Witaj ! Anonimowy

Przeróbka błotników z MR-a na Klasyk

Części, warsztaty, materiały eksploatacyjne, kosmetyki.

Re: Przeróbka błotników z MR-a na Klasyk

Postprzez Red West_77 » 27 lis 2012, o 22:59

Jak ktos będzie w potrzebie to na pewno skorzysta. Można to zrobić byle jak albo zapłacic troche więcej i miec wykonaną robotę perfekcyjnie. Z tego co pamiętam to Twój blacharz trochę się nagimnastykował ale efekt jest. Oczywiście warto taka operację wykonać na oryginalnych błotnikach.
Ostatnio edytowano 28 lis 2012, o 09:24 przez Red West_77, łącznie edytowano 1 raz
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Wujo » 27 lis 2012, o 23:00

1000PLN

Nie wiem co o tym myśleć.
Wujo
Forumowicz

Postprzez tynium » 2 gru 2012, o 10:57

wg mnie bez sensu 1000zł?? lepiej czekac i szukac oryginalne blotniki jeszcze sie zdarzaja
FSO 125p 1.5ME 1990 75000km
Polski Fiat 170 1992 90000km
tynium
Forumowicz

Postprzez BORYS » 2 gru 2012, o 11:54

Tez uwazam ze to drogo, nawet bardzo drogo.

Po raz kolejny Hrumek rzuca kwotami z sufitu ( choc w tym przypadku nie az tak odleglymi od rzeczywistosci ) mowiac ze nowe blotniki chodza po 2000 PLN, po tyle wystawial fiolek a to nie koniecznie oznacza ze tyle musza kosztowac.

Zdaje sie ze pamietam jedna aukcje ( z licytacja ) gdzie kwota poszybowala pod 1500 PLN za dwa nowe blotniki.

Ja swoje blotniki klasykowe ( nowe i ori ) kupowalem w cenach miedzy 300 a 550 PLN sztuka no i kilka ich juz do tej pory zanabylem. Wobec tego dla mnie wydawanie kasiory na blacharza ( ktory przerobi blotniki z MR ) wiekszej niz zakup oryginalow tak malo spotykanych jest poki co totalnym "bezsensem".

Byc moze za kolejnych 20 lat kiedy faktycznie znalezienie nowego blotnika do klasyka okaze sie niemozliwe taki wydatek bedzie mial sens.

hrumek napisał(a):robi po mistrzowsku i za nie wielką kasą.

Jesli dla Ciebie 1000 PLN jest niewielka kasa to tylko pogratulowac zasobnosci portfela ;)
BORYS
Forumowicz

Postprzez Wujo » 2 gru 2012, o 12:01

Realna kwota do zdobycia za ori błotnik FSO z klasyka to 700 zł za sztukę.Też mam 2 ori w garażu ale nie sprzedam bo nie ciśnie mnie z PLN wogóle a przydać się kiedyś mogą.Błotniki zanabyłem z innymi częściami blacharskimi do 125p zupełnie przypadkowo.
Wujo
Forumowicz

Postprzez bing17 » 2 gru 2012, o 12:32

Jak się komuś nie śpieszy to błotnik do klasyka kupi bez problemu w okolicach 500zł. Niedawno na tablicy wisiał dość długo błotnik do klasyka za 500zł.
bing17
Forumowicz

Postprzez bred » 2 gru 2012, o 21:20

Po tym co przeczytałem wyżej, aż się boje zapytać ile kasy wziął Twój blacharz za całego fiata
bred
Członek Stowarzyszenia Klub125p

Postprzez hrumek » 3 gru 2012, o 13:15

... ja kupiłem za tyle... dla mnie to za drogo..., dla mnie ok... Nie wiem po co ta dyskusja,
To jest tak; jak nie ma cisnienia i duże szczęście sprzyja to nawet za piwko kupisz błotnik, dla niektórych to nie ma wartości i można dostac za darmo. Gorzej z cenami detalicznymi na alledrogo, tam co niektórzy z takich okazji czynią sobie stałe źródło dochodu. Im większy pobyt tym większa podaż.
Co do przeróbki to jak sie nie podobają ceny to prosze bardzo, - umiesz sam to zrób-, ja tyle zapłaciłem i uważam że wcale nie przepłaciłem, nikt za darmo tego nie zrobi, a na dniówkę też musi zarobić, no chyba że jest na garnuszku mamusi to ceny może zaniżać do woli.
I nikogo tu nie chciałem obrazić, pisze ogólnie.
Chciałem pomóc a wyszło jak zwykle.
hrumek

Postprzez Red West_77 » 3 gru 2012, o 13:36

Co się przejmujesz Piotrek. Ty swoje blotniki juz przerobileś. Jak inni będą chcieli to przerobią i zapłacą tyle ile zechce blacharz lub będą jeździli klasykiem z przodem z mr-a ;)
Red West_77
Forumowicz

Postprzez Wujo » 3 gru 2012, o 13:54

Hrumek , daj na luz i sie nie przejmuj chłopie bo sie chorób nabawisz.Ty masz czyste sumienie, zaproponowałes, napisałes na forum i gra muzyczka, a inni jak będą chcieli to skorzystają.Tak to jest jak człowiek chce dobrze a ludzie Go oleją.Nic sie nie przejmuj , głowa do góry.Nikogo tu nie masz za wroga !
Wujo
Forumowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polecane