - Polonez 1.5 SLE 1989
Generał Pe - FSO 125p 1990
Gnida - Polonez Caro Plus 1997 MR89
narkee
Forumowicz

Postprzez Popielaty » 7 lis 2014, o 10:21

A teraz dla rozluźnienia sytuacji - dowcip!
Dlaczego choinka nie jest głodna? Bo jodła! :mrgreen:

Ja tam się cieszę, że kolejny szary Fiat nam doszedł :D Pamiętam, jak dawno dawno temu mój Fiat też miał takie pokrowce. Taki ni to sweter, ni to koc. Jakieś 4 lata temu poleciały na śmietnik, teraz żałuje. Tego Fiata oglądałem chyba na stronie gieldaklasyków.pl
Chrom troche źle odbija na szarym lakierze, ale ładnie rozwesela ten smutny kolor, ja tam jestem za ;)
Popielaty
Forumowicz

Ranga: Pogromca mitów

Postprzez Duży125p » 7 lis 2014, o 10:23

Z całym szacunkiem ale ja nawet nie wiem jak te ori stalówki wyglądają hahaha
Chciałem założyć po prostu taką stal jak jest oryginalnie tylko szeroką między 7,5-8,5 J.
właśnie boję się że chrom nie da takiego efektu na szarym jak by dał na innym kolorze, a pokrowce na razie zostają na pewno ;)
Możliwe że widziałeś go na giełdzie klasyków bo na tej stronie właśnie go znalazłem !
Duży125p
Forumowicz

Postprzez Popielaty » 7 lis 2014, o 15:00

Chrom ładnie widać przy takich dniach ponurych, wtedy Fiat zlewa się z otoczeniem, a chromy walą po oczach :lol:

Patrząc po zdjęciach, to taki nudny zachowany, oryginalny dziadkowóz wymagający porządnego umycia. Ja bym go postawił na 7 calowych stalówkach + dekiel, tak jak ma kierowcapks.
Ja już nie mogę patrzeć na 4,5 calowe felgi w późnych Mr-ach....
Popielaty
Forumowicz

Ranga: Pogromca mitów

Postprzez Alois Pietrucha » 7 lis 2014, o 21:31

A ja takie "nudne dziadkowozy" najbardziej lubię. Tak wyglądały fiaty i inne klasyki w czasach, gdy było ich pełno na polskich ulicach. I tak wyglądał mój śp. 125p (rozbity przez szaleńca w dostawczaku, który mi w tył wjechał kilka lat temu) i tak wygląda moja łada "siemiorka", którą codziennie jeżdżę na ciężką, kolejową służbę, bo innego auta nie mam i chyba nie chcę mieć. I prywatnie nienawidzę gleby czy sportowych przeróbek. Ale auto to własność właściciela..
Alois Pietrucha
Forumowicz

Postprzez Duży125p » 10 gru 2014, o 21:13

Witam mam pytanko ponieważ ja się nie orientuje, czy Felgi BBS Mahle 13" 6 J będą pasowały ? W sensie czy nic nie będzie obcierało np ?
Duży125p
Forumowicz

Postprzez Anatol 125p » 10 gru 2014, o 21:16

Jakie ET ,jaki otwór centrujący?
Obrazek
Anatol 125p
Członek Stowarzyszenia Klub125p

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA