Witaj ! Anonimowy

125p '88 "Majonez"

Re: 125p '88 "Majonez"

Postprzez overdriver » 4 gru 2015, o 09:39

dominiq napisał(a):Hej, Udało Ci się wysłać? Nie wiem czy wyglądać listonosza, bo ewentualnie musiałbym komuś zostawić kasę jak mnie nie będzie.
Przesyłka pobraniowa, tak jak chciałeś, została wysłana. Dzisiaj powinna dojść, także możesz wyglądać listonosza. Sorki za opóźnienie. Wszystko masz nierdzewne.
dominiq napisał(a): A znasz jakiś patent zamiast tych śrub z plastikowymi łbami do przednich pozycjo-kierunków? Toż to jakaś porażka te śrubki :?
Ja robiłem takie wkręty z dwóch śrub. Z jednej większej śruby ucinałem główkę i przyspawywałem to tigiem w osłonie argonu do innego mniejszego wkręta. Zgadza się, porażka. Poszukam fot.
dominiq napisał(a):Jakbyś miał jeszcze jakieś fajne klamoty to daj znać :)
Różne mam klamoty, w tym dużo chromowanych, ale nie wszystkie są do sprzedania.
Dorzuciłem Ci ładne wkręty do lampki cofania. Będziesz miał komplet.
overdriver
Forumowicz

Postprzez dominiq » 4 gru 2015, o 09:59

Dzięki :)

Kolejne klamoty wysłałem, tym razem do cynkowania :D
Ostatnio edytowano 4 gru 2015, o 10:27 przez dominiq, łącznie edytowano 1 raz
dominiq
Forumowicz

Postprzez overdriver » 4 gru 2015, o 10:21

Napisz adres tej cynkowni oraz cennik usług, jeśli nie jest to tajemnica. Będzie info dla ludzi mieszkających w pobliżu, którzy również chcieliby skorzystać z takich usług. Zakładam, że usługi będą prawidłowo wykonane. Jak dojdzie przesyłka to da znać, czy wszystko jest w porządku.
overdriver
Forumowicz

Postprzez dominiq » 4 gru 2015, o 10:29

Żadna tajemnica. http://www.galchem.com.pl. @PiotrBoguta też u nich cynkował. Cennika nie znam, ale raczej groszowa sprawa. Będę miał fotki to wrzucę.

Co do malowania proszkowego, to malowałem tutaj http://www.elizab-stal.eu. Polecam.

Edit:
A spójrz na ten mój dach od środka. Zdzierać to wszystko jak idzie czy tylko te miejsca z nalotem?
dominiq
Forumowicz

Postprzez overdriver » 4 gru 2015, o 11:53

dominiq napisał(a): A spójrz na ten mój dach od środka. Zdzierać to wszystko jak idzie czy tylko te miejsca z nalotem?
Dach? Szlifuj wszystko, przecież auto jest całe rozebrane i jest okazja, aby zrobić to porządnie.To nie jest aż tak dużo roboty.
GALCHEM - ZAP Spółka z o. o napisał(a):Chromianowanie (pasywacja)
Jeśli chcesz dodatkowo chromianować ocynk, to musisz pamiętać, że chromiany (jako cienkie warstwy podkładowe) poprawiają przyczepność tylko pod niektóre lakiery i farby, gdyż są solami. Więc najpierw musisz wiedzieć, czym będziesz malował ten ocynk.
overdriver
Forumowicz

Postprzez labik » 4 gru 2015, o 11:55

Co wysłałeś do cynkowania ? Może też zrobię im paczkę na święta .
Fiat 125p - Każdy chce go mieć, wielu może go nabyć, nie wielu ma takiego jakiego chce, garstka może się nimi cieszyć ... kochają go tacy jak ja.
Obrazek
labik
Forumowicz

Postprzez dominiq » 4 gru 2015, o 12:15

overdriver napisał(a):Dach? Szlifuj wszystko

Zapisane.

overdriver napisał(a):Jeśli chcesz dodatkowo chromianować ocynk, to musisz pamiętać, że chromiany (jako cienkie warstwy podkładowe) poprawiają przyczepność tylko pod niektóre lakiery i farby, gdyż są solami. Więc najpierw musisz wiedzieć, czym będziesz malował ten ocynk.

To co dałem do cynkowania takie już zostanie.

labik napisał(a):Co wysłałeś do cynkowania ? Może też zrobię im paczkę na święta .

Zamek maski, rygle drzwi (te na słupkach i nadkolach) osłona termiczna prawej poduszki silnika, spinki podsufitki, masa śrubek, podkładek i już sam nie wiem co jeszcze - to będzie na żółto jak w oryginalne.
Na "biało" dałem do ocynkowania rurę wlewu paliwa oraz pręty naciągające podsufitkę.

Jeszcze się nazbiera gratów do odnowienia, ale to będę zawoził na bieżąco.

Chciałbym jeszcze rozebrać pompkę spryskiwacza i ocynkować obudowę, tylko wiem czy to pójdzie potem złożyć :mrgreen:
dominiq
Forumowicz

Postprzez bing17 » 4 gru 2015, o 14:05

A rura wlewu paliwa to nie jest przypadkiem aluminiowa ?
bing17
Forumowicz

Postprzez dominiq » 4 gru 2015, o 14:18

Też mi się tak zawsze wydawało, nawet bym dał sobie za to rękę uciąć ...i bym teraz nie miał ręki ;)

Obrazek
dominiq
Forumowicz

Postprzez overdriver » 4 gru 2015, o 14:23

Były stalowe i alu. Można cynkować takie rury alu jak chcesz, ale w zasadzie chemicznie bez użycia prądu. Na to później nakłada się inne powłoki metalowe Cu, Ni, Cr i wychodzi pikna rurka.
overdriver
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NASZE AUTA