Polski Fiat 1977 r. Tabakowy Jasny
Re: Polski Fiat 1977 r. Tabakowy Jasny
Fiacik nabrał blasku ale ten patent z "PL-ką" pod zderzakiem w dodatku tak nisko jakoś nie porywa. Ja bym to zawinął pod zderzakiem i wyciągnął do góry nad zderzak. Będzie lepiej albo przymocuj to do pasa podobnie jak u mnie. Jeśli buda zdrowa i lakier się trzyma to nie spiesz się z malowaniem. Co oryginał to jednak lepsza jakość i efekt wizualny. Pozdrawiam 

-
Red West_77 - Forumowicz
PLka będzie skrócona, w budzie nie chcę wiercić i na pewno zostanie pod zderzakiem
... Co do fabrycznego lakieru to prawda... zobaczę jak będzie po polerce to najwyżej wymienię przednie błotniki...

Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
-
padre - Forumowicz
Gdybym miał zostawić swój stary kolor i malować tylko 2 lub 3 elementy to na pewno bym tak zrobił. Jednak zmiana koloru wymusiła malowanie całej budy. Co do jakości i twardości lakieru to stawiam zdecydowanie na oryginał a kwestia umiejętności lakierników daje do myślenia
-
Red West_77 - Forumowicz
Miałem okazje zamienić pare słów z Padre... dzięki za "myk" z transmiterem pod radio - skorzystam z tej rady. Twój Fiacik przypomina mi auto którym kiedyś przyjeżdzał znajomy Pan na działki - prezentuje się rewelacyjnie, a te żółte banieczki dodają mu uroku (a miałem Cię poprosić żebyś je zapalił... zapomniałem).
Fotka z końca imprezy Kaliskie Klasyki Nocą... jest noc, i jest klasyk
(kilka fotek Twojego auta zamieściłem na zloty - wielkopolska).

Fotka z końca imprezy Kaliskie Klasyki Nocą... jest noc, i jest klasyk

"Tyle Fiatów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszczeee..."
-
Lotny - Forumowicz
No i stało się... Tabakowy wreszcie ma umówiony termin na malowanie
... 15.11 oddaję auto do lakiernika. Będzie lakierowane całe oprócz komory silnika, bagażnika i oczywiście wnętrza, wymienione przednie błotniki, zmiana układu znaczków na tylnym pasie, dołożenie listew progowych, wymiana klinów uszczelek. Jestem w trakcie szukania brązowego wnętrza, jeśli ktoś ma chętnie odkupię !!!. Z mechaniki znów wyciągnięcie sprzęgła bo hałasuje po ściągnięciu nogi z pedału plus taki metaliczny odgłos przy wolniejszej jeździe ( nie wiem co to może być...) No i oczywiście hamulce... Lewy przedni trzyma jak po*ebany
... Fotki z rozbiórki zarzucę na dniach.
pozdro 125!

pozdro 125!
Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
-
padre - Forumowicz
jak puszczasz nogę ze sprzęgła i pojawia się hałas takie mielenie to na 99% łożysko oporowe, nawet jesli nie to warto je przy okazji zdjęcia skrzyni wymienić. Tylko znaczki dokładnie pomierz zanim wykonasz otwory. Ja zrobiłem szablon. Pozdro 

-
Red West_77 - Forumowicz
Dzięki za podpowiedź ze sprzęgłem
Masz może ten szablon jeszcze ?

Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
-
padre - Forumowicz
Nie mam. To było odrysowane na sztywnej folii technicznejchodzi o rozmieszczenie dziurek. Najlepiej przyłożyć taką folię do wykonanych już dziur. Ja zdrowo improwizowałem ale się udało idealnie. Ważna też odległość od lampy oraz ustawienie wysokości. Musisz zacząć od przyłożenia emblematu z pojemnością. Gdzieś na moim profilu były takie fotki. Zresztą podaj mi maila to wyślę Ci kilka większych zdjęć gdy robiłem te dziury.
-
Red West_77 - Forumowicz
Piękny fiat i piękny kolor. Tak z ciekawości tabakowy z którego miesiąca jest?
-
Bobby - Forumowicz
Red West_77 napisał(a):Nie mam. To było odrysowane na sztywnej folii technicznejchodzi o rozmieszczenie dziurek. Najlepiej przyłożyć taką folię do wykonanych już dziur. Ja zdrowo improwizowałem ale się udało idealnie. Ważna też odległość od lampy oraz ustawienie wysokości. Musisz zacząć od przyłożenia emblematu z pojemnością. Gdzieś na moim profilu były takie fotki. Zresztą podaj mi maila to wyślę Ci kilka większych zdjęć gdy robiłem te dziury.
Dobra prześledzę wątek, kamil125@opoczta.pl to czekam, p.s. dzięki Red West

Bobby napisał(a):Piękny fiat i piękny kolor. Tak z ciekawości tabakowy z którego miesiąca jest?
Dzięki wielkie, bodajże z marca albo kwietnia.
No i sobota, niedziela spędzona w garażu. Fiata rozkręciłem i przygotowałem do malowania tyle ile dałem radę czyli prawie wszystko. Szyby i elementy chromowane na drzwiach zostawiłem specjalistom bo nie chcę czegoś zj**ać...

Kilka fotek

Z mechaniki na pewno zostanie wymieniony rozrząd, uszczelka pokrywy silnika, hamulce tj. zaciski, sprzęgło no i chyba znowu wał bo czasem drży podczas jazdy a czasem nie... Jak myślicie co może być nie tak ? Był wyważany, podpora też robiona była...
Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
-
padre - Forumowicz