125p by Palec Garage :)
Re: 125p by Palec Garage :)
To widzę że dzisiaj była niedziela pełna gości 

FSO- Fabryka Samochodów Odlotowych
-
unu - Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
goście może i byli u Prezesa ale Prezes nie wszystkich zaspokoił:):)))
STOP forumowym napinaczom
-
Lampart - Forumowicz
Aj tam , aj tam przestańcie z tym Prezesem ! 
Sobie ubzdurali i piszą
A co do Ciebie Lampart to ja proponuje żebyś przyjechał do mnie to coś sobie wybierzesz bo ani przez komp ani przez tel to Ty cześci nie kupisz
Ok żebym ja miał jeszcze listę tego cvo potrzebujesz a nie a to to jeszcze a to tamto i weź to pamiętaj.
Tyle tych pierdółek że się nie da i tytle, masz blisjko to przyjedź i sobie coś znajdziesz.
Jak Maciek mógł przyjechać z Nowego Dworu Maz. to i Ty z Serocka możesz zajrzeć.
A tak poza tym to ja nie jestem od zaspokajania ludzi trochę źle się wyraziłeś albo po prostu pisząc to nie pomyślałeś co to znaczy

Sobie ubzdurali i piszą

A co do Ciebie Lampart to ja proponuje żebyś przyjechał do mnie to coś sobie wybierzesz bo ani przez komp ani przez tel to Ty cześci nie kupisz

Ok żebym ja miał jeszcze listę tego cvo potrzebujesz a nie a to to jeszcze a to tamto i weź to pamiętaj.
Tyle tych pierdółek że się nie da i tytle, masz blisjko to przyjedź i sobie coś znajdziesz.
Jak Maciek mógł przyjechać z Nowego Dworu Maz. to i Ty z Serocka możesz zajrzeć.
A tak poza tym to ja nie jestem od zaspokajania ludzi trochę źle się wyraziłeś albo po prostu pisząc to nie pomyślałeś co to znaczy

125p - "Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
forum fiata 125p fiat 125p forum duży fiat
-
Palec - Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
ale przeraża mnie ilość części u Ciebie, bym musiał tam ze 2 dni spędzić by coś znaleźć. Nocleg wliczony w cenę części?:)))
A tak na poważnie to jak będę już Fiacika odstawiał do Ciebie pod Wiatę to wtedy poszperam Ci trochę ...
))
A tak na poważnie to jak będę już Fiacika odstawiał do Ciebie pod Wiatę to wtedy poszperam Ci trochę ...

STOP forumowym napinaczom
-
Lampart - Forumowicz
Lampart napisał(a):ale przeraża mnie ilość części u Ciebie, bym musiał tam ze 2 dni spędzić by coś znaleźć. Nocleg wliczony w cenę części?:)))
A tak na poważnie to jak będę już Fiacika odstawiał do Ciebie pod Wiatę to wtedy poszperam Ci trochę ...))
Nocleg masz zapewniony na pace Żuka

A co do Twojego przyjazdu to i tak masz u mnie zimować auto więc po prostu przyjedziesz i wtedy coś z garażu sobie możesz poszperać i wybrać
-
Nie to żebym się reklamował w nie swoim wątku ale ja też nieco gratów mam, więc jak coś potrzeba a u Palca nie będzie to zapraszam
Tyle że u mnie to tylko konkret co potrzeba i sam szukam.

Sprzęty:
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI

forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
'81 Polski Fiat 125p L79 WPT 1313 Edyszyn
'83 Polonez 1.5 L54
'91 Żul A11B
'99 Plusz 1.6GLI

forum fiata 125p fiat 125p fso 125p forum duży fiat
-
Mlody_ndm - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: Zbiera złom
-
Anatol 125p - Członek Stowarzyszenia Klub125p
Czas odgrzać trochę kotleciora 
18.03 w dośc spontanicznych okolicznościach i podczas dośc spontanicznej decyzji Marian trafił na stół operacyjny.
Choć się nie spodziewałem że tak się to skończy to było tak ,zaprosiłem Panów mechaników 18.03 (bo akurat miałem wolny dzień) żeby ocenili fachowym okiem co możnaby podregulować żeby kulura pracy silnika była milsza dla ucha
.
Podczas przejazdu z Panem mechanikiem wiedziałem że auto idzie w dobre ręce bo wprawne ucho starego wygi
usłyszało te mankamenty o których wiedziałem.
Tak na prawdę to chciałem żeby przyjechali,obejrzeli samochód i może byśmy się umówili na jakiś termin w którym mogliby Panowie podregulować auto,a oni mi go po prostu ukradli
Z miejsca po pół godzinnej rozmowie wzieli auto i pojechali do swojego warsztatu.
Po dwóch dniach otrzymalem diagnozę.
Stary fiatowski i w sumie wysłużony (bo po 230tys km przebiegu bez remontu tak można napisać) okazał się zmęczony życiem
Dobrze że w październiku/listopadzie zeszłego roku kupiłem Fiata 125p jako dawcę na wypadek gdyby Marian zachorował.
No i tak, po tym jak usłyszałem że stray silnik trzeba by odremontować od nowa podjąłem decyzję że wrzucimy ten który mialem w garażu a jak szaleć to na całego więc wraz z nim wstawili skrzynię piątkę.
Stary silnik wyjęliśmy z kolegą Sulejem żeby trochę obniżyć koszta roboty i przekładania silników
Dzięki za pomoc Sulej28

smutny Marian bo bez serca

Następnie przywieźliśmy nowe serducho dla Mariana, Fura którą wieźliśmy silnik to niezawodna Niva

No i pozostawiliśmy dokończenie roboty Panom z warsztatu.
Co prawda nie szykowałem się na takie koszta ,ale jak miało być lepiej to niech będzie.
Zrobiono/wymieniono (pisze tak jak mam napisane na specyfikacji więc sorry że nie pokolei:
-uszczelka pod głowicą
-planowanie głowicy
-regulacja zaworów
-uczelniacze silnika tył i przód
-uszczelka miski olejowej
-uszczelki pod pokrywy uszczelniaczy
-uszczelki kolektora ssącego
-uszczelki kolektora wydechowego
-czujnik wentylatora chłodnicy
-elektryka (podłączenie wiatraka i dorobienie przekaźnika)
-spawanie rury wydechowej
- filtr oleju
-filtr paliwa
-filtr powietrza-
-olej
-pompka paliwa
-uszczelka pod pomkę paliwa
-płyn chłodniczy
-przewód chłodniczy
-poduszki silnika
-poduszka skrzyni
-sprzęgło kpl
-pasek rozrządu
-uszczelka pod gaźnik
-montaż silnika i skrzyni biegów
Wszystko to kwota 1500zł, mże dużo moze i nie
Ważne że Marian ożył i dzisiaj próbne jazdy się już odbyły
Za te męki Fiat dostał pakiet w bardzo dobrej ręcznej myjni tak więc znów jest piękny.
Teraz spokojnie czeka w garażu na to aż znów nim wyjadę
Aha, dodam tylko że "nowy" silnik to AB czyli teoretycznie 82KM zobaczymy jak trochę pojeżdżę co tam jeszcze trzeba poprawić.
Prawdą jest ze silnik polonezowski jest cichszy no i fajnie (po 10 letniej przerwie) się znowu jeździ Fiatem z 5 biegową skrzynią
Pozdrawiam
P.

18.03 w dośc spontanicznych okolicznościach i podczas dośc spontanicznej decyzji Marian trafił na stół operacyjny.
Choć się nie spodziewałem że tak się to skończy to było tak ,zaprosiłem Panów mechaników 18.03 (bo akurat miałem wolny dzień) żeby ocenili fachowym okiem co możnaby podregulować żeby kulura pracy silnika była milsza dla ucha
.
Podczas przejazdu z Panem mechanikiem wiedziałem że auto idzie w dobre ręce bo wprawne ucho starego wygi

Tak na prawdę to chciałem żeby przyjechali,obejrzeli samochód i może byśmy się umówili na jakiś termin w którym mogliby Panowie podregulować auto,a oni mi go po prostu ukradli

Z miejsca po pół godzinnej rozmowie wzieli auto i pojechali do swojego warsztatu.
Po dwóch dniach otrzymalem diagnozę.
Stary fiatowski i w sumie wysłużony (bo po 230tys km przebiegu bez remontu tak można napisać) okazał się zmęczony życiem
Dobrze że w październiku/listopadzie zeszłego roku kupiłem Fiata 125p jako dawcę na wypadek gdyby Marian zachorował.
No i tak, po tym jak usłyszałem że stray silnik trzeba by odremontować od nowa podjąłem decyzję że wrzucimy ten który mialem w garażu a jak szaleć to na całego więc wraz z nim wstawili skrzynię piątkę.
Stary silnik wyjęliśmy z kolegą Sulejem żeby trochę obniżyć koszta roboty i przekładania silników
Dzięki za pomoc Sulej28

smutny Marian bo bez serca

Następnie przywieźliśmy nowe serducho dla Mariana, Fura którą wieźliśmy silnik to niezawodna Niva

No i pozostawiliśmy dokończenie roboty Panom z warsztatu.
Co prawda nie szykowałem się na takie koszta ,ale jak miało być lepiej to niech będzie.
Zrobiono/wymieniono (pisze tak jak mam napisane na specyfikacji więc sorry że nie pokolei:
-uszczelka pod głowicą
-planowanie głowicy
-regulacja zaworów
-uczelniacze silnika tył i przód
-uszczelka miski olejowej
-uszczelki pod pokrywy uszczelniaczy
-uszczelki kolektora ssącego
-uszczelki kolektora wydechowego
-czujnik wentylatora chłodnicy
-elektryka (podłączenie wiatraka i dorobienie przekaźnika)
-spawanie rury wydechowej
- filtr oleju
-filtr paliwa
-filtr powietrza-
-olej
-pompka paliwa
-uszczelka pod pomkę paliwa
-płyn chłodniczy
-przewód chłodniczy
-poduszki silnika
-poduszka skrzyni
-sprzęgło kpl
-pasek rozrządu
-uszczelka pod gaźnik
-montaż silnika i skrzyni biegów
Wszystko to kwota 1500zł, mże dużo moze i nie
Ważne że Marian ożył i dzisiaj próbne jazdy się już odbyły

Za te męki Fiat dostał pakiet w bardzo dobrej ręcznej myjni tak więc znów jest piękny.
Teraz spokojnie czeka w garażu na to aż znów nim wyjadę

Aha, dodam tylko że "nowy" silnik to AB czyli teoretycznie 82KM zobaczymy jak trochę pojeżdżę co tam jeszcze trzeba poprawić.
Prawdą jest ze silnik polonezowski jest cichszy no i fajnie (po 10 letniej przerwie) się znowu jeździ Fiatem z 5 biegową skrzynią

Pozdrawiam
P.
-
Pokaż Fiata dawcę 

Obecnie:
http://facebook.com/bmwe30gdynia
Ex: