125p kombi swap Rover 1.4
Re: 125p kombi swap Rover 1.4
Odkopuje temat, jestem po swapie i mam problem w aucie okropnie smierdzi paliwem przewody szczelne. Wyczytałem że tak może się dziać w momencie nie zamontowania pochłaniacza. Ja tego nie zamontowałem i czy jest jakiś patent na rozwiązanie problemu oczywiście wyjście z kolektora zaślepiłem
-
bodzio333 - Forumowicz
Hm. Z tego co kojarzę do pochłaniacza par idzie osobny przewód z baku, taki który nie jest zanurzony w paliwie.
Nie powinno się ulatniać nigdzie w okolicach silnika, gdybyś czegoś nie zamontował, to by nim porostu sikało.
Bak paliwa szczelny? Może odpowietrzenie lub rurka wlewu przepuszcza?
Zatankuj pod korek i zobacz czy się nie zrobi gdzieś plama
Ja tak kiedyś zrobiłem fontannę na stacji.
Nie powinno się ulatniać nigdzie w okolicach silnika, gdybyś czegoś nie zamontował, to by nim porostu sikało.
Bak paliwa szczelny? Może odpowietrzenie lub rurka wlewu przepuszcza?
Zatankuj pod korek i zobacz czy się nie zrobi gdzieś plama

-
Miran - Forumowicz
Czytałem że niektórzy co nie podłączyli tego pochłaniacza mieli ten sam problem. W bagażniku i w okolicy zbiornika nic nie czuć
-
bodzio333 - Forumowicz
U mnie też czuć, nie mam pochłaniacza.
Pozdrawiam Andrzej
FSO 125p 1.4 16V MPI
Rover 800 2.0 16V MPI
Jawa TS 350
FSO 125p 1.4 16V MPI

Rover 800 2.0 16V MPI

Jawa TS 350
-
AndrewS - Forumowicz
Szczerze mówiąc u mnie tez czuć, ale zwalałem to na bak paliwa.
Dziwna sprawa, jakaś niedoróbka silnika albo części z poloneza?
Dziwna sprawa, jakaś niedoróbka silnika albo części z poloneza?
-
Miran - Forumowicz
Sorry za konkretny odkop ale może dla potomnych się przyda .Nie wiem jak macie to zrobione w swapach w Kancie ja mam w Pololocie po swapie przy nie miałem króca od pochłaniacz par paliwa i wypieprzony był w iment przy silniku (potem zmieniłem kolektor na taki z wyjściem do niego ale tylko po to by podłączyć podciśnienie do nawiewów bo mam plusa) i nie wali beną . Sprawdźcie przy baku czy jest git może coś z przelewem jest nie tak . W Polonezie Sedanie którego mam waliło jak był kijowy oryginalny plastikowy wlew paliwa i waliło z powrotu (Jak zaślepiłem w baku i dałem powrót do butelki z dziurą przy silniku to w aucie nie waliło ) pomogło wywalenie plastikowego wlewu i zamontowania z Caro . Może za duże cisnienie paliwa daje pompa paliwa albo przy oryginalnym baku z poldolota (o ile zostawiacie taki przy swapie ) I może być jajo z tym plasikowym zaworkiem który jest od par paliwa (ja go mam na stałe zaklejonego bo się urwał od niego króciec lub gdzieś się guma krzywo układa od wlewu i wali . U ziomka co swapował Kanta na 1.6 Rovera nie było takich jaj z śmierdzącą beną a też tego dziadostwa od par paliwa nie było .
"Anywhere, anytime
I would do anything for you
Anything for you
Yesterday got away
Melody stuck inside my head "
Anything for you
Yesterday got away
-
Fated - Forumowicz
witam, czemu nie widze obrazków z fotorelacji z wkładania 1.4. Jestem na etapie remontu blacharskiego kanta, nastepny krok przekładka z poldka 97 silniczka.
Dużo pracy przed nami, ale nie poddamy się i skończymy to co się zaczęło.
-
Damian1986 - Forumowicz
szkoda zachodu na wkładanie 1.4 szczerze powiem zostaw osprzęt i opyl silnik kup 1.6 Rovera zamontuj mu beżowe wtryski od rovera i sprzęgło 200mm sam jak bym miał teraz robić robić swapa do mojego poloneza z OHVki to zaczął bym od 1.6 a nie od 1.4 . Szczerze jechałem kantem z 1.6 Po prostu urywa dupę
1.6 elegancko lata na osprzęcie od 1.4 i ma o wiele lepszy moment niż 1.4 . 1.4 targa dopiero od 4.5 tys Obr. A 1.6 targa od samego dołu do góry
jak coś szukaj wersji z żółtym korkiem mają one ostrzejsze wałki które były montowane w silnikach 1.8 czasem zdarzają się wersje bez kopułki tylko na cewke ale można spokojnie odzyskać rozcinając wałek palec od 1.4 i nabić go na wałek silnika bezkopułkowego reszta mocowań na kopułkę dalej jest w silniku 

"Anywhere, anytime
Anything for you
Yesterday got away
Anything for you
Yesterday got away
-
Fated - Forumowicz
witam, mam juz poldka 1.4 i silniczek w nim w bardzo dobrym stanie, kupiłem to auto za grosze
Kanta mam juz wybebeszonego i wszelkiego rodzaju pierdoły powedruja z poldolota do 125. Jest to mój "pierwszy raz" wiec wybor padł na 1.4 i dlatego na poczatek mi starczy. Kto wie moze kiedyś bede cos modził, jak na razie to co sie zaczeło trzeba skonczyć. dzieki za odp

Dużo pracy przed nami, ale nie poddamy się i skończymy to co się zaczęło.
-
Damian1986 - Forumowicz
poldorover [*] 

-
maciejowski - Maruda