Trochę odgrzejemy temat mojego fiata Jako że zima prawie jest i fiat też już prawie zimował, za namową znajomych jeszcze wyjechał, pewnie ostatni raz w tej porze roku. A był to wyjazd aby postatystowac w 32 rocznice wprowadzenie stanu wojennego. Pragnąc przypomnieć wydarzenia z lat 1981-1983 gostyńska Grupa Rekonstrukcji Historycznej KG MO 44/90, Muzeum w Gostyniu i Gmina Gostyń przygotowały okolicznościowy happening, który odbył się w sobotę, 14 grudnia 2013 roku na miejscowym rynku. Jak trzydzieści lat temu stanęły „koksowniki” i pojawiły się umundurowano patrole ZOMO i MO, no i najważniejsze aby klimat był jak w PRL musiało sie pojawic kilka aut i motocykli z epoki. Poniżej kilka fotek:
No u Was to chociaż coś się dzieje. Ten radiowóz to zaliczył porażkę ze współczesną ramką pod tablicę i te kierunki w błotnikach przednich. Pfee To milicja z czasów okrągłego stołu 1989 roku chyba
No kilka roczników byś znalazł na tym fiacie ale w akcji na kogucie i sygnale robił wrażenie PS. Artur a to chłopaki z Twoich okolic nim przyjechali... ten fiat milicyjny był z Oleśnicy
Hehe Widziałeś ją gdzieś Bleki? Ja słyszałem, ze ktoś ją pożyczył i spadła mu z najazdów jak wciągali bądź ściągali ją z lawety.Biorąc pod uwagę jej stan może byc tam gdzie piszesz... PS. WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH!!!!