Julek / MR75 / 1300 / 1975
Re: Julek / MR75 / 1300 / 1975
Yato , nie pamiętam już jaki dokładnie nr zestawu. Do weekendowego grzebania wystarczają aż za dość. A praca jest przyjemna , wszystko w jednym miejscu. Przedtem miałem każdy klucz i śrubokręt z innej parafii 

-
zeflo - Forumowicz
fajnie ze kolega student interesuje sie 125p
u mnie na uczelni to jestem sam jesli chodzi o 125p a nawet i w miescie gdy zrobie swojego fiata to pewnie bede mial w najlepszym stanie i chyba jedyny wczesny MR 

11xItalia | 3xBusso | 6xLampredi
-
Seraf - Forumowicz
U mnie bardzo podobna sytuacja , choć poznałem dzięki forum dwóch mieszkańców mojej okolicy. Oby dwoje remontują aktualnie swoje Fiaty , jak zdążą to w tym roku jeszcze coś pojeździmy , na 3 kredensy 

-
zeflo - Forumowicz
u mnie jest oczywiscie kilka osob ktore maja fiaty i fso ale jeszcze nie poznalem osoby ktora by oprocz mnie i krola remontowala 125p w tak duzym zakresie 

11xItalia | 3xBusso | 6xLampredi
-
Seraf - Forumowicz
Witam po dłuższej przerwie
Przy kancie cały czas coś się dzieje , z prostego powodu , niedługo nadchodzi wyczekiwana wiosna. Mam nadzieję że zmiany na + . Liczę także na pomoc w wyborze koloru na bagażnik , jak i wyboru waku.
Na początek remont układu hamulcowego.

Wszystkie zaciski rozebrane , tłoczki wyszlifowane , nowe uszczelki , nowe wężyki elastyczne + nowa pompa hamulcowa.
Zaraz po zakupie zrobiłem hamulce tył , ale nie byłem do końca zadowolony z ich działania, więc stąd decyzja o remoncie całego układu od nowa.

Pod maską pasuje coś ogarnąć. Pokrywa zaworów będzie wypolerowana , jeszcze spoooro pracy przy niej. Kolektor wydechowy chcę pomalować na czarno. Poprzedni właściciel psiknął srebrzanką , nie za bardzo mi się to podobało.
Na tylną szybę trafiło parę naklejek.

Teraz będę prosił Was o pomoc

Który Waku zamontować ? Wydaję mi się że bardziej do MR`a będzie pasował ten prostokątny.

Na jaki kolor pomalować bagażnik ? Ja myślałem coś o szarym/grafitowym. Dodam że listewki będą drewniane (dość ciemna bejca) , coś jak bagażnik Marcina.
Nie pamiętam czy już się Wam chwaliłem pompką
Dostałem przy zakupie Julka. Zasilanie na to takie mniejsze gniazdo zapalniczki.

Pozdrawiam!

Na początek remont układu hamulcowego.

Wszystkie zaciski rozebrane , tłoczki wyszlifowane , nowe uszczelki , nowe wężyki elastyczne + nowa pompa hamulcowa.
Zaraz po zakupie zrobiłem hamulce tył , ale nie byłem do końca zadowolony z ich działania, więc stąd decyzja o remoncie całego układu od nowa.

Pod maską pasuje coś ogarnąć. Pokrywa zaworów będzie wypolerowana , jeszcze spoooro pracy przy niej. Kolektor wydechowy chcę pomalować na czarno. Poprzedni właściciel psiknął srebrzanką , nie za bardzo mi się to podobało.
Na tylną szybę trafiło parę naklejek.

Teraz będę prosił Was o pomoc

Który Waku zamontować ? Wydaję mi się że bardziej do MR`a będzie pasował ten prostokątny.

Na jaki kolor pomalować bagażnik ? Ja myślałem coś o szarym/grafitowym. Dodam że listewki będą drewniane (dość ciemna bejca) , coś jak bagażnik Marcina.
Nie pamiętam czy już się Wam chwaliłem pompką

Pozdrawiam!
-
zeflo - Forumowicz
Noo gicior
Te naklejki mi się nie widzą, ale mniejsza z tym 
Jak tam sprawa z tą pompą hamulcową? Podeszła?

Jak tam sprawa z tą pompą hamulcową? Podeszła?
-
Popielaty - Forumowicz
- Ranga: Pogromca mitów
Jeszcze nie zamontowana
Remont hamulców trochę się przedłuża ponieważ oczekuję na paczuszkę z nowymi tłoczkami. Zdecydowałem że chce mieć tłoczki bez skaz
Pisałem Ci już o nich na PW.
W jaki kolor malować bagażnik ? Co by pasował kolorystycznie.

W jaki kolor malować bagażnik ? Co by pasował kolorystycznie.
-
zeflo - Forumowicz
Też moim zdaniem te naklejki nie pasują, jak i bagażnik.
Tego Fiaciora zostawiłbym takiego jaki jest. Drugiego na mody przeznaczył
Tego Fiaciora zostawiłbym takiego jaki jest. Drugiego na mody przeznaczył

Obecnie:
http://facebook.com/bmwe30gdynia
Ex:
Popiół - Polski Fiat 125p 1975
Aniou - Polski Fiat 125p 1975
Diabeu - Polski Fiat 125p 1981
Władysław - Polonez 1.5 SLE 1989
Generał Pe - FSO 125p 1990
Gnida - Polonez Caro Plus 1997 MR89
http://facebook.com/bmwe30gdynia
Ex:
Popiół - Polski Fiat 125p 1975
Aniou - Polski Fiat 125p 1975
Diabeu - Polski Fiat 125p 1981
Władysław - Polonez 1.5 SLE 1989
Generał Pe - FSO 125p 1990
Gnida - Polonez Caro Plus 1997 MR89
-
narkee - Forumowicz
Naklejki jak i bagażnik można zawsze usunąć z auta bez większego problemu. Zobaczę jak to będzie wyglądać. Nie upieram się na swoim, bo sam nie jestem do końca przekonany czy to będzie dobrze wyglądać 

-
zeflo - Forumowicz
Witam!
Julek już jeździ , na razie tylko po okolicy i tylko w weekendy. Od początku sezonu zrobiłem raptem jakieś 150km, głównie z powodu grzejących i blokujących się hamulców. Miejmy nadzieję że już jest dobrze (odpukać
). Podmieniałem cały czas pompy hamulcowe , co trochę odpowietrzanie , aż w końcu wymieniłem wszystkie przewody elastyczne. Okazało się że ten do trójnika był zapchany , i dlatego powrót tylnych tłoczków był utrudniony.
Koniec gadania , parę fotek. Drzwi niestety niedomknięte co psuje trochę efekt.

Waku zamontowane. Lokalizacja mi odpowiada,nie trzeba gdzieś go szukać , tylko zerka się intuicyjnie.

Silnik też już trochę ogarnięty.

Pozdrawiam.
Julek już jeździ , na razie tylko po okolicy i tylko w weekendy. Od początku sezonu zrobiłem raptem jakieś 150km, głównie z powodu grzejących i blokujących się hamulców. Miejmy nadzieję że już jest dobrze (odpukać

Koniec gadania , parę fotek. Drzwi niestety niedomknięte co psuje trochę efekt.

Waku zamontowane. Lokalizacja mi odpowiada,nie trzeba gdzieś go szukać , tylko zerka się intuicyjnie.

Silnik też już trochę ogarnięty.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 18 mar 2014, o 20:17 przez zeflo, łącznie edytowano 1 raz
-
zeflo - Forumowicz