Witam Wszystkich
Po długim czasie starań i poszukiwań stałem się posiadaczem Fiacika z 1976r. Jestem 3-cim właścicielem. Autko nabyłem w Prabutach k. Kwidzyna od człowieka, który kupił go w okolicach Jasła i sam nim z tamtąd przyjechał. Jak na swoje lata sprawuje się całkiem nieźle i jest w miarę zadbane. W najbliższym czasie wrzucę fotki.
Pozdrawiam
Grzechotnik 1976
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Re: Grzechotnik 1976
Witaj. Czekamy na fotki i więcej słów na temat fiacika. Wygląda obiecująco. 

-
Red West_77 - Forumowicz
Zamieszczam kilka fotek, a na dniach dłuższa foto-relacja

Krótki opis:
- data produkcji luty 1976 - pierwsza rejstracja w marcu 1976r
- silnik 115C
- oryginalne radio SAFARI 6
Na pierwszy rzut oka widać, że fiacik miał jakieś przejścia związane z blacharką. Domysłem jest tylko to czy był "dzwon" czy po prostu w związku z naturalną bio-degradacją elementy zostały wymienione u "Heńka w stodole". W najbliższej przyszłości jest planowany kapitalny remont blacharsko lakierniczy. Mechanicznie sprawny, jedynie trzeba by powymieniać drążki kierownicze bo jest już spory luz na kierownicy. Do tej pory zrobione następujące rzeczy:
- wymieniony regulator napięcia (poprzedni oryginaly dawał napięcie 15-17 V).
- wymieniony olej i filterki,
- wymienione klocki hamulcowe przód + tył,
- od podstaw zrobiona instalacja świateł awaryjnych,
- zamontowana tylna lampka przeciwmgielna,
- wymienione kompletne tylne lampy,
- pomalowane na czarno obudowa wentylatora chłodnicy, obudowa filtra powietrza, przedni grill oraz osłony reflektorów,
- w celu łagodzenia podróży zamontowany mały zestaw audio Pioneer (radio + głośniki) oczywiście w taki sposób, aby nie ingerował i uszkadzał wnętrza i był łatwy w demontażu
Błagam Cię EDYTUJ POSTY , czytałeś regulamin forum ??
Postaraj się nie robić błędów ortograficznych bo wiele osób na tym może stracić.
Są wzrokowcami tak jak ja i jak się człowiek tak napatrzy na te błędy to później sam pisze np. "w demontarzu" zamaiast poprawnie "w demontażu"
Aha no i warto na spokojnie poprzez wciśnięcie przycisku podgląd sprawdzić co się pisze a później dopiero kliknąć "Wyślij" bo nie wiedziałem że istnieje marka radio "SARARI"
Ogólnie to się bardzo mocno nie przejmuj bo nikt nie jest doskonały,ale postaraj się być lepszym
Dziękuję
P.

Krótki opis:
- data produkcji luty 1976 - pierwsza rejstracja w marcu 1976r
- silnik 115C
- oryginalne radio SAFARI 6
Na pierwszy rzut oka widać, że fiacik miał jakieś przejścia związane z blacharką. Domysłem jest tylko to czy był "dzwon" czy po prostu w związku z naturalną bio-degradacją elementy zostały wymienione u "Heńka w stodole". W najbliższej przyszłości jest planowany kapitalny remont blacharsko lakierniczy. Mechanicznie sprawny, jedynie trzeba by powymieniać drążki kierownicze bo jest już spory luz na kierownicy. Do tej pory zrobione następujące rzeczy:
- wymieniony regulator napięcia (poprzedni oryginaly dawał napięcie 15-17 V).
- wymieniony olej i filterki,
- wymienione klocki hamulcowe przód + tył,
- od podstaw zrobiona instalacja świateł awaryjnych,
- zamontowana tylna lampka przeciwmgielna,
- wymienione kompletne tylne lampy,
- pomalowane na czarno obudowa wentylatora chłodnicy, obudowa filtra powietrza, przedni grill oraz osłony reflektorów,
- w celu łagodzenia podróży zamontowany mały zestaw audio Pioneer (radio + głośniki) oczywiście w taki sposób, aby nie ingerował i uszkadzał wnętrza i był łatwy w demontażu
Błagam Cię EDYTUJ POSTY , czytałeś regulamin forum ??
Postaraj się nie robić błędów ortograficznych bo wiele osób na tym może stracić.
Są wzrokowcami tak jak ja i jak się człowiek tak napatrzy na te błędy to później sam pisze np. "w demontarzu" zamaiast poprawnie "w demontażu"
Aha no i warto na spokojnie poprzez wciśnięcie przycisku podgląd sprawdzić co się pisze a później dopiero kliknąć "Wyślij" bo nie wiedziałem że istnieje marka radio "SARARI"

Ogólnie to się bardzo mocno nie przejmuj bo nikt nie jest doskonały,ale postaraj się być lepszym

Dziękuję
P.
Ostatnio edytowano 17 lip 2013, o 07:19 przez jacek 85, łącznie edytowano 1 raz
-
jacek 85 - Forumowicz
Calkiem calkiem foto slabe lub mój Tel he he ale wazne ze nie zginie 

-
Rusty - Forumowicz
Podaj numerek ze znamionowej
-
MateuszCOMPANY - Forumowicz
Ostatnio edytowano 17 lip 2013, o 17:16 przez Marcin125p, łącznie edytowano 2 razy
Powód: A Palec o coś prosił!
Powód: A Palec o coś prosił!
-
jacek 85 - Forumowicz
Nie przeszkadza, i tak tylny pas będzie wymieniany tak jak i większość elementów. A tak poza konkursem to jak powinien być prawidłowo zamontowany??? Bo szukam w necie i różne wersje są...
Skoro wspomniałem już o remoncie, to poszukuje części w okolicach Olsztyna. Jak Ktoś by coś wiedział, gdzie stoi jakiś fiat to byłbym wdzięczny za info.
Skoro wspomniałem już o remoncie, to poszukuje części w okolicach Olsztyna. Jak Ktoś by coś wiedział, gdzie stoi jakiś fiat to byłbym wdzięczny za info.
-
jacek 85 - Forumowicz

125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO