Fiat 125p, dawno nie widziany przez nikogo :)
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Fiat 125p, dawno nie widziany przez nikogo :)
Może po prostu niektórzy wolą iść w zgodzie z prawem? 

-
dominiq - Forumowicz
Jeśli oddałeś tablice do WK to dałeś d... Takie oryginalne tablice z wczesnych lat 70-tych białe kruki. Podejrzewam, że nasze "mróweczki" z WK oddadzą je na przemiał. Ja bym zgłosił zaginięcie tablic lub zgubienie.
-
Red West_77 - Forumowicz
Rzeczywiście takie tablice to nie lada pamiątka , nie mniej jednak ten wzór tablic stracił dawno ważność , i jeździć się na nich po prostu nie da. 
P.S Czy mógłbyś obfocić "garnki" przednich lamp , chodzi mi o te białe pieczątki , ich wymiary ,i co na której lampie jest napisane

P.S Czy mógłbyś obfocić "garnki" przednich lamp , chodzi mi o te białe pieczątki , ich wymiary ,i co na której lampie jest napisane

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
-
ppfso - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
ppfso napisał(a):Rzeczywiście takie tablice to nie lada pamiątka , nie mniej jednak ten wzór tablic stracił dawno ważność , i jeździć się na nich po prostu nie da.
No z tego co wiem to te tablice straciły ważność już w 1983 roku, także jeszcze z początkiem lat 80 można było sporadycznie spotkać auta na tych tablicach. Robiłbym wszystko by tych tablic nie wypuścić z rąk, nawet odmalowałbym na pałę duplikaty na zwykłej blasze i oddał takie tablice to super sprawa na zloty a te Twoje były jeszcze z wypukłymi plastykowymi znakami tzw. trójwymiar.
-
Red West_77 - Forumowicz
Kolega ma tych fiatów bez liku i do jeżdżenia mógłby sobie pozamieniać.
Tak , tak zaraz odezwą się głosy....
A gdyby zostawił to mógł ubezpieczyć na dotychczasowe blachy , zrobić badanie i tak śmigać.
Obecnie żaden pies nie zatrzymuje fiata żeby go sprawdzać, bardziej żeby zobaczyć auto i pogadać ew. pouczyć
Szkoda tych blach
Tak , tak zaraz odezwą się głosy....
A gdyby zostawił to mógł ubezpieczyć na dotychczasowe blachy , zrobić badanie i tak śmigać.
Obecnie żaden pies nie zatrzymuje fiata żeby go sprawdzać, bardziej żeby zobaczyć auto i pogadać ew. pouczyć
Szkoda tych blach

- bred
- Członek Stowarzyszenia Klub125p
Bardzo fajne znalezisko, gratuluję wydreptania, na pewno było warto. Mam nadzieję, że zdążyłeś zrobić kilka dobrych zdjęć jak jest taki brudny. Myślę, że byłoby miło dać takiego zakurzonego do następnego forumowego kalendarza. Robiłby dobre wrażenie. Jeszcze raz gratuluję.
Zapraszam na profil: Karetki/Sanitarki 125p na facebooku oraz do dzielenia się wiedzą i zdjęciami na ich temat na mail: sanitarny125p@gmail.com
-
dominikcompel - Forumowicz
Tablice oczywiście zatrzymam, ale moi drodzy ten wzór tablic został wycofany w 1976r. i nie ma możliwości nawet jeżdżenia na nich bez przerejestrowania, nie zrobiłbym nawet przeglądu, nie mówiąc o oc. Powieszę na szafce, czasem założę na którąś bestię do fotki 
A fotek mam więcej z wydobycia

A fotek mam więcej z wydobycia

-
MKF - Forumowicz
Poprosimy te fotki:)
-
Oskar - Forumowicz
Zajefajne znalezisko! Zazdraszczam! 

Sprzęty:
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI

forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI

forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
-
Mlody_ndm - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Zbiera złom
ważność tych tablic z tego co czytałem w motorze wydłużono w 1980/81 r do co najmniej 1983r - możliwe, że się pomyliłem - podstawowym problemem było to, że krajowi producenci nie byli w stanie wyprodukować odpowiedniej ilości tych nowych tablic na zasadach 1976 i do tego jeszcze problem z odpowiednia blachą - kryzys
W kwestii tablic polecam stronę WPTR http://wptr.pl/
W kwestii tablic polecam stronę WPTR http://wptr.pl/
- Pietrod140
- Forumowicz
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5