Zrobiłem mały myk i odkręciłem amory od dołu by nie blokowały i fajnie siadł a już odboje lekko wcześniej przyciąłem i jeszcze sie wsparły lecz przy calym juz by sie oparł..
Czy zna ktoś krótsze amory niż te z T4 ?
Jutro bede miał amory na tył z BMW e30 więc sie zobaczy hmm
Fiat 125P - 1500 by screatch
Re: Fiat 125P - 1500 by screatch
mardom89 napisał(a):Tyle ze jak tam bedzie sciete 4,5 zwoja to to juz bedzie praktycznie lezec na odbojach, czyz nie? Tak jak w bialym1.6 rovera po kupnie, pamietasz pepe?
A w nim nie były właśnie te z t4?,te amory są chyba krótsze , i podchodzą do niższego zawiasu.
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
-
ppfso - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Mi sie kojazy ze on wlasnie mial jakies inne, nie od t4, a od czegos ze zrobilem wielkie oczy. Cholera nie pamietam, moze mi sie popieprzylo juz. Moze Tomek bedzie pamietal... Po rownym to fajnie jezdzilo, ale jakakolwiek nierownosc to trafedia:/
FSO Polonez C 83' L54 1500OHV"Władek"
Niewiadów N126e 84'
FSO 125p 88' L87 1608DOHC "Kulfon"
index.php forum fiat 125p forum fso 125p klub 125p
Niewiadów N126e 84'
FSO 125p 88' L87 1608DOHC "Kulfon"
index.php forum fiat 125p forum fso 125p klub 125p
-
mardom89 - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Może od łady?,nie ważne,kolega pisał że jutro coś pokombinuje,to może coś napisze 

-
ppfso - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Znajdz jakis kawalek drewna i wloz tam, wymieniaj jak sie wyrobi.
- BORYS
- Forumowicz
BORYS napisał(a):Znajdz jakis kawalek drewna i wloz tam, wymieniaj jak sie wyrobi.
Brak mi słów do takich wypowiedzi.
- screatch
- Forumowicz
Oddaj do firmy, co się zajmuje profi przeróbką amortyzatorów, to Ci skrócą i utwardzą seryjne.
To samo ze sprężynami. To jest jedyna zdrowo-rozsądkowa bez druciarstwa opcja...
Do tak dużego obniżenia amortyzatory będziesz musiał mieć twarde jak beton, to taka gleba będzie w miarę miała jakiś sens... (dla mnie wogóle)
Drutowanie szczepami z innych aut nic Ci nie da poza tym, że sobie złożysz auto do kupy i postawisz na koła, bo przy seryjnych amortyzatorach samochód dalej będzie miekki i będzie się kładł w zakrętach, już nie wspomnę, że będziesz ocierał wszystkim, co popadnie o asfalt
Nie rozumiem, co ma na celu tak mocne obniżenie (bardziej cięcię wszystkiego, co popadnie żeby auto niżej opadło), bo właściwości jezdne tracisz totalnie... nie wspominając o funkcjonalności auta...
Jak chcesz tym autem jeździć i mieć bardzo nisko jak teraz to tylko pneumatyka albo gwint, a jak tylko stać pod garażem i podkładać deski pod bramę żeby wjechać i wyjechać to wstawiaj kawałek drewna....
To samo ze sprężynami. To jest jedyna zdrowo-rozsądkowa bez druciarstwa opcja...
Do tak dużego obniżenia amortyzatory będziesz musiał mieć twarde jak beton, to taka gleba będzie w miarę miała jakiś sens... (dla mnie wogóle)
Drutowanie szczepami z innych aut nic Ci nie da poza tym, że sobie złożysz auto do kupy i postawisz na koła, bo przy seryjnych amortyzatorach samochód dalej będzie miekki i będzie się kładł w zakrętach, już nie wspomnę, że będziesz ocierał wszystkim, co popadnie o asfalt
Nie rozumiem, co ma na celu tak mocne obniżenie (bardziej cięcię wszystkiego, co popadnie żeby auto niżej opadło), bo właściwości jezdne tracisz totalnie... nie wspominając o funkcjonalności auta...
Jak chcesz tym autem jeździć i mieć bardzo nisko jak teraz to tylko pneumatyka albo gwint, a jak tylko stać pod garażem i podkładać deski pod bramę żeby wjechać i wyjechać to wstawiaj kawałek drewna....
-
Lukasq - Forumowicz
Autem obniżonym trzeba umieć jeździć.
Swego czasu moją hondą smigałem 2 cm od asfaltu i wszytko było Ok, a pneumatyka to wg mnie jest mięczaków, nie sztuką jest smigac w górze w stać w dole
Swego czasu moją hondą smigałem 2 cm od asfaltu i wszytko było Ok, a pneumatyka to wg mnie jest mięczaków, nie sztuką jest smigac w górze w stać w dole
- screatch
- Forumowicz
Nie robiąc już OT, poważnie, oddaj fabryczne amorki do firmy zajmującej się regeneracją itp. skrócą i utwardzą według potrzeb... seryjny miękki krótki amor nic nie da, bo auto ciągle będzie biło o odboje, co się wiążę z jakimkolwiek brakiem amortyzacji, a to może być niebezpieczne przy wyższej prędkości, gdy Ci podbije auto i zawieszenie tego nie pochłonie tylko odbije się jak piłka...
Mam koleszke, co w polo jeździł prawie na odbojach, buda popękała, a seryjne amory, co chwila wylewały...
Mam koleszke, co w polo jeździł prawie na odbojach, buda popękała, a seryjne amory, co chwila wylewały...
-
Lukasq - Forumowicz
Panowie, każdy jeździ jak lubi. Ja w życiu nie zglebie auta, a przynajmniej nie w takim stopniu, ale jeśli kolega chce i nie szkoda mu średniosztywnej budy Fiata, to niech sobie glebuje. Jego Fiat.
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva

-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO