Witaj ! Anonimowy

Mój Siwek

Re: Mój Siwek

Postprzez jacekes » 7 sty 2015, o 22:50

Liczysz, że nie zgnije?
jacekes
Forumowicz

Postprzez taxi » 7 sty 2015, o 23:01

Zadałeś dziwne pytanie. Nie wiem co mam odpowiedzieć. A czy coś jest niesmiertelne ? A niech gnije.
FSO 1.5 ME
Jaguar S-Type 3.0 V6
taxi
Forumowicz

Postprzez krol1313 » 7 sty 2015, o 23:09

taxi napisał(a):Zadałeś dziwne pytanie. Nie wiem co mam odpowiedzieć. A czy coś jest niesmiertelne ? A niech gnije.

Nie rozumiem, kupiłeś fajny egzemplarz,czemu Taxi? Nie szkoda Ci go po soli itp? Taxi ale rekreacyjnie czy zarobkowo? Czy będzie kolejne 1313 tylko w kolorze szarym?
Chyba że sobie dla jaj piszesz i na odczepnego......
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
krol1313
Forumowicz

Postprzez taxi » 7 sty 2015, o 23:41

Nie, nie jest mi szkoda. Samochód jest od tego żeby nim jeździć w lato i w zime. To nie będzie kolejne 1313 to będzie poprostu taksowka. Nie robie sobie jaj ani nie pisze na odczepnego.
Uważasz ze jak to będzie taksówka to będzie zakatowany, ze za miesiąc lub dwa wyląduje na złomie ? Wygląda na to ze jak ktoś kupi 125p ma zakaz wyjezdzania z garażu w okresie zimowym bo... "sól". Śmieszne.
Ostatnio edytowano 7 sty 2015, o 23:51 przez taxi, łącznie edytowano 1 raz
FSO 1.5 ME
Jaguar S-Type 3.0 V6
taxi
Forumowicz

Postprzez OBI » 7 sty 2015, o 23:45

Bardzo zdrowe podejście,też jestem tego samego zdania.Niech gnije w czasie jazdy a nie skitrany w garażu ;)
Oni się wożą a ja jeżdżę.
OBI
Forumowicz

Postprzez taxi » 7 sty 2015, o 23:54

OBI napisał(a):Bardzo zdrowe podejście,też jestem tego samego zdania.Niech gnije w czasie jazdy a nie skitrany w garażu ;)

I o to właśnie chodzi :) . Jak z gnije to się pospawa i pomaluje.
FSO 1.5 ME
Jaguar S-Type 3.0 V6
taxi
Forumowicz

Postprzez OTRO » 8 sty 2015, o 00:04

OBI napisał(a):Bardzo zdrowe podejście,też jestem tego samego zdania.Niech gnije w czasie jazdy a nie skitrany w garażu ;)

Mój jeżdził w zimie przez długie lata i jakiś wielkich dziur nie mam .Tylko mój fiat był staranie konserwowany. ;)
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz

Postprzez maciejowski » 8 sty 2015, o 02:30

myślę, że solidna konserwacja podłogi i przede wszystkim profili powinna mocno powstrzymać apetyt korozji.
aczkolwiek nie powiem, pomysł odważny.
maciejowski
Maruda

Postprzez Marcin125p » 8 sty 2015, o 08:12

Ojtam odważny. Zależy od podejścia. Jak się podchodzi do Fiata jako jedynie fajnegi środka transportu to się nim po prostu jeździ, tak jak ja jeżdżę Ładą. Nie wszyscy muszą darzyć Fiata sentymentem. Egzemplarz wygląda idealnie do takiej funkcji - zwykły szary poźny MR z silnikiem poldka. Mając świadomość wad przy codzinnej eksploatacji i jej krótkotrwałości można go tak eksploatować. Sam kiedyś miałem taki pomysł, ale ja nie miałbym serca zajeździć Fiata. Ale gdyby trafiła się tania Wołga w dobrym stanie, to już miałaby koguta na dachu.
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Ranga: ORMO

Postprzez Ćmaga » 8 sty 2015, o 09:10

Popieram kolegę taxi. A to, że ktoś jeździ Fiatem na co dzień to nie znaczy, że go zaraz zajeździ, ja używam na codzień takiego samego Fiata i też mi go nie szkoda, jak się zepsuje to go naprawiam i śmigam dalej, a jak zgnije to zawsze można kupić kolejnego 125p. A pożądna konserwa to podstawa, mam karoserię 125p, która przez 20 lat była używana w każdą porę roku i pod spodem jest w prawie idealym stanie i podwozie jest oryginalne, tyle, że z profili w lato aż wyciekał smar zmieszany z fluidolem i olejem.
"Do układu smarowania silnika FSO 125p należy stosować rozprowadzany przez CPN wielosezonowy olej silnikowy Selektol Super Plus SE 15W40 lub oleje Selektol Special SD 10W30 lub 20W40":)
Ćmaga
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA