Witaj ! Anonimowy

Fiat 125p By KiKu

Re: Fiat 125p By KiKu

Postprzez sherves » 25 gru 2013, o 13:16

Boże jak wy biadolicie, a to rdza a to dziury a to lakier spłowiały, kolega przecież widział co kupuje i on to będzie remontował a jak wiadomo ciężko już dostać fiata w dobrej cenie który nie wymaga wkładu finansowego, ja też kupiłem fiata do remontu (wczesny MR '76) i szczerze mówiąc Twój Kiku to jest super stan, mój jest w kompletnej odbudowie, ale chociaż będę wiedział co mam a i przyjemność z postępowania prac krok po kroku jest ogromna.Kupując go kierowałem się tym żeby chociaż silnik i skrzynia były zdrowe a nie blacha - i takiego też kupiłem i się cieszę.
Panowie powinniście gratulować koledze że uratował być może przed złomowaniem tego fiacika.
Ode mnie Kiku życzę powodzenia w remoncie.
sherves
Forumowicz

Postprzez Giwera » 25 gru 2013, o 14:43

Dla każdego właściciela jego Fiat jest ten najładniejszy, najfajniejszy ;) Ja życzę koledze powodzenia w remoncie i samozaparcia w dążeniu do celu ;)
Giwera
Forumowicz

Postprzez Marcin125p » 25 gru 2013, o 16:12

Witamy na Forum Miłośników 125p! ;)
KiKu, nie dziw się że spotkałeś się z "chłodnym" przyjęciem po tym, jak napisałeś że Fiat ze zdjęć:
KiKu napisał(a):...Stan auta oceniam na bardzo dobry...
bo w takim nie jest, ale z drugiej strony niektórzy komentujący chyba nie doczytali, że mimo wszystko zauważasz jego wady. Niestety, a właściwie na szczęście tu nie kółko wzajemnej adoracji, gdzie każdy post to ochy i achy, jakie by truchło nie opisywali.
Inna sprawa, ale ważniejsza jest taka, że wskazywanie niedoskonałości powinno być pozbawione uszczypliwości i złośliwości, wtedy będziemy mieli dyskusję, a nie przepychanki. Czego wszystkim życzę!
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Marcin125p
Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p

Ranga: ORMO

Postprzez krol1313 » 1 sty 2014, o 15:47

sporo tego, w dziwnych miejscach coś dach i rynienki skorodowane. Nie miał czasem wymienianych błotników z przodu lub kiedyś ktoś nie bawił się z lakierem bo mają tak jakby inny odcień.
Nadaje się do powtórnego lakieru........ ale za to masz fajny welur na siedzeniu kierowcy.
ciekawe wersja L i silnik AA 75 km. Skrzynie jaką masz IV czy V??
życzę Ci wytrwałości abyś pistację doprowadził do czasów świetności.
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
krol1313
Forumowicz

Postprzez KiKu » 1 sty 2014, o 15:49

Ktoś kiedyś się bawił lakierem również pędzlem, tapicerka niestety nie jest brązowa, fotel kierowcy został wymieniony tylko na brązowy, reszta to jest czarny skaj. Auto jest do kompleksowego lakierowania od dachu po progi, jak i również tapicerka jest cała do odnowy, na pewno nie obejdzie się bez szukania używanych elementów w lepszym stanie.
KiKu
Forumowicz

Postprzez padre » 1 sty 2014, o 16:34

Mam wrażenie, że już kiedyś był malowany cały... Roboty jest jak zauważyli poprzednicy, nie lepiej kupić coś lepszego a tego na części zostawić ?
Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
padre
Forumowicz

Postprzez KiKu » 1 sty 2014, o 16:50

padre napisał(a):nie lepiej kupić coś lepszego a tego na części zostawić ?

Według mnie nie, bo co mi z drugiego, wtedy to bym pogrzebał klasyka na rzecz drugiego,a ten według mnie ma potencjał i jest warty naprawy. Nie dam mu zginać, a tym bardziej przeznaczyć go na części.
KiKu
Forumowicz

Postprzez lincoln1998 » 1 sty 2014, o 17:08

KiKu napisał(a):Według mnie nie, bo co mi z drugiego, wtedy to bym pogrzebał klasyka na rzecz drugiego,a ten według mnie ma potencjał i jest warty naprawy. Nie dam mu zginać, a tym bardziej przeznaczyć go na części.

I tego kolego się trzymaj ! :)

Ktoś kiedyś napisał ''Śpieszmy się Kochać Fiaty,tak szybko odchodzą...'' I miał całkowitą rację.Tego się wszyscy trzymajmy.

Powodzenia ... :)
Fiat 125p MUST HAVE!!! - Nadejdzie ten dzień.! :)
lincoln1998
Forumowicz

Postprzez padre » 2 sty 2014, o 19:54

KiKu napisał(a):Według mnie nie, bo co mi z drugiego, wtedy to bym pogrzebał klasyka na rzecz drugiego,a ten według mnie ma potencjał i jest warty naprawy. Nie dam mu zginać, a tym bardziej przeznaczyć go na części.

Nie no jasne... Jak masz chajs to rób co chcesz :) Ja tylko podszedłem na trzeźwo do tematu widząc stan i rocznik i wersję, a nie że trzeba ratować wszystko co przypomina 125p... Tak czy inaczej jeśli masz dużo samozaparcia to podziwiam i kibicuję. pozdro!
Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
padre
Forumowicz

Poprzednia strona

Powrót do NASZE AUTA