Chciałem przedstawic moje autko, które posiadam od ponad roku. Jest to Polski Fiat 125p z 1978 roku. Dokładna data pierwszej rejestracji to 21-04-1978. Jak widac na zdjęciach auto jest w kolorze koralowej czerwieni F515, wyposazone jest w silnik 1300cm3. Poszukiwania auta trwały bardzo długo, zjachałem bliższe oraz dalsze okolice, były tez wyprawy kilkuset kilometrowe...i nic. Aż trafił mi się prezentowany egzemplarz. Auto do 1999 roku dzielnie znosiło trudy polskich dróg, później nastąpiła prawie 12 letnia przerwa w ekspolatacji.Oczywiście taka przerwa dała znac o sobie i wymienic było trzeba: wydech ,bak paliwa, pływak, pompa wody,pasek, gumowe i plastikowe wężyki, świece, przewody, wszystkie płyny i oleje, zrobic trzeba było hamulce i układ elektryczny i wiele innych mniejszych lub większych tematów nie wspominając o szeroko pojętej kosmetyce. Jak zapewne każdy własciciel sądzi o swoim aucie pracy pozostało jeszcze bardzo dużo.Ja przede wszytkim chciałbym się zając układem kierowniczym i zawieszeniem-generalnie chcę wszystko wymienic na nowe, bez półśrodków. No i kilka drobnych tematów: podłączyc halogeny itp itd.
Poniżej kilka fotek mojego MR-a, gdyby ktoś z kolegów forumowiczów miał jakieś uwagi, bądź swym profesjonalnym okiem dostrzegł jakies niezgodności w aucie prosze pisac