narkee napisał(a):http://cgi.ebay.fr/Fiat-125p-Long-Pope-Mobile-John-Paul-II-Jan-Pawe-Popemobile-/170982079756#ht_500wt_1288
Rozmawialem przed chwilą z właścicielem tego auta no i musze Wam napisać że aukcja ze sprzedażą tego auta jest na serio.
Co do ceny jaką ów właściciel sobie życzy to jest Ona mega duża i myślę że nikogo z Nas nie stać na ten wydatek.
Nawet jakbyśmy się wszyscy złożyli to nie damy rady.
Celowo nie podaję ceny w necie bo nie chcę żeby ten człowiek mial do mnie jakiś żal lub stwierdził że nie jestem godny zaufania.
Moge Wam tylko napisac że myślalem że 100-150tys to jest max, myliłem się.
Trochę mnie zasmucil fakt ze Pan właściciel zdecydował się sprzedać to auto,było ich 7szt, nie wiem gdzie jest pozostale 6,ale wiem że ten może być jednym z ostatnich ktore przetrwały.
Co prawda jak nim jeździliśmy to auto sprawialo wrażenie że jest na prawdę w świetnej formie,widzieliśmy go od spodu jest jak nowy,ale nie wiem kto go kupi za tą olbrzymią sumę.
Muzea nie mają kasy, w Polsce raczej nie znajdzie się taki pasjonat który wyłoży grubą gotówkę za ten egzemplarz, możliwe jest że auto trafi za granicę i jeśli nie w polskie ręce to szkoda.
Z zasady jestem optymistą i uwazam że są duże szanse na to że gdybyśmy chcieli go obejrzeć w tym czy następnym roku to możemy ponownie udać się na wycieczkę do Iwkowej.