Witaj ! Anonimowy

125p pickup rocznik 1979/80

Re: 125p pickup rocznik 1979/80

Postprzez Red West_77 » 8 kwi 2015, o 14:58

zawsze jakaś ofiara losu się znajdzie :lol: a kto lubi szydzić to wskazywać palcem nie będę. Sorry Palec to nie do Ciebie aluzja :D
Red West_77
Forumowicz

Postprzez bing17 » 8 kwi 2015, o 15:28

Red West_77 napisał(a):...a loża szyderców jak zwykle będzie się dobrze bawić...

Druciarstwo należy tępić w zarodku, a to co odjebał tewuen woła o pomstę do nieba. Miska za 300zł, nowe dwa amortyzatory za 80zł, jakiś syf na pakę za ponad 2tyś. a auto wygląda gorzej niż po Cytryn&Gumiak Kastomz. Obejrzyj jeszcze raz uważnie te zdjęcia, nawet larytasy na allegro wyglądają lepiej. Powiedz szczerze, nie było by Ci wstyd oddać taki samochód, będąc jeszcze szczęśliwym i przekonanym o dobrze zrobionej robocie ? Dodatkowo, to nie jest jakiś kolejny słitaśny ślubowóz tylko bardzo fajna, już rzadka wersja 125p gdzie te 10tyś. mogło doprowadzić go do na prawdę dobrego stanu. Takie auta nie wolno spierdolić, a na pewno już nie tak koncertowo. Tutaj idealnie widać jak NIE należy robić kosmetyki.
Red West, obaj jesteśmy ofiarami druciarzy, szczerze to myślałem że wyciągnąłeś wnioski że należy tępić druciarzy i jebać ich na potęgę, ale wolisz jak jest zrobione tanio, a nie dobrze.
bing17
Forumowicz

Postprzez Red West_77 » 8 kwi 2015, o 15:48

Tego nie napisałem. Nie pochwalam druciarstwa i uważam, że za te 10 patyków można to było znacznie lepiej wykonać i więcej ogarnąć. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kompetentny oraz życzliwy i zamiast zbędnych słów krytyki jakich już wiele padło, pomoże poprawić te wszystkie niedoróbki w tym ciekawym Pick-up'ie
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Marcin125p » 8 kwi 2015, o 16:36

Ale że co? Powinniśmy siedzieć cicho i przy monitorze uśmiechnąć się pod nosem że "jak fajnie mu auto spierd...zielili"? Czy może złożyć się po stówce by było na poprawki? Przecież nikt nie krytykuje Majica, tylko robotę wykonaną przez TVN.
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Ranga: ORMO

Postprzez Majic777 » 8 kwi 2015, o 18:06

Palec napisał(a):Maijc777 przyjeżdżaj na zlot choćby ze względu na to że masz ciekawą historię do opowiedzenia :)

Oczywiście, że będę przyjeżdżał przez cały sezon, gdzie tylko się da. Samochód, jeżeli tylko da radę po takim remoncie dojechać, to będzie się pojawiał na jak największej ilości zlotów, spotkań czy nawet marketowych parkingach. Po tym jak opadły emocje, postanowiłem nic nie robić z nim w tym roku, tak aby zachować jego "niepowtarzalność" i umożliwić podziwianie go w pełnej krasie wszystkim chętnym wrażeń.
Majic777
Forumowicz

Postprzez Lukasq » 8 kwi 2015, o 18:11

[/quote]

Nie chciałem się w sumie wypowiadać i pozostawić Wam ocenę oraz wyciągnięcie wniosków ale powyższy tekst niestety zmusił mnie do reakcji.

To jest ironia czy Ty tak na serio? Jeżeli Twój tekst to ironia, to wybacz. Jeżeli na serio, to kolego nie czekaj tylko zgłaszaj auto. Sprawdzisz się i Ty i auto jako idealna para dla "kowalskiego" przed tv. Nie zapomnij tylko o podskoku z radości przy odkrywaniu auta. Przecież podleczyli karoserię z tego co piszesz, więc jak tylko mi powiesz, na jaki adres podrzucić auto do Ciebie na jedno popołudnie, to z chęcią podjadę. Ja skocze na kawkę i pozwiedzać okolice, a Ty dopieścisz niedociągnięcia i wieczorkiem śmignę do domu. Cel uczestnictwa w takim programie jest zupełnie inny niż "zróbcie cokolwiek, bo za darmo, ja będę szczęśliwy". Powtarzam, nic nie jest za darmo. Budżet końcowy, to przeszło dziesięć tysięcy złotych. Uważasz, że dobrze wydane i zgodnie z cennikiem usług? Mam nadzieję, że nie będziesz miał okazji ocenić tego pickupa, bo...już go oceniłeś. Przecież to igła do dopracowania w jedno popołudnie....[/quote]

Chyba mnie do końca nie zrozumiałeś....

Nie krytykuje Ciebie, bo jest kilka baboli na załączonych zdjęciach, które jak napisałem wcześniej kwalifikują się do poprawki i jest to oczywiste, ale do czego zmierzam: jak inaczej miałem ocenić całokształt programu, skoro nie napisałeś nic o reszcie prac, wrzuciłeś tylko suche zdjęcia paru niedoróbek, więc zakładam, że reszta auta była i jest ok... bo mechanikę chyba zrobili ok, a to na Nią kładą zawsze największy nacisk..

Paka? kwestia wykończenia jej wiadomo, mogła być bardziej dokładna, ale nie wiem wciąż czy tylko do tego masz zastrzeżenia, czy do użytego materiału, o którym nic nie napisałeś.
Ja się wypowiedziałem nt jej, że osobiście bym wolał drewno, ale nie znając tego jak się umawiałeś z nimi nie pisałem jak inni, że to gówno, bo może on Ci odpowiada i nie malowali tym wbrew Tobie... jestem ciekaw Twojej opinii dot. tego materiału

Napisałem, że karoserię podleczyli, bo co mieli robić więcej? przecież sam zakładając ten wątek napisałeś, że propsujesz wykonany remont przez poprzedniego właściciela i pozostaje Ci "tylko ręczne mycie go" stąd tez zakładam, że zrobione przez nich poprawki (usuniecie kitu z klapy i purchli z progu i podłogi) było wystarczające.

Liczyłeś na generalkę, czegoś zabrakło? słowem o niczym nie napisałeś wrzucając zdjęcia, więc nie dziw się, że podsumowałem auto, że jako całokształt jest ok tylko wymaga dopieszczenia tego co na zdjęciach... bo tak to przedstawiłeś

Oczywiście, ze parę zdań było ironią i bym samochodu nie oddał do PROGRAMU TELEWIZYJNEGO, dlatego też biorę poprawkę na tego typu przedsięwzięcia i nie spodziewam się cudów, bo to chcąc nie chcąc program jak każdy inny, który ma się dobrze sprzedawać...
Lukasq
Forumowicz

Postprzez Ćmaga » 8 kwi 2015, o 18:12

Przecież nie chodzi o budżet, takie rzeczy jak miska można kupic taniej lub zregenerować, a takie wpajanie ludziom, że dobry remont to tylko na nowych, drogich, czyściutkich i błyszczących częściach owiniętych papierem w fabrycznych pudełkach made in PRL oryginal jest dla mnie chore. Ale mniejsza z tym, jakim trzeba być człowiekiem, żeby nie zauważyć, że półka jest krzywo przykręcona, w tych boczkach są fabrycznie zrobione dziury po wkręcie, więc po jakiego grzyba wiercić nowy otwór wyżej, i przykręcać półkę krzywo? Trzeba im do tego warsztatu kupić mądrego kija :lol: :lol:
"Do układu smarowania silnika FSO 125p należy stosować rozprowadzany przez CPN wielosezonowy olej silnikowy Selektol Super Plus SE 15W40 lub oleje Selektol Special SD 10W30 lub 20W40":)
Ćmaga
Forumowicz

Postprzez overdriver » 9 kwi 2015, o 00:40

bing17 napisał(a): Druciarstwo należy tępić w zarodku, a to co odjebał tewuen woła o pomstę do nieba. ...

No właśnie. Bing17, 100% prawdy. Być może, że nawet jeszcze wcześniej należy z tym walczyć, gdyż to jest specyficzne druciarstwo.

1.To nie jest pierwsze auto spaprane i nie ostatnie w tym programie.
2.Będą następne auta spaprane, gdyż ten proceder będzie tak długo trwał, jak ludzie będą się poddawali tej całej machinie, której właśnie o to chodzi.
3.Jest jakaś granica pewnego zachowania i odwalonego tandetnego druciarstwa, którą tewuen SAM WYZNACZYŁ w programie "usterka" i tutaj nie ma żadnego wytłumaczenia.
4.Na tym właśnie polega specyfika tego druciarstwa, bo jeśli tewuen leje z kolesi, co krzywo tapete przykleili na ścianie, a sami nie umieją tego lepiej zrobić, to jest to druciarstwo.
5.Tewuen nabijał się w programach "usterka" z kolesi co partaczą robote, więc w tym momencie jasno dowodzi, że wie co to jest druciarstwo i wie na czym polega obciach.
6.Historię twojego auta można też spokojnie umieścić właśnie w takim programie jak "usterka". To auto bardziej do tego programu pasowałoby niż do "kup i zrób".
7.Co to kogo obchodzi, że oni nie mieli czasu poprawić tego, co jest źle zrobione.
8.Czy tewuen w programie "usterka" dawał jakąkolwiek szansę ludziom (majstrom) na poprawę błędów? - NIE, bo wyszli z założenia, że druciarstwo należy tępić i pokazywać na całą Polskę.
9.Więc ja to samo robie w tej chwili. Co to kogo obchodzi, że sobie zapomnieli, czy czegoś nie wiedzieli, albo nie mieli czasu, czy kasy.
10.Co to kogo obchodzi, że budżet był za mały, który zresztą sami wcześniej ustalili oraz sami przeznaczyli na to auto odpowiednią ilość czasu.
11.Przecież oni na tych remontach mają zarabiać i zarabiają, a nie tracą. Wydadzą 10 kzł/auto (ojej), a zarobią pewnie dziesięć razy tyle albo lepiej, bo są jeszcze reklamy.
12.Więc za taką kase i za taki zarobek (dochód) to auto powinno zostać zrobione na cycuś i na "błysk ciupagi".
13.Trochę żal mi tych ludzi, ale cóż, nikomu nie można zabronić, aby dawał swoje auto do tego programu. Ale zdecydowanie widać, że zainteresowanie takimi remontami słabnie.

Nie wiem czy ktoś podziela moje zdanie czy nie, ale wiem jedno, że zdrowy rozsądek powinien być silniejszy od takich pokus jak imprezy za darmo lub za 1 zł.
Zdrowy rozsądek krzyczy, aby z daleka trzymać się od takich pokus, zwłaszcza z takim autem, niestety już rzadkim.
Ostatnio edytowano 9 kwi 2015, o 08:08 przez overdriver, łącznie edytowano 1 raz
overdriver
Forumowicz

Postprzez Palec » 9 kwi 2015, o 07:45

Wykroczę trochę poza temat. Proszę trzymać się regulaminu forum i nie używać słów uważanych za wulgaryzmy.
Chyba że komuś potrzebna specjalna nagroda,to proszę bardzo.
EOT !!!

A w temacie.
Przyjeżdżaj śmiało na zlocik,co do poprawek może masz rację, może nie warto na razie nic poprawiać,niech wszyscy którzy chcą tam oddać auto zobaczą tę partaninę.

P.
125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
Palec
Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez bing17 » 9 kwi 2015, o 10:09

Palec, ale są pewne sytuacje gdzie niestety wulgaryzmy w postaci swojskiego k*rwa mać są niezastąpione i to jest właśnie taka sytuacja niestety, jeżeli uważasz że moje były niepotrzebne, daj ostrzeżenie czy jak to się teraz nazywa.

Tak,ale można trzymać się zasad/regulaminu i też wyrazić swoje niezadowolenie w przyzwoity sposób.
Punkt 4 regulaminu forum125p mówi :
"Zgodnie z zasadami powszechnie obowiązującymi w sieci nie zaleca się stosowania na forum wulgaryzmów.
W skrajnych przypadkach wykropkowane słowa pozwalające wyrazić precyzyjniej stan wzburzenia i emocje mogą być tolerowane, ale absolutnie nie dopuszcza się obrażania innych Użytkowników jakimikolwiek wyzwiskami.

Co do ostrzeżeń to ja bym się tak nie deklarował "daj ostrzeżenie" bo 3 ostrzeżenia i uciekasz z forum. Na prawdę lepiej jest wykropkować te swoje potargane emocje.

Może wyjaśnię po co to wszystko jest aż tak "święte". Jak patrzymy na inne fora lecą tam k... h.... itp i powiem Wam szczerze że raz,że nie dobrze się robi jak się to czyta,a dwa że miejsce w którym jest pełno wulgaryzmów traci na swej wartości 2 razy. Ja też nie jestem święty zdarza mi się przekląć itd ale staram się nie robić tego tak żeby ludzie myśleli o mnie że jestem prostakiem który nie potrafi się wysłowić i zastępuje swoje słownictwo wulgaryzmami. Choć czasem i tu się z Tobą zgadzam ciężko jest nie przekląć takiej roboty.
Bingu nie brudźmy koledze w temacie. Ty masz rację ja również po prostu postarajmy się o to żeby na tym forum czytający je użytkownik odniósł wrażenie że jest we właściwym miejscu a nie w chlewie. Dziękuję. pozdrawiam. P.
bing17
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA