A jak przerobić Safari 5?? Widziałem kiedyś na forum jak można podłączyć wyjście np. pod mp3 pod radiowy wzmacniacz gdzie przylutowac kabelki, ale teraz nie moge tego odszukac.
Może ktoś ma zrobione takie radio?? Mam klasyka z 71 roku i nie chce w żden sposób psuć klimatu w nim.
Radio do klasyka
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Radio do klasyka
Fiat 125p 1972r.
Fiat 126p 1992r.
Polonez Caro Plus 1999r.
Niewiadów N126E 1982r.
FSO Polonez 1,5 SLE 1988r.
Fiat 126p 1992r.
Polonez Caro Plus 1999r.
Niewiadów N126E 1982r.
FSO Polonez 1,5 SLE 1988r.
- sulej28
- Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Odszukaj użytkownika "eldoopa" On coś kiedyś modzil, bylo na starym forum.
P.
P.
125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
-
Palec - Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
Hej!
W zasadzie zarejestrowałem się na forum, żeby Was ostrzec przed pochopnym zakupem radia "dizplay jd-180" (tego drugiego na zdjęciu z początku wątku). Kupiłem takie do swojego auta. Faktycznie było tanie, ale jakość jest wyjątkowo badziewna:
1. po pierwsze radio jest węższe od standardowego, w związku z tym trzeba wykombinować, jak je wsadzić do ramki, żeby się nie przesuwało na boki.
2. po drugie radio ma bardzo niedokładną skalę. Ledwo dotkniesz gałkę, a już przeskakuje daleko. W moim egezmplarzu skala była przesunięta o kilka MGHz.
3. radio pozbawione jest filtra przeciwzakłóceniowego, przez co słychać nie tylko alternator (tak, ma sprawny kondensator), ale nawet iskry z aparatu zapłonowego. Musiałem sobie filtr dorobić.
4. Pomimo sprawnej anteny (z innym radiem - nawet paroletnim Dalco na płyty, pracuje dobrze) jak już trafisz na jakąś stację, to i tak słuchać sąsiednie i nie da się tego dobrze zestroić.
Zaletą jest absolutny brak podbicia basów i nawet głośniczek na desce rozdzielczej nie charczy. Brzmi jak stare Safari.
W zasadzie zarejestrowałem się na forum, żeby Was ostrzec przed pochopnym zakupem radia "dizplay jd-180" (tego drugiego na zdjęciu z początku wątku). Kupiłem takie do swojego auta. Faktycznie było tanie, ale jakość jest wyjątkowo badziewna:
1. po pierwsze radio jest węższe od standardowego, w związku z tym trzeba wykombinować, jak je wsadzić do ramki, żeby się nie przesuwało na boki.
2. po drugie radio ma bardzo niedokładną skalę. Ledwo dotkniesz gałkę, a już przeskakuje daleko. W moim egezmplarzu skala była przesunięta o kilka MGHz.
3. radio pozbawione jest filtra przeciwzakłóceniowego, przez co słychać nie tylko alternator (tak, ma sprawny kondensator), ale nawet iskry z aparatu zapłonowego. Musiałem sobie filtr dorobić.
4. Pomimo sprawnej anteny (z innym radiem - nawet paroletnim Dalco na płyty, pracuje dobrze) jak już trafisz na jakąś stację, to i tak słuchać sąsiednie i nie da się tego dobrze zestroić.
Zaletą jest absolutny brak podbicia basów i nawet głośniczek na desce rozdzielczej nie charczy. Brzmi jak stare Safari.
- olsztyniak79
jakie pieniądze takie radio:) jak na allegro jest za 50zł to ile wyprodukowanie w chinach? 5-7-10zł?
no ale tak czy inaczej stylem do kanta pasuje najbardziej:) może trzeba poprosić np Pioneera żeby wypuscił serie radyjek na wzór safari
no ale tak czy inaczej stylem do kanta pasuje najbardziej:) może trzeba poprosić np Pioneera żeby wypuscił serie radyjek na wzór safari

Bo najlepszy fiat to duży fiat
- hammerek
- Forumowicz
hammerek napisał(a):może trzeba poprosić np Pioneera żeby wypuscił serie radyjek na wzór safari
Oni i tak poproszą pokemonów o zrobienie ...

-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
A ja mam takie pytanie, czy muszę mieć podłączony przewód masy wychodzący z kostki ISO, czy wystarczy że masą jest deska rozdzielcza w Fiacie ? z którą obudowa radia ma bezpośredni kontakt.

-
KR2YCHO - Forumowicz
Dobrze zrobiłeś 

-
arnold - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Król Spamu!
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3