OTRO napisał(a):bleki napisał(a):Popielaty napisał(a):No, kożuch jako opcja dodaktowa, Marcin będzie opowiadał że to wersja dopłacona.

I to z pewexu

Pewnie będzie mówił że to wersja exportowa do Rosji

Właśnie robię porządek w szafie i znalazłem fajny kożuch z 80r podobno z pewexu był

Dobra dobra Panowie... bez takich mi tutaj

Ja nie z tych co wygłaszają opowieści dziwnej treści o swoich fiatach ich pochodzeniu, wyposażeniu itp itd

Poniżej przedstawiam zdjęcia winowajcy wielkiego bałaganu w moim Fiacie. Zdjęcia zaworu jeszcze zamontowanego na nagrzewnicy.

Długo myślałem jak posprzątać ten cały syf z podłogi. Pozostawić aby samo sobie wyschło, podjechać na myjkę i wyprać dywan na aucie lub wywalić wszystko z auta i zrobić generalne pranie. Padło na ostatnią wersję. Z wielkim strachem zacząłem rozbierać podłogę. Fotele, kanapa wystawione, listwy i plastiki odkręcone. Gdy ściągałem mokrą i ciężką wykładzinę i maty głuszące bałem się co tam jest pod spodem. Obym nie ujrzał posadzki swojego garażu.. Na szczęście moje pesymistyczne podejście i czarno widzenie okazało się błędne i podłoga jest jak dzwon i mam nadzieję na długą eksploatację bez łatania i spawania. Wszystko się lepiło od płynu chłodniczego więc i podłoga musiała być umyta. Dywan po solidnym praniu schnął sobie kilka słonecznych dni. W tak zwanym międzyczasie zawór został wymieniony i nagrzewnica wraz z reszta osprzętu trafiła do auta. Przy okazji zrobiłem porządek w kablach konsoli środkowej. Stwierdzam też na 100% że moje awaryjne światła są dokładane i mój MR nie miał ich na wyposażeniu fabrycznym, jak wcześniej mylnie myślałem. Płyn chłodniczy został dolany, układ odpowietrzony i sprawdzony nic nie cieknie już na szczęście. Wczoraj zabrałem się za bardzo przyjemne składanie wszystkiego ponowne montowanie do auta. Przy okazji wszystkie plastiki wyczyściłem a listwy aluminiowe wypolerowałem delikatnie. Dziś zamontowałem już kanapę, fotele i Fiat jest gotowy do jazdy. Uffffff
A i jeszcze mam wyprane i odplamione pokrowce z epoki i myślę czy ubrać w nie moje auto. Są to dedykowane pokrowce do 125p w kolorze czerwonej bym to nazwał jodełki czy innych wzorków, boki oczywiście czerwona „skóra” z białą lamówką.
Jak je założę to pofocę i przedstawię zdjęcia, no chyba że pójdą na sprzedaż to sie pojawi temat w odpowiednim dziale.
Pozdrawiam