nadszedł czas aby założyć oddzielny temat dotyczący auta. Na początek zdjęcia zrobione jedynie na prędce, by dać wam obraz tego co cieszy moje oko.

Jeśli chodzi o stan autka, to ideałem nie jest ale będzie

Generalnie podobno zostało w nim wymienione sprzęgło, ale wydaje mi się że chyba jedynie docisk. Ale zawsze lepiej ufać ludziom więc dopuki nie rozbiorę to mam nadzieje że całość. Brało niezbyt fajnie i przy samej górze, ponieważ było źle wyregulowane i był problem ze sprężynką wspomagającą. Problem praktycznie rozwiązany (na marginesie sprężynke która działa mam chyba od ZETORA Z30 od któregoś z pedałów, jakby co polecam u mnie się sprawdza

Stan blacharski jest jaki jest. Ogniska korozji są i na razie pewnie będą. Plan jest wysodowania w zimę nadwozia i położenia wszystkiego od początku na nim żeby mieć spokój na długi czas. Niestety będzie to wymagało pewnie sporo pracy i wymiany pewnych części paneli (mimo że auto podobno 10 lat temu miało remont) to na szczęście mam gdzie to zrobić. Więc do zimy będę się nim cieszył a w chłodne dni za oknem przejdzie poprawki. W najbliższym czasie muszę jedynie posprzątać garaż

Z innych drobniejszych rzeczy do zrobienia to zamek bagażnika (najprawdopodobniej inna wkładka, więc się dopasuje) wymiana opon (te już niestety mają dosyć bo autko nie jeździło a stało w miejscu więc mogą nie być do końca kołem) no i trochę pracy nad detalami tapicerki i listewek w środku.
Jedyne co mnie smuci to że dzisiaj zgubiłem dekielek z koła i jakoś głupio tak wygląda z 3