Objaśniam i tłumaczę.
Uzywanie tablic niezgodnym z numerem nadanym w Wydziale komunikacji jest wykroczeniem podlegającym karze.
Możesz je sobie wkręcić i robić z nimi fotki, ale już poruszanie się po drogach publicznych jest karane.
Ps. jeszcze do niedawna była do sprawa karna, tzn. zarzut i Sąd Wydział Karny.
понятый?
Kultowe tablice z lat 1956-76
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Kultowe tablice z lat 1956-76
hrumek napisał(a):Objaśniam i tłumaczę.
Uzywanie tablic niezgodnym z numerem nadanym w Wydziale komunikacji jest wykroczeniem podlegającym karze.
To weź Hrumek to powiedz tym co wiozą z tablicami "młoda para" , "nowożeńcy" itp.
Od dawna się zastanawiam że pały nic z tym nie robią . A przecież samo zasłanianie tablic jest karalne .
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
-
bruns - Forumowicz
Ja tylko tłumaczę jak to jest w kwestii prawnej, czy auto poruszające się niezgodnie z przepisami zostanie poddane kontroli to już inna sprawa.
Piszesz Bruns o sytuacjach w sumie okolicznościowych kiedy zasłaniane są tablice napisami "noworzeńców" i że "Pały" nic z tym nie robią. Ciekaw jestem twojej reakcji kiedy to "Pały" właśnie nagle zauważyły takie wykroczenie i zatrzymały parę młodą do kontroli
Jakie będzie wówczas twoja ocena reakcji wspomnianych "Pał"?
Piszesz Bruns o sytuacjach w sumie okolicznościowych kiedy zasłaniane są tablice napisami "noworzeńców" i że "Pały" nic z tym nie robią. Ciekaw jestem twojej reakcji kiedy to "Pały" właśnie nagle zauważyły takie wykroczenie i zatrzymały parę młodą do kontroli

Jakie będzie wówczas twoja ocena reakcji wspomnianych "Pał"?
- hrumek
A co ? Okoliczność zawarcia związku małżeńskiego zwalnia z przestrzegania prawa ?
Na pytania techniczne dotyczące 125p odpowiadam wyłącznie na forum .
-
bruns - Forumowicz
oj słabo rozumiesz.
Jak Policja nie widzi - źle, jak reaguje - jeszcze gorzej.
Prawo jest prawem, obejmuje każdego , czy masz stare tablice, czy tablice z napisem "Nowożeńcy" i na tym kończę.
Zakładajcie co chcecie, , ale miejcie tą świadomość że podczas kontroli możecie zostać ukarani.
Jak Policja nie widzi - źle, jak reaguje - jeszcze gorzej.
Prawo jest prawem, obejmuje każdego , czy masz stare tablice, czy tablice z napisem "Nowożeńcy" i na tym kończę.
Zakładajcie co chcecie, , ale miejcie tą świadomość że podczas kontroli możecie zostać ukarani.
- hrumek
Młoda para to z bagarka flaszkę wyciągnie dla milicjantów i po sprawie ... taka bramka 

-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
Hrumek , a czemu piszesz "paly" duza litera ? :d
Swoja droga, przypomnialo mi sie jak sie potocznie nazywalo stolowke milicyjna w Opolu, bylo to " pod palami "
Swoja droga, przypomnialo mi sie jak sie potocznie nazywalo stolowke milicyjna w Opolu, bylo to " pod palami "

- BORYS
- Forumowicz
Bo duże "Pały" robią wrażenie a nie jakieś tam pizdryki.
Poza tym na miejscu Hrumka też bym się poczuł urażony. Kiedyś ktoś w moim towarzystwie wyrażał się o wojskowych "Trepy". Mi było jakoś nieprzyjemnie bo tylko dwie osoby z grona wiedziały o tym, że mój ojciec jest "ów trepem".
Poza tym na miejscu Hrumka też bym się poczuł urażony. Kiedyś ktoś w moim towarzystwie wyrażał się o wojskowych "Trepy". Mi było jakoś nieprzyjemnie bo tylko dwie osoby z grona wiedziały o tym, że mój ojciec jest "ów trepem".
Ostatnio edytowano 26 kwi 2013, o 08:04 przez Red West_77, łącznie edytowano 1 raz
-
Red West_77 - Forumowicz
Red West_77 napisał(a):Poza tym na miejscu Hrumka tez bym się poczuł urażony jakby mnie ktoś od Pał wyzywał.
To tylko swiadczy o tym ze masz mocno zacisniete posladki i zbyt mocno uwiazane warkoczyki.
Akurat to okreslenie bylo stosowane czesto wewnatrz firmy przez samych zainteresowanych.
- BORYS
- Forumowicz
Dyskusja nie na miejscu, w tym temacie wypowiedziałem się na temat tablic i moje zdanie znacie.
Co do reszty, to możemy porozmawiać ale nie tutaj.
Co do reszty, to możemy porozmawiać ale nie tutaj.
- hrumek
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3