Witaj ! Anonimowy

FSO 125p 88'

Re: FSO 125p 88'

Postprzez Lukasq » 17 lut 2014, o 13:26

Czokla001 napisał(a):Kolego gdzie zakupiłeś te kierunki ?

Trzeba jeździć, szukać po swoich "kontaktach" :D

Red West_77 napisał(a):Hej Lukasq. Teraz przód fiacika przypomina egzemplarz na licencji FIATA a nie typowe późne FSO. Też się przymierzam do podobnego imagu. Rozwiercałeś otwory centrujące pod ATS'y czy szlifowałeś piasty. Przypomnij.
Mi się podoba. Nie wiem jak można mieć zastrzeżenia do felg ATS. Jedne z najlepszych opcji do fiata, zwłaszcza, że oryginalny koncept FSO w wersjach eksportowych.

hej Red.
Celowo stylizuje go na taką wersję, bo taki fiat podoba mi się najbardziej. Wszystkie potrzebne elementy do powrotu na fso trzymam, łącznie z czarnymi klinami szyb :)
Otwory centrujące, zostały przetoczone pod rozmiar fiatowski na maszynie, aby wyeliminować ew. "bicie" kół.
Chyba jedyna najlepsza opcja, ręcznie nie podjął bym się grzebać przy otworach albo piastach.

Gust jest jak d..pa kazdy ma inny :D dla mnie ATS`y pasują bardzo dobrze do fiata, są z epoki, mają klasyczny wzór, dzięki takiej szerokości i ET bardzo ładnie leżą w nadkolu. Można dodać autu troche "sportowego" charakteru z epoki, zwłaszcza, że felgi jakie były montowane np. w fiacie sport są już praktycznie białym krukiem :D
Lukasq
Forumowicz

Postprzez bing17 » 17 lut 2014, o 13:32

Czarne kliny zdobyłeś nowe ? Jak tak, podzielisz się źródłem ? :)
bing17
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 20 lut 2014, o 00:33

Hej Lukasq. Możesz pokazać jak wygląda rewers felgi po rozwierceniu otworu centrującego? ;) Wrzuć jakieś foto poglądowe.
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Lukasq » 21 lut 2014, o 18:08

bing17 napisał(a):Czarne kliny zdobyłeś nowe ? Jak tak, podzielisz się źródłem ? :)

Kliny zdjęte z auta mojego, bo miałem czarne, a wymieniłem na chrom

Red West_77 napisał(a):Hej Lukasq. Możesz pokazać jak wygląda rewers felgi po rozwierceniu otworu centrującego? ;) Wrzuć jakieś foto poglądowe.

Będę miał chwile to zrobie foto, ale to i tak nic nie będzie widać, bo otwory pod ten wymiar wystarczy tylko "liznąć", a po roztoczeniu felgi malowałem ;)
Lukasq
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 28 lut 2014, o 00:40

Hej Lukasq. Odebrałem dzisiaj felgi ze szlifierni. Otwory centrujące zostały już przetoczone. Rzeczywiście wystarczyło tylko liznąc. Jak to okreslił właściciel warsztatu pod warunkiem, że ma się ostry język. Mam pytanie. Gdzie kupowałeś sruby pływające. Na allegro czy w jakimś sklepie. Masz dokładne parametry tych śrub? Chcę je na dniach kupić.
Pozdro ;)
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Lukasq » 2 mar 2014, o 20:18

Hej
Śruby kupilem u tego sprzedawcy, takie jak w linku http://allegro.pl/dlugie-sruby-plywajace-m12x1-25-33-52mm-i3971799060.html długość wzialem 42mm

Ja mam felgi szerokie na 7cali, w przodzie zostawiłem oryginalne dystanse, felga głęboko nachodzi na kołnierz piasty i to wszystko skręcone plywakami, jest ok.
W tyle pozdejmowałem dystanse, aby felgi naszły głębiej na kołnierz piasty, żeby było bezpieczniej, bo przy założoych dystansach felgi bardzo malo nachodzą na kołnierz i bałbym się tak wyjechać, bo całe siły zbierały by tylko śruby. Także w tyle zdjęte dystanse i do tego pływaki i jest ok.

Pamiętaj jeszcze, że otwory w felgach na przednią oś mają mieć 58.1, a na tylną 58.5. Ja na początku roztoczyłem wszystkie 4 na 58.1 i zaliczyłem zdziwienie, gdy tylnych kół nie dało się założyć. Po roztoczeniu na 58.5 tylne koła wchodzą już idealnie.

Pare dni temu założyłem już te koła i dla mnie wygląda genialnie, przy najbliższej okazji jak nim wyjade zrobie zdjęcia :D

Edit. 02.03.2014

Z racji dzisiejszej pięknej pogody wyjechałęm dzisiaj fiatem poraz pierwszy od wakacji :D
Poniżej kilka fot w nowej szacie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lukasq
Forumowicz

Postprzez Marcin125p » 2 mar 2014, o 20:25

Ciut dupcie niżej i będzie zajebioza! Nikt mnie nie przekona że jest ładniejszy rozmiar kół niż 7J13 i opona o normalnym profilu. Deskorlki i naciągi do golfuf i beemkuf! ;)
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Ranga: ORMO

Postprzez brendix » 2 mar 2014, o 20:34

Miałem 3 Fiaciory i ten kolor jest dla mnie po prostu pikny :D
Bardzo fajny sprzęcik.

brendix
Forumowicz

Postprzez OTRO » 2 mar 2014, o 20:41

Jak zatankuje to będzie idealnie :mrgreen: . Ja tak samo swojego fiaciora zrobię .
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
OTRO
Forumowicz

Postprzez Lukasq » 2 mar 2014, o 21:21

Dziękuje za miłe słowa :) Zdjęcia mocno pomniejszone na potrzeby forum to nie oddają w pełni wyglądu, a na żywo prezentuje się znacznie lepiej, jeszcze pare detali i spełnie swoją wizję jaką mam na niego ;)

Jeśli chodzi o koła to: bardzo podoba mi się 125p w wersji Sport. "Podglądając" tę odmiane chciałem "stworzyć" swojego "sporta" na elementach jakie mogłyby być założone w tamtych latach na fiata. Postawiłem na ATSy, ktore według mnie swoim wiekiem i klasycznym kształtem pasują do 125p i są wciąż jako tako dostępne na rynku, oraz dałem normalną "baloniastą" opone, ale również występującą pare lat wstecz na polonezach :D
I cieszę się, że nie złamałem się na zrobienie gleby i opony niskoprofilowej, bo po tych zabiegach to już by nie wyglądało jak "tjun z epoki".

Tył faktycznie coś wysoko stoi, na oryginalych kolach wydawało mi się, że jest niski :D

Niedługo chcę odwiedzić parę miejsc w mojej okolicy, gdzie było kręcone "Życie na Gorąco" i zrobić pare fot w miejscah,gdzie parkował Maj :D
Lukasq
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA