Witaj ! Anonimowy

Fiat 125p W Małej Kolekcji

Fiat 125p W Małej Kolekcji

Postprzez Germanek » 2 sty 2015, o 22:05

Witam, od dnia 3 Listopada 2014R Jestem szczęśliwym posiadaczem Kanciaka, mając 3 Fiaty 126p Postanowiłem do kompletu dokupić 125p, niby szukałem, niby kilka oglądałem, ale były to strucle, wszystko takie na niby, chodź też szukałem fiata do 2000zł i cudów oczekiwać nie mogłem no ale bez przesady, w końcu trafiłem tego i to całkiem przypadkiem jadąc na pewien szrot coś załatwić, a tam stał on, pod bramą do sprzedania, okazało się że ostatnie 10 lat stał w jakiejś szopie, ale odpalał(na 3 cylindry czasem na 4) i nawet jeździł, po oględzinach zacząłem targować cenę,cmokanie i stękanie na stan podłogi nic nie dało lecz transport lawetą dostałem gratis, no i tak po miesiącu czasu przyjechał do mnie zastany pod męczony Fiacior.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rok 88
Wersja Linda
Kod lakieru L80
Silnik 1500AA Skrzynia 4 Biegi

Od dnia zakupu sporo się zmieniło ale tylko pod względem stanu technicznego, |Cały wydech od kolektora aż do końca Nowy, Zbiornik paliwa jest niestety zagruzowany syfem i nie nadaje się już do niczego, w bagażniku tymczasowo jeździ zbiornik z malucha, wymienione wszystkie elementy eksploatacyjne, układ hamulcowy od pompy do tyłu nowy, zregenerowałem zaciski tył, nowa nagrzewnica i pewnie wiele innych części których nie pamiętam bo auto przegląd przechodziło na 2 razy, w ciągu pierwszego miesiąca sporo było rozkręcania po tak długim postoju, a przede mną jeszcze dłuuuuuga droga.
Germanek
Forumowicz

Re: Fiat 125p W Małej Kolekcji

Postprzez LYsY » 2 sty 2015, o 22:35

A zdradzisz ile w końcu dałeś? Bo z zewnątrz wygląda naprawdę nieźle :) Jakieś fotki wnętrza?

pozdr
LYsY
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”
- Jeremy Clarkson
LYsY
Forumowicz

Postprzez OBI » 2 sty 2015, o 22:40

Całkiem przyzwoity,przód już był uszkodzony czy Tobie gdzieś na zakręcie nie wydało ;)
Oni się wożą a ja jeżdżę.
OBI
Forumowicz

Postprzez Germanek » 2 sty 2015, o 23:16

Tego zapomniałem dopisać, dałem za niego 2500, z opłatami wsadziłem już ok 1500, ale już jeździ więc jest sukces, przód był uszkodzony i zderzak był wymieniony jeszcze u poprzedniego właściciela, ja mimo kilku celowych poślizgów jeszcze krzywdy mu nie zrobiłem, :D zdjęcia wnętrza dodam jutro, dziś zgrałem fotki z tel. a zapomniałem że po naprawie kompa stare fotki poleciały do śmietnika więc to dodam jutro, dla ciekawych, jest jeszcze na starym grzejącym liczniku a wnętrze w brązowym skaju :)
Germanek
Forumowicz

Postprzez krol1313 » 3 sty 2015, o 11:27

Fajny, kolejny rocznik i bliźniak mojego no i L.
Mam prośbę, podaj na pw numer vinu to sobie porównam, może schodziły z taśmy w podobnym okresie.
Gratuluje nabytku.
Będziesz przeprowadzał jakiś remont blacharski?
Czy na razie zostaje tak jak jest?
ps masz w nim silnik 115c czy Poloneza?
Ja też mam całe brąz wnętrze z całymi dodatkami. Jak coś to zapraszam na PW porównamy je sobie:).
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
krol1313
Forumowicz

Postprzez Germanek » 3 sty 2015, o 18:34

Karol1313, w tej sprawie pisałeś chyba do mnie na innym forum:) tamto jakieś wymarłe dlatego się tutaj zalogowałem.

Obiecane zdjęcia wnętrza, puki co rewelacji nie ma, fiat jak fiat, taki jak go fabryka wypuściła, nawet radia nie ma.
Obrazek Obrazek

Silnik w miarę ogarnięty ale tu też szału brak, akumulator nowy i wiele innych drobiazgów eksploatacyjnych też.
Obrazek
Niestety w bagażniku zamiast koła zapasowego wożę TYMCZASOWY zbiornik paliwa, ze względu na to że swoje odstał przez lata i stare paliwo odparowało, to zrobiło w zbiorniku niesamowity śmietnik, nadaje się tylko do wymiany :|
Obrazek
Dziś z racji że temperatura powyżej zera postanowiłem zrobić coś z kołami, wziąłem zdechły komplet, zawiozłem do gumiarzy, po czym otrzymałem same felgi, nie jestem miłośnikiem alu dekli, wolę ładnie pomalowaną felgę niż plastik, to też dziś zacząłem skrobać felgi, niestety ich stan jest taki że przez pare godzin udało się zrobić tylko 2 sztuki, jak na zdjęciach widać to jest co robić a i w oponach na wiosnę jest w czym wybierać, na zdjęciu brakuje jeszcze 3 opon, zostały w bagażniku.
Obrazek Obrazek Obrazek

Plany co do auta puki co nie są wielkie, ogarnąć wizualnie, do felg dokupić chromowany kapsel lub czarne plastikowe dekielki przykręcane, na wiosnę zaprawki polerka i audio... a no i bym zapomniał, wymiana skrzyni biegów na 5 bo z tą to szału można dostać.

Dalsze plany? Na pewno nie sprzedawać, to już kolejne auto do kolekcji, ma mi na lawecie wozić kiedyś maluchy na zloty :) z grubszych planów to z czasem rozkręcić do ostatniej śrubki, postawić na nogi od nowa, no i może silnik wymienić na 2.0DOHC lub od biedy ten wyremontować i dołożyć parę koni od siebie, lecz to odległe plany :)
Germanek
Forumowicz

Postprzez krol1313 » 3 sty 2015, o 19:07

Owszem V skrzynia robi robotę.
Jednym słowem bliźniak, załóż sobie obrotomierz, masz podświetlenie bagażnika?
Fajnie wyglądają brązy wraz z dywanem.
ps. chyba nie, bo nie jestem zalogowany na tamtym forum.
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
krol1313
Forumowicz

Powrót do NASZE AUTA