Witam po ponad 2 latach przedstawiam mam nadzieję iż finalną wersję mego pojazdu. Auto od nowości w mojej rodzinie, było własnością mego dziadka. Przebieg nie całe 100tys, dokładnie udokumentowany, wszelkie rachunki, faktury zachowane. Na starym forum jest cały wątek o tym projekcie, nie będę tego przeklejał. Na koniec kilka wniosków, trudno znaleźć porządnego fachowca który podejmie się jakichkolwiek prac blacharsko lakierniczych i nie jest to kwestia pieniędzy - raczej nakładu prac i odpowiedzialności nie mówiąc już o trzymaniu terminów. Ostrożnie ściągać wszelkie listwy ozdobne, ja trochę się pospieszyłem i niestety lekko je pogiąłem co psuje efekt całości. Wiadomo jest kilka nie dociągnięć, słabo spasowane drzwi, przedni pas rzemieślniczy, muszę jeszcze wymienić przednią część wału bo wieloklin się wyrobił i wywarzanie nic nie dało no i muszę zrobić remont układu kierowniczego bo ciężko się kręci i nie odbija tak żwawo kierownica. Największe brawa dla tapicerów tanio, szybko i porządnie się uwinęli, fotele, kanapa i podsufitka była robiona. Autko jedzie 140 sprawdzane z GPS, licznik nawet nie wiele przekłamuje raptem 5km. Czy robił bym remont jeszcze raz - przednia zabawa przy założeniu że można na bieżąco dysponować gotówką i czasem, ma się dostęp do części i fachowców. Tu kilka zdjęć z prac. Nr. silnika 033339, nr. nadwozia 060051.Cena zakupu z dnia 6.2.1971 to 160.093 zł. 93 zł dopłaty za płyn przeciw mroźny.

Ostatnio edytowano 7 paź 2012, o 17:11 przez
momok, łącznie edytowano 2 razy