A tak mi się coś wydawało, że sprzęgło ma już dość

Teraz Fiat chwilowo odpocznie, a ja zabieram się za konstruowanie takiej obrotnicy.

Każda cześć została przeliczona

overdriver napisał(a):Ja mam propozycję, aby od nowa zrobić wszystko, czyli od zera, a wątki zostawić. W dziale warsztat można umieścić nową część.
Ale przed tym warto się zastanowić, jak to podzielić. Podaje przykład, ale to jest tylko propozycja i sugestia, którą można pomodować.
TECHNIKA I TECHNOLOGIA - główna grupa tytułowa, umieszczona w dziale warsztat, czyli materiały, narzędzia, sprzęty, sposoby, techniki, itd.
W tej grupie można umieścić podgrupy tematyczne z zamieszczonym krótkim opisem/regulaminem wyjaśniającym co i jak zamieszczać w tych podgrupach.
SPAWANIE I ZGRZEWANIE - spawarki, zgrzewarki, migomaty, tigi, butle, elektrody, spoiwa, palniki, pasty, sposoby pracy, itd.
LUTOWANIE TWARDE I MIĘKKIE - cynowanie karoserii, naprawa chłodnic, narzędzia potrzebne oraz materiały, luty, spoiwa, topniki, pasty, sposoby, techniki, itd.
OGÓLNA OBRÓBKA METALI - cięcie, wiercenie, gwintowanie, toczenie, frezowanie, szlifowanie, polerowanie, materiały, narzędzia, elektronarzędzia, itd.
USUWANIE KOROZJI Z METALI I STOPÓW - sposoby mechaniczne, chemiczne, elektrochemiczne, materiały i narzędzia potrzebne do tego, techniki, piaskowanie, itd.
GALWANIZACJA, POWŁOKI METALOWE I KONWERSYJNE - nakładanie metali na metal prądem, bez prądu, np. popularne cynkowanie, chromowanie oraz inne, itd.
MALOWANIE I LAKIEROWANIE - farby, lakiery, utwardzacze, proszki, pistolety, kompresory, usuwanie farb, sposoby nakładania farb, dane techniczne farb (pdf), itd.
,
KLEJE I KLEJENIE - materiały, poradniki, itd.
VIDEOPORADNIKI - filmiki z prac i relacje co, czym, gdzie i jak, czyli DIY, itd.
INNE lub OGÓLNY TECHNICZNY - pozostałe sprawy, których nie można bezpośrednio zakfalifikować do powyższych podgrup
Do adminów i modów:
Kiedy będą fotki na forumowym sewerze, bo imagesracki to padaki. W czym problem jest? Jeśli zakładać nowe takie działy, to jest to potrzebne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość