Witaj ! Anonimowy

FSO 125p 88'

Re: FSO 125p 88'

Postprzez Red West_77 » 2 mar 2014, o 23:29

Jakie miejsca masz na myśli Lukasq. Jestem wielkim fanem tego serialu o czym świadczą tablice zamówione w manufakturze. co do kółek to mi się podoba. Potwierdzę zdanie Marcina co do posadzenia pośladków. Jedyne zastrzeżenie mam do szerokości kapci. Ja bym dał ciutkę węższe. ;)
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Lukasq » 3 mar 2014, o 08:40

Red West_77 napisał(a):Jakie miejsca masz na myśli Lukasq. Jestem wielkim fanem tego serialu o czym świadczą tablice zamówione w manufakturze. co do kółek to mi się podoba. Potwierdzę zdanie Marcina co do posadzenia pośladków. Jedyne zastrzeżenie mam do szerokości kapci. Ja bym dał ciutkę węższe. ;)

Co do filmu.
Napewno w odcinku 7 "Wiedeń" - Szczawno Zdrój, Hotel "Dworzysko", a w tle momentami widać nawet górę Chełmiec.
Lukasq
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 3 mar 2014, o 09:53

No proszę jakie mamy wspaniałe austriacko podobne plenery. Wszak te tereny należały przed wojną do Niemiec. Muszę tam kiedyś podjechać zważywszy, ze brat mieszka w Wałbrzysiu. ;)
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Lukasq » 4 kwi 2014, o 10:42

Wczoraj przewietrzylem trochę bandyte. Msc stania, po trochę dłuższym kręceniu grzecznie odpalił :D

Ostatnio miałem niemiłą/miłą przygodę.
Od małego "znałem z widzenia" pewnego fiata, zawsze parkował na tej samej ulicy, za każdym razem, gdy go mijałem patrzyłem na niego. W sumie od niego, rok temu zaczęła się moja poważna "zajawka" na 125p, bo coraz bardziej mnie ciekawił taki samochód, miałem nawet wtedy myśli, żeby dać kartkę za szybę, że kupie.
Aż tydzień temu przejeżdżałem w miejscu jego postoju i stał już na lawecie :(
Oczywiście się zatrzymałem i poczekałam na laweciarza od którego się dowiedziałem, że zabiera go w ostatnią podróż.
Gość był na tyle normalny, że po mojej opowieści, że też mam 125p pozwolił mi pozabierać z bagażnika wszystkie części jakie tylko były, a trochę tego się nazbierało, powykręcałem, co nie, co i pojechał :(
Później wyszedł właściciel, miły starszy Pan i powiedział, ze w piwnicy ma jeszcze koła do niego, nowe amortyzatory, rozrusznik, i 3 siatki przeróżności. Zapłaciłem symboliczne 100zł za wszystko, mimo tego, że właściciel nic nie chciał, wymieniliśmy się numerami i pojechałem. Powiedział, że będzie dzwonił, bo ma jeszcze u rodziny do, której jeździ na wakacje jakieś części to mi przywiezie latem. Starszy Pan powiedział, że serce mu się kraje, jak patrzy na odjeżdżającego fiata, ale po ostatniej kradzieży baku rodzina powiedziała, że "dziadek sprzedaj już, damy ci golfa" :evil:
Szkoda mi się zrobiło, bo to chyba jedyny Fiat jakiego znałem w moim mieście, którego mogłem oglądać od czasów, gdy byłem mały, który jeszcze był uzywany w miarę na codzień i wypełniał jakoś widok tych "plastikowych" ulic ;)
W tej chwili w moim mieście 125p można tak często spotkać jak ferrari bądź inne egzotyczne auto, poza tymi pochowanymi gdzieś w garażach :D

A tak pozatym skompletowałem nowe elementy przedniego zawieszenia i będę zabierał się za wymianę, bo przegląd już niebawem. Pozdrawiam
Lukasq
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 4 kwi 2014, o 11:03

Cześć Łukasz. W jakim stanie był ten fiacik odjeżdżający w ostatnią podróż na "wózku inwalidzkim"?
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Popielaty » 4 kwi 2014, o 13:36

Lukasq napisał(a):Wczoraj przewietrzylem trochę bandyte. Msc stania, po trochę dłuższym kręceniu grzecznie odpalił :D

Słynne odpalanie na 3, czyli kluczykiem, ku*wamaciami i zdrowaśkami :lol:
Jest kozak na tych ATS-ach. 8-)
Popielaty
Forumowicz

Ranga: Pogromca mitów

Postprzez Lukasq » 26 kwi 2014, o 15:23

Niedawno zrobiliśmy mini spota z Arturem Red_Westem, odwiedziłem jego fiaty, wyglądają pięknie ;) Później odwiedziliśmy na chwilę Zamek Książ. Artur robił zdjęcia, może wrzuci jak coś ma :)

A tym czasem kilka fotek z dzisiejszej przejażdżki do Zagórza Śląskiego

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lukasq
Forumowicz

Postprzez bruns » 26 kwi 2014, o 15:39

Felasie zajebioza , ogólnie jest super , ale wywal te żółte żarówki z reflektorów od długich . Syfiasto wyglądają takie żarówki przeciw mgielne w reflektorach świateł długich .
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
bruns
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 26 kwi 2014, o 20:32

[quote="Lukasq"]Niedawno zrobiliśmy mini spota z Arturem Red_Westem, odwiedziłem jego fiaty, wyglądają pięknie ;) Później odwiedziliśmy na chwilę Zamek Książ. Artur robił zdjęcia, może wrzuci jak coś ma :)

Z tą urodą moich fiatów to nie tak do końca. Co do wisienki to się zgadzam ale brakuje jej z ...% do ideału.
Tak mnie natchnąłeś, że wrzucę te fotosy z naszego spotkania.
za chwilę...
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 27 kwi 2014, o 23:21

Znalazłem w garażu cenne skarby. Idealne jako rekwizyty do filmów o epoce PRL.
Obrazek
To co najbardziej lubi każdy fiat czyli...paliwo :D
Nawet Łukasz mocno trzymał pistolet w obawie by fiacik nie połknął węża ;) a może i dystrybutora ;)
Obrazek
W drodze do Książa kierowca non stop zerkał na wskaźnik paliwa czy zbyt gwałtownie nie spada.
Tutaj na książęcym parkingu. Jest tylko jeden pretendent do książęcego tronu ;) Plastiki ustępują pod każdym względem.
Obrazek
Obrazek
Zwiedzający nie mogli się nachwalić ;)
Obrazek
Obrazek
Miły starszy Pan pełniący funkcję parkingowego/ochroniarza opowiedział nam ciekawe anegdoty z czasów gdy posiadał 125p a miał ich dwa.
Obrazek
Jedynie pogoda nam się nie udała. Gdyby w moim fiacie nie nawaliła pompa wody, pojechalibyśmy na dwa auta.
Red West_77
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA